Shea for huden

Shea smør og sheafett har blitt brukt på huden i årehundrer, oppdag hvorfor det er en fantastisk hudpleie ingrediens

Hva er Shea butter?

Sheasmør, eller sheafett, er et naturlig fettekstrakt som kommer fra nøttene til det afrikanske sheatreet. Sheasmør har blitt brukt kosmetisk i århundrer på grunn av den høye konsentrasjonen av vitaminer og fettsyrer som gjør det godt på å mykne opp huden. Ved romtemperatur er sheasmør solid, men som andre smør smelter det ved kroppstemperatur, absorberes det lett av huden.

Hva er sheasmør hudpleie fordelene?

Nå som vi har dekket hva sheasmør er, la oss gå videre til noen av fordelene for huden. Sheasmør er naturlig rik på både vitamin A og E, lipider, essensielle fettsyrer og andre næringsstoffer som er nødvendige for hudens egen produksjon av kollagen. Det er ikke rart at sheafett har blitt brukt så lenge for å forbedre tilstanden til huden.

Sheasmør fordeler for huden inkluderer:

 1. Antiinflammatoriske egenskaper
  Sheasmør har den beviste egenskapen til å bekjempe betennelse ved å få cytokinproduksjonen til å avta. Cytokiner er molekyler som skilles ut av immunceller og  som fremmer betennelse i huden. Sheasmør for ansikt og kropp kan redusere denne betennelsen, noe som betyr at det er godt for å behandle kviser og annen hudirritasjon.

 2. Antioksidant
  På grunn av høye nivåer av både vitamin A og E, fremmer sheafett antioksidantaktivitet som kan bidra til å bekjempe aldringstegn og forsvare huden mot skader forårsaket av frie radikaler. Når du bruker sheasmør i ansiktet, kan det holde huden din ung og strålende.

 3. Fuktighetsgivende
  Sheasmør har evnen til å beskytte hudens naturlige oljer, slik at huden forblir hydrert. I tillegg til dette inneholder sheasmør de naturlige vitaminene og fettsyrene og er intensivt nærende og fuktighetsgivende for huden.

 4. Glatter huden og kan forbedre elastisiteten
  Sheasmør for ansikt og hud støtter hudens egen naturlige produksjon av kollagen. Ved å støtte produksjonen av kollagen, bidrar sheasmør derfor til å øke hudcellenes oppbygging, elastisitet, hudoppstramming og styrke. I tillegg til dette inneholder sheasmøret palmitinsyre, oljesyre, stearinsyre og linolensyre som har nærende egenskaper for huden og som også hjelper den med å beholde fuktighet.

 5. Helbredende evner
  Fordi fordelene med sheasmør og hud inkluderer å kunne øke hudcelleoppbyggingen, betyr det derfor at det er bra som et hjelpemiddel for hudregenerering og reparasjon av skadede celler. Fettsyrene i sheasmør inneholder ytterligere beskyttende egenskaper som kan forsvare sår mot miljøbelastninger som kan forstyrre legningsprosessen.

 6. Den kan brukes på alle hudtyper
  Sheasmør er naturlig og inneholder ikke irriterende kjemikalier som kan føre til at huden tørker ut og inneholder veldig lite proteiner som kan utløse allergier.
 

Hva inneholder sheafett?

Vi har nevnt noen av fordelene med sheasmør, men hvor kommer disse fra? Vel, sheasmør inneholder en rekke forskjellige vitaminer, fettsyrer og lipider som gir det alle fordelene for huden vår.

Sheasmør er en kilde til:

- Linolsyre - hjelper til med å styrke hudens barriere slik at den kan holde bedre på fuktighet, samtidig som irriterende stoffer holdes utenfor, kroppen vår kan ikke produsere linolsyre, så vi må få det enten lokalt eller gjennom diett

- Stearinsyre - en aminosyre som hjelper til med å kombinere olje og vann for å fjerne smuss og overflødig talg fra huden og håret

- Palmitinsyre - en fettsyre som vanligvis brukes som et mykgjørende middel eller fuktighetskrem, den har evnen til å myke opp huden og øke hudens vannretensjon

- Oljesyre - denne syren er fantastisk for aldring eller tørr hud på grunn av dens evne til å trenge dypt inn i huden og etterfylle tapt fuktighet mens den forhindrer ytterligere fuktighetstap. Oljesyre kan gjenopprette hudens naturlige oljer, uten å tette porene som kan føre til kviser.

- Cetyl estere - dette er den voksagtige delen av sheasmør som låser fuktighet inn i huden og pleier huden.

- Triglyserider - en utmerket hudregenerering og mykgjørings ingrediens. Det er fantastisk både til å gi fuktighet til huden og forhindre ytterligere tap av fuktighet.

- Vitamin A - sheasmør inneholder vitamin A som gir deg fordelene ved å kunne: jevne hudfarge, bekjempe infeksjon, øke hudcelleproduksjonen, beskytte mot UV-skader og bremser aldringstegn og reduserer eksisterende tegn på aldrende hud inkludert rynker .

- Vitamin E - E-vitamin er en kraftig antioksidant, som når den brukes lokalt, er fantastisk til å bekjempe aldringstegn og redusere skaden forårsaket av UV-lys og frie radikaler.                                                                                                                 - Vitamin F - ettersom sheasmør inneholder vitamin F, gjør det det godt på å styrke hudbarrieren. Vitamin F konverterer til ceramid når det påføres huden, som er en nøkkelingrediens for å holde den fremste barrieren av huden sunn og fuktig.

Sheasmør ansikt og hudpleie produkt

Sheasmør har mange fordeler for hud og ansikt, så det er ingen overraskelse at det brukes i mange hudpleieprodukter. På grunn av sine beroligende og fuktighetsgivende egenskaper er sheasmørprodukter gode for tørr eller sensitiv hud. Nedenfor er noen NIVEA-produkter som inneholder sheasmør for ansikt, hender og kropp.

Sheasmør leppepomade

NIVEA Labello Original Care har en rik formulering som inneholder sheasmør for å gi deg myke, glatte lepper. Denne leppepomaden med sheasmør beskytter leppene mot dehydrering og holder dem fuktig i 24 timer.

Sheasmør for ansiktet

NIVEA Nourishing Day Cream inneholder sheasmør for dets evne til å berolige og hydrere huden. Nøye formulert for å møte de daglige behovene til huden med NIVEA sin fuktighetsgivende kompleks og solfaktor 15 for å gi ekstra beskyttelse mot daglige stressfaktorer.

Sheasmør fuktighetskrem for kroppen din

NIVEA Body Lotion Smooth Caring er beriket med NIVEA Deep Moisture Serum og dyrebart sheasmør for å gi intens fuktighet, noe som gir deg merkbart glattere og mykere hud umiddelbar etter påføring. Fordelene med denne kroppsmousen er at den varer i 48 timer takket være egenskapene til både sheasmør og NIVEA Deep Moisture Serum.

Shea butter håndkrem

NIVEA Smooth Hand Cream har en rik formel som inneholder sheasmør for å gi deg myke, glatte hender og neglebånd. Denne håndkremen styrker hudens beskyttende barriere på hendene dine slik at de forblir glatte, myke og beskyttet i 24 timer.

Hvorfor er kroppshudpleie viktig?

Huden vår er kroppene våre først og fremst forsvarslinje mot infeksjon og sykdom, så det er avgjørende at vi passer på den. I tillegg til å rengjøre den daglig i dusjen eller badekaret, er det veldig viktig å fukte kroppen vår ytterligere for å holde huden hydrert og sunn. Gjennom dagen blir vi utsatt for faktorer som kan slite huden vår og føre til at den sprekker og tørker ut. Derfor bør vi fylle på fuktigheten huden mister hver dag, slik at den kan fortsette å fungere skikkelig.

I tillegg til å ta vare på hudens naturlige beskyttende barriere, kan det være med på å forhindre for tidlig aldring og redusere tegn på moden hud for å sikre at huden vår blir fuktet daglig ved å ha en hudpleierutine. Kroppsfuktighetskremer med sheasmør for huden kan bidra til å glatte huden vår og forbedre elastisiteten. Å ta vare på kroppshuden vår vil sikre at den holder seg fast og ungdommelig, slik at du kan holde på din strålende glød, selv når du begynner å bli eldre.

Flere fakta om Sheasmør

 1. Farao Cleopatra var kjent for å være bruker av sheafett til kosmetiske formål tilbake i det gamle Egypt
 2. I land der sheasmør produseres og eksporteres, blir det referert til som "kvinnegull"
 3. Sheasmør er ikke bare for hud - det er også fantastisk å lage mat med! I sin rene form er sheasmør spiselig og brukes til matolje. Sjokolade bruker av og til sheasmør som erstatning for kakaosmør når de lager deilig sjokolade.
 4. Shea-trær brukes til mer enn bare å produsere sheasmør - trebarken har blitt brukt som en ingrediens i tradisjonelle medisiner og nøtteskallet brukt som myggavstøter
 5. Sheasmør er veldig likt animalsk fett, da det har høyt innhold av stearinsyre - dette er en del av grunnen til at det er så fuktighetsgivende og lett absorberes av huden
 6. Sheasmør har en naturlig solfaktor på 6, noe som betyr at det gir noe beskyttelse mot sollys