looking at skin in the mirror

Hva er parfyme i hudpleie?

Finn ut hvorfor det er best å bruke fuktighetskrem uten parfyme og de beste måtene å oppdage parfymefri lotion på.

Parfyme i hudpleie

Fantastisk duftende hudpleie er vanskelig å si nei til, men det kan ha noen effekter på huden din og miljøet. Les videre for å finne ut hva parfyme i hudpleie er, hvordan det kan påvirke huden din, og NIVEAs beste parfymefrie produkter.

Hvorfor parfymefrie produkter er bra for sensitiv hud

Fra fuktighetskremer til bodylotion, de fleste hudpleieprodukter har en eller annen form for duft for å gjøre deg interessert. Hvem liker vel ikke å ha perfekt duftende hud? Et fantastisk duftende produkt kan gjøre hudpleieopplevelsen din mye hyggeligere. Parfymefrie hudpleieprodukter har imidlertid vokst i popularitet i det siste, og det er ikke bare på grunn av duften. Det finnes to typer parfyme i hudpleie, syntetisk og naturlig, men bare fordi de er naturlige dufter, betyr det ikke at de er bedre for huden. Les videre for å finne fordelene ved parfymefri hudpleie.
woman smiling

Hvilke problemer kan parfyme i hudpleie forårsake?

Alle hudtyper kan reagere på parfyme i hudpleie, også mennesker som ikke har sensitiv hud
irritated skin

Irritert hud

Hovedproblemet med parfyme i hudpleie er at de kan irritere huden sterkt og at de er en av hovedårsakene til kontaktdermatitt. Dette er en type eksem eller irritasjon som oppstår når huden kommer i kontakt med et bestemt stoff. 

Du tenker kanskje at huden din aldri blir irritert og følsom for produkter og at parfyme i hudpleie derfor ikke påvirker deg. Dessverre er ikke dette tilfelle. Huden vår er flink til å skjule disse irritasjonene mens skaden påføres. Kjemikaliene fra disse parfymer kan over tid og med overdreven bruk forårsake betennelse i huden, noe som gjør at hudcellene begynner å produsere pigment. Etter hvert, når denne overproduksjonen har blitt utsatt for UV-lys over en lengre periode, kan huden bli pigmentert og ujevn. 

Dette er grunnen til at bruk av parfymefri ansiktskrem er fantastisk for oss som har sensitiv hud, da den kan beskytte huden mot irritasjon og betennelse. 
better for the environment

Bedre for miljøet

Realiteten er at hvis all hudpleie var helt uten parfyme, ville vi ikke ha brukt den på ansiktene og kroppene våre, fordi den ville ha luktet som kjemikalier. Dette er fordi hudpleie inneholder kjemikalier, hvorav mange kan være giftige for miljøet vårt. En av disse er syntetiske dufter. Det antas at syntetiske dufter kan være like skadelige for luftforurensning som det biler er! I tillegg til det vaskes de giftige kjemikaliene fra parfymen i hudpleie ned i avløpet når vi vasker ansiktet og kroppen vår, noe som fører til at giftige kjemikalier havner i havene våre og setter dyrelivet i fare.

Å velge en fuktighetskrem uten parfyme, eller en parfymefri dagkrem, vil bidra til å gjøre en enorm forskjell. Nå vet du hvorfor parfymefri hudpleie er bedre for deg. Les videre for å finne ut hvordan du finner ut om et produkt faktisk er parfymefritt.

woman smiling

Hvordan vet du om det finnes parfyme i hudpleieprodukter?

For å sikre at du bruker fuktighetskrem uten parfyme eller parfymefri lotion, er det å se på ingredienslisten den beste måten å sjekke det på. Vanligvis er «parfyme» eller «duft» ordene du må se etter. Hvis du ikke har noe imot å ha parfyme i hudpleie, men vil at den skal være naturlig avledet, må du kanskje se på enda flere av selskapets produkter. Noen selskaper er veldig klare på det faktum at de bruker naturlige dufter, men i noen tilfeller må du kanskje kontakte produsenten for å sjekke.

Hvis et produkt er merket som «uparfumert» eller ikke egentlig lukter parfyme, betyr det ikke at det ikke inneholder noen dufter. I mange tilfeller vil en duft bli brukt til å «maskere» lukten av kjemikalier i produktet, og hvis den er merket som uparfumert, er den ikke garantert parfymefri.

Parfymefrie produkter fra NIVEA

Her hos NIVEA elsker vi å tilby hudpleieprodukter for alle hudtyper. Hvis du ser etter parfymefrie hudpleieprodukter, kan vi hjelpe deg!
 
Leter du etter en fuktighetskrem uten parfyme? NIVEAs Soothing Day Cream med SPF 15 er spesielt utviklet for sensitiv hud. Den skånsomme og milde sammensetningen holder huden effektivt hydrert i 24 timer og reduserer effektivt de tre typiske tegnene på tørr hud: rødhet, stramhet og tørrhet. 

NIVEA Naturally Good Rice Body Lotion

Prøv NIVEA Naturally Good Rice Body Lotion, vår første fuktighetskrem uten parfyme, som inneholder organisk ris som er perfekt for sensitiv hud. Den veganske formelen med 98 % naturlige ingredienser og 0 % parfyme fukter huden i 48 timer og lindrer og gir næring til huden.

Vi bruker også 50 % mindre plast i emballasjen til Naturally Good-serien for å sikre at vi behandler miljøet bedre.
body lotion