Hvordan fungerer naturlig deodorant?

Oppdag effektive naturlige deodoranter med NIVEA

Hvordan fungerer naturlig deodorant?

Organisk deodorant er et flott alternativ for de som leter etter naturlige hudpleieprodukter eller har veldig sensitiv hud i armhulene, da organisk deodorant inneholder mindre kjemikalier. Utforsk veiledningen vår om ulike naturlig deodoranter og oppdag vår naturlige deo som fungerer.

HVORDAN FUNGERER NATURLIG DEODORANT?

Kroppslukt oppstår når svette blir møtt av bakteriene på huden som begynner å bryte den ned. Resultatet er den ubehagelige lukten vi har fått med svette eller kroppslukt, samt kløende armhuler fra irritasjon.

En effektiv naturlig deodorant virker for å forhindre at bakteriene i utgangspunktet dannes, men de forhindrer oss ikke i å svette slik antiperspiranter gjør.

FORSKJELLEN MELLOM DEODORANT OG ANTI-PERSPIRANT

Mange mennesker er ikke klar over forskjellene mellom deodorant og anti-perspirant. Enkelt sagt, dersom formålet med deodorant er å stoppe lukten av svette, er effekten av antiperspirant å forhindre at kroppen din svetter i en periode. Men hvordan fungerer det? Anti-perspiranter blokkerer svettekjertlene på huden din midlertidig for å unngå klissete underarm eller uønsket svette.

Tradisjonelle deodoranter bruker antimikrobielle midler eller etanol, mens antiperspiranter derimot bruker aluminiumbaserte salter for å plugge opp svettekjertlene, noe som kan irritere sensitiv hud eller til og med forårsake allergiske reaksjoner. Organiske deodoranter er mer skånsomme mot huden, men kan fortsatt være like effektive!

HVA ER DEODORANT ALLERGI?

Dersom du lider av kløe, tørrhet eller rødhet i armhulene, kan dette indikere en allergisk reaksjon på deodoranten din eller en spesifikk ingrediens i den.

Hvis du tror du opplever effekten av en deodorantallergi, kan du søke råd fra legen din og slutte å bruke deodoranten. Prøv å berolige huden din ved å ta de følgende trinnene:

1. Fukt huden din med en mild fuktighetskrem, spesielt rett før sengetid, siden huden naturlig henter seg inn over natten.
2. Hvis du barberer deg, må du gi det litt tid før du bruker deodorant, da huden din fremdeles er ganske følsom og lett kan irritere deg. For å gi huden din nok tid til å roe seg ned, er det best å barbere seg om kvelden. Lær mer om barberutslett her.
3. Bruk myke, naturlige tekstiler som er skånsomme mot huden og lar den puste og gro. Unngå stramme klær som er laget av syntetiske materialer.

NIVEA MAGNESIUM DRY ROLL ON

NIVEA MAGNESIUM DRY ROLL ON

NIVEA MAGNESIUM DRY ROLL ON

Oppdag NIVEA Magnesium Dry naturlig deo

Hvis du leter etter en naturlig deodorant som fungerer, trenger du ikke lete lenger. NIVEA Magnesium Dry Roll On deodorant med 100% naturlig magnesium gir effektiv naturlig svettebeskyttelse i opptil 48 timer. I motsetning til vanlige naturlige deodoranter forhindrer Magnesium Dry ikke bare kroppslukt, men gir også svettebeskyttelse, og det aluminiumfrie formularet er skånsomt mot huden, noe som sikrer langvarig friskhet.

For naturlig deo-beskyttelse mot svette og kroppslukt for menn, utforsk NIVEA MEN Magnesium Dry Roll On naturlig deodorant.