moisturised pair of legs and feet

HVORDAN BEHANDLE TØRRE FØTTER

Føttene dine bærer kroppsvekten din hver dag, derfor er det ikke overraskende at tørre føtter er så vanlig. Følg NIVEAs råd for å lindre og hydrere føttene for å forhindre de å bli tørre.

HVA FORÅRSAKER TØRR HUD PÅ FØTTENE?

Det er mange årsaker til tørre føtter. Tørre føtter kan komme av noe åpenbart som å være en følge av livsstilen din. Et dårlig kosthold, mye gåing og trening eller bare en dårlig fotpleierutine. Følg NIVEAs råd om hvordan du behandler tørre føtter og kjenn forbedringen.

HVORFOR ER FØTTENE DINE SÅ TØRRE? ULIKE ÅRSAKER TIL TØRRE FØTTER

Tørre føtter og sprukne såler er vanligere enn tørr hud på andre deler av kroppen vår, fordi de mangler oljekjertler, spesielt på fotsålene. Mangelen på olje fører til dehydrering, en av de viktigste årsakene til tørr hud. Føtter er i stedet avhengige av svettekjertler for å holde seg fuktige. Les mer om årsakene til tørr hud med NIVEA.

Foten din er også under konstant trykk hele dagen fra når du står, går og trener og bærer hovedtyngden av hele kroppsvekten. Dette kan føre til at det dannes hard, tørr, kald hud på trykkpunktene i føttene, noe som er en av årsakene til tørr hud på føttene. Dette kan være spesielt fremtredende når du står på føttene oftere enn den gjennomsnittlige personen eller gjør mye trening / starter et nytt treningsregime, noe som fører til utvikling av tørre sprukne føtter.

Det er viktig med god fotpleie ved å bruke en fuktighetsgivende fotlotion som NIVEA Express Hydration. Du bør alltid prøve å forhindre tørre føtter og flassende hud i stedet for å vente med å behandle den, så å bruke en fuktighetskrem hver natt i uken som en rutine vil bidra til å behandle tørr hud på føttene. Hvis du utvikler tørr hud på føttene, eller sprukne føtter, kan du prøve å bruke en nærende lotion to ganger om dagen, en gang etter et bad eller en dusj og en gang før sengetid for å hydratere tørre føtter.
lady in the bath scrubbing her dry skin on feet
4 Grunner til tørre føtter

VARMT VANN

Hvis du tar dusj og bad med veldig varmt vann, kan du fjerne fuktigheten fra føttene og etterlate dem tørre og dehydrerte. Jo lenger du holder deg i, jo tørrere blir det! Forsøk å dusje i lunkent vann for å unngå å tørke ut føttene.

lady lying on her front on a sandy beach
4 Grunner til tørre føtter

UVA / UVB-SKADER

Å tilbringe lang tid i solen kan tørke føttene dine, og folk har en tendens til å glemme å bruke en effektiv solkrem som NIVEA Sun Protect & Moisture Moisturizing Sun Lotion til dem, til tross for at huden på toppen av føttene er ekstremt tynn og delikat.

brunette lady with gloves standing in snow
4 Grunner til tørre føtter

VINTERMÅNEDENE

Kaldere vinterværforhold stripper fuktigheten fra huden, og etterlater den dehydrert. I tillegg reduserer varmesystemer innendørs fuktigheten i luften i vinterhalvåret, noe som tørker føttene ytterligere ut. Vinters hudpleie er en viktig del av å ta vare på huden din.

pair of feet wearing socks
4 Grunner til tørre føtter

HUDBETINGELSER

Føttene kan være utsatt for tørrhet og utslett fra hudsykdommer som eksem. Dette skyldes det faktum at det er så mange svettekjertler og friksjonen forårsaket av sko og sokker.

TA VARE PÅ TØRRE FØTTER

Med en god hudpleierutine, trenger ikke å behandle tørr hud på føttene å være en motbakkekamp.

BEHANDLING FOR TØRRE FØTTER - RENGJØRING OG FUKTIGHET

Når du pleier tørr hud på vanlige eller sprukne føtter, er det viktig ikke bare å fukte, men rense. Svette og skitt kan bli fanget i de døde cellene og utvikle bakterier (og lukt) som kan føre til at de tørre føttene blir enda verre.

For å behandle tørre føtter, rens føttene grundig med en fuktighetsgivende kroppsvask som NIVEA Caring Shower Cream Rich Moisture og følg opp med litt forsiktig peeling av fotområdet noen ganger i uken. NIVEA Caring Shower Creme Peeling er perfekt for dette, du kan til og med bruke en pimpstein, fulgt opp med en fuktighetskrem for å børste av død hud.

NIVEA Rich Nourishing Body Lotion er ideell for påføring etter dusj, da den kan absorberes raskt i huden. Med fuktighet som varer hele dagen, kan du se frem til friske, glatte og sunne føtter på kort tid. Fortsatt bruk etter at problemet er avsluttet, hjelper til med å forhindre ny tørr hud på føttene eller sprekker.


nice pair of feet on a white background

EKSFOLIER DINE TØRRE FØTTER

Bruk en pimpstein for å fjerne tørr, død hud for å avdekke nye mykere hudlag under. Bruk milde sirkler og skyll etterpå når du skal peeling. Når du er ferdig med å eksfoliere den sprukne huden på føttene, er det best å bruke en fuktighetsgivende lotion. Den nye mykere huden skal absorbere fuktighetskrem raskere og sunnere enn tørr hud.

Les vår guide til hvordan du eksfolierer for å få flere råd.
socks hanging on a washing line

TØRRE FØTTER OG SOKKEVALG

Du bruker (antagelig) sokker nesten hele dagen, og hvis du har tørr hud på føttene kan det bety at bakterier som bidrar til tørr hud blir overført til sokken og omvendt. Sørg for at du bruker rene, pustende sokker hele tiden for å unngå sprukket hud på føttene. Etter å ha trent bør du bytte sokker hvis du ikke klarer å dusje med en gang og aldri bruke sokker uten å vaske dem først.

Å ha sokker som lar føttene puste kan forhindre tørre føtter og bidra til å behandle tørr hud på føttene. Bomullsokker er lettere og kjøligere enn syntetiske sokker og hjelper til med å stoppe fotlukt.

BESTE RÅD FOR Å TA VARE PÅ TØRRE FØTTER

  • Forebygging er bedre enn behandling! Forsikre deg om at du har et godt kosthold og en god hudpleierutine, da disse vil bidra til å hindre huden i å tørke ut.
  • Forsikre deg om at du drikker nok vann - mangel på fuktighet vil ha innvirkning på huden din. Spesielt dehydrering vil stimulere til at du fortsetter å ha tørr hud på føttene.
  • Øk sirkulasjonen til føttene; ved å forbedre kostholdet, trene mer, opprettholde en helsemessig god vekt, ikke røyke og forbedre benholdning

  • Bruk en luftfukter for å forhindre at luften rundt deg tørker ut. Hvis lufta tørker ut for mye, kan det føre til at huden tørker ut, som videre forårsaker tørr hud på føttene.

  • Forsøk å dusje og bade i lunkent vann i stedet for varmt. Hvis temperaturen er for varm, vil det føre til tørr og ofte sår hud.

  • Bruk produkter designet for å gi fuktighet til huden, og unngå produkter med for mye etylalkohol i seg.

  • Prøv en kroppskrem i dusjen, for eksempel vår NIVEA Creme Soft Shower, for å forhindre tørr hud på føttene forårsaket av varme dusjer

woman stroking her legs

IKKE KLOR PÅ FØTTENE DINE

Det er fristelse å prøve å klø den flassende huden på føttene. Det kan være kløende og ubehagelig, men riper kan føre til spredning av bakterier, og også føre til sprukket hud på føttene og kutt.

Spredning av bakterier kan føre til kviser, infeksjoner og ømme føtter. I stedet for å klore påfører du en kald flanell for å berolige kløende føtter eller forsiktig rense, eksfoliere og fukte.