HVA ER MELKESYRE?

Les videre for å oppdage hva melkesyre er, hvordan den brukes i hudpleie og hvilke fordeler melkesyre gir.

Hva er melkesyre og hvor kommer det fra?

Melkesyre er et stort molekyl av alfa-hydroksysyrefamilien (AHA), og er relativt lik glykolsyre bortsett fra at det er et større molekyl og derfor ikke trenger så dypt inn i huden. Det forekommer naturlig og finnes også i meieriprodukter som melk og har blitt brukt av mange mennesker over hele verden som en form for hudpleie.

 
Melkesyre er en type eksfolierende middel uten friksjon som fungerer ved å bryte ned og oppløse strukturen til døde hudceller uten å forårsake sensitiv hud. Melkesyre holder seg på de ytre lagene av huden på grunn av sin store molekylære størrelse der den arbeider for å løfte og fjerne døde hudceller for å avsløre lysere, jevnere hud, samt tilfører fuktighet til de ytre lagene av huden.

MELKESYRE HUDPLEIE: HVA GJØR DEN?

Melkesyre som hudpleieingrediens finnes i reseptfrie produkter så vel som i mer intensive profesjonelle behandlinger, for eksempel en melkesyrekjemisk avskalling, som fjerner det øverste laget av huden for å gi en jevnere, lysere hud. Melkesyre er mildere enn andre typer syrer som brukes i hudpleie, da det bare trenger inn i de ytre lagene i huden. Dette er grunnen til at melkesyre for huden er en utmerket ingrediens for hudpleie for de med en sensitiv type som kan være forsiktige med å bruke mer slipende peeling og peeling i hudpleierutinene. Hvis du tidligere har brukt en annen AHA og funnet den for sterk, er melkesyre et godt alternativ å prøve.

5 nøkkelfordeler ved melkesyre hudpleie

Eksfolierer

Melkesyre løser opp bindingene som holder døde hudceller sammen på overflaten av huden og hjelper til med å løfte og fjerne dem, noe som resulterer i lysere hud samt forbedret hudtekstur.

5 nøkkelfordeler ved melkesyre hudpleie

Gir fuktighet

Melkesyre er unik fra AHA-kolleger ved at den bidrar til å forbedre hudens naturlige fuktighetsfaktor, slik at huden holder seg hydrert lenger.

5 nøkkelfordeler ved melkesyre hudpleie

Reduserer rynker

Melkesyre stimulerer produksjonen av kollagen, noe som bidrar til å redusere fine linjer og rynker, slik at du får en fyldigere, fastere hud.

5 nøkkelfordeler ved melkesyre hudpleie

Reduserer kviser

På grunn av at melkesyre er mindre slitende, er det utmerket å hjelpe til med å rydde opp i kviser når det eksfolierer huden og renser porene uten å irritere huden din.

5 nøkkelfordeler ved melkesyre hudpleie

Øker celleomsetningen

Melkesyre eksfolierer bort de døde hudcellene og stimulerer celleomsetningen og produksjonen, slik at den etterlater huden lysere og mykere.

HVOR OFTE BURDE DU BRUKE MELKESYRE FOR HUDEN?

Selv om melkesyre er en mild AHA, bør du unngå å bruke den for mye. Hvis det er en del av ansiktskrem, ansiktsvask eller rensemiddel, er det trygt å bruke hver dag, og vil gi deg mange fordeler med hudpleie hvis du gjør det. Imidlertid, hvis du bruker en melkesyreskall, bør du avstå fra å bruke den mer enn en eller to ganger i uken, uavhengig av hudtype.

Typer hudpleie der du kan finne melkesyre:

HVILKE HUDTYPER BURDE BRUKE MELKESYRE?

Melkesyrehudpleie passer for alle hudtyper, men er spesielt gunstig for de med sensitiv hud, da det er mildere enn mange andre syrer.

NIVEA ansiktspleie for sensitiv hud

Oppdag NIVEA-produkter som vil støtte sensitiv hud med ekstra skånsom pleie:

NIVEA Glow Rice Scrub inneholder spesielle ingredienser for å forsiktig rense og eksfoliere huden for å raffinere og myke utseendet for en lysere hudfarge. Den pleiende formelen er egnet for tørr og sensitiv hud.

NIVEA Soothing Day Cream med SPF 15 beroliger og fukter huden intensivt i opptil 24 timer og beskytter hudens naturlige fuktighetsbalanse, samtidig som den reduserer rødhet, stramhet eller tørrhet i huden. Tilsvarende støtter NIVEA Soothing Night Cream de naturlige fuktighetsnivåene i huden over natten mens den beskyttes, og fullfører din 24-timers fuktighetsrutine.