HVA ER TØRROLJE?

Hva er tørrolje og hvorfor er den bra for huden? Lær alt om tørrolje for kroppen og ansiktet med NIVEA

HVA ER TØRROLJE?

Begrepet tørrolje refererer faktisk til følelsen oljen etterlater når du har brukt den. En tørrolje er en olje som absorberes raskt av huden og ikke etterlater seg noen oljerester på overflaten. Den føles derfor heller ikke klissete. Det motsatte av en tørrolje er en våtolje. Den legger seg mer utenpå huden, føles tyngre og tar lenger tid å absorbere. 

HVILKE FORDELER GIR BRUK AV EN TØRROLJE FOR HUDEN?

 1. Tørrolje gir fuktighet til huden og "kapsler" den inn
 2. Tørrolje er lett og absorberes raskt 
 3. Tørrolje etterlater ingen fettete eller ubehagelige oljerester på huden din
 4. Tørrolje er fantastisk for kvisete eller fet hud
 5. Tørrolje kan mykgjøre huden
 6. Tørrolje er spesielt beroligende og gir mindre sannsynlighet for irritasjon eller kviser

ULIKE TYPER TØRROLJE

Her er noen av de vanligste typene tørrolje:

 1. Sesamolje
 2. Rosehip oil
 3. Avokadoolje
 4. Camelinaolje
 5. Solsikkeolje

VÅT OLJE VS. TØRROLJE

Bare fordi tørrolje er bra for huden, betyr ikke det at våtolje ikke er det! Det er faktisk mange fordeler ved å bruke våte oljer på huden din da de pleier å være mer intenst fuktighetsgivende og nærende. Våte oljer er spesielt gode for hud som er veldig tørr og krever mer fuktighet. Våte oljer hjelper å forhindre væsketap gjennom huden og "kapsler" fuktighet, noe som betyr at de er fantastiske for sprukket og generelt dehydrert hud.

Våte oljer kan også være fantastiske når de brukes om natten, da de bruker lengre tid på å trenge gjennom huden din. På den måten kan de skjemme bort huden hele natten mens du sover. Mange våte oljer brukes som base for fuktighetsgivende hudpleieprodukter, inkludert oljer som jojobaolje og mandelolje.

NIVEA Naturally Good Day Care Cream og NIVEA Naturally Good Regenerating Night Cream inneholder de fantastiske fordelene med både jojobaolje og mandelolje.

For å gi næring til kroppen din, oppdag NIVEA Cherry Blossom & Jojoba Oil Body Soufflé med jojobaolje og NIVEA Oil i Lotion Vanilla & Almond Oil body lotion med mandelolje.

NIVEA SMINKEFJERNER MED TØRROLJE

Tørrolje er en fantastisk ingrediens i sminkefjernere da tørroljen gir fuktighet til huden og etterlater den ren og silkemyk uten å etterlate fett. NIVEA MicellAIR Expert Water har en formula med tørrolje for å fjerne selv den mest vannfaste sminke samtidig som du pleier huden din.

Det micellære vannet fungerer som en magnet for å fjerne sminke fra huden din skånsomt samtidig som tørroljen gir næring. Denne tørroljebaserte sminkefjerneren tilføres også svart te, som gir huden din et boost av antioksidanter. Det kan bidra til å redusere hevelser og mørke ringer under øynene.

Lær mer om ansiktsolje her.

3 BRUKSOMRÅDER FOR TØRROLJE

Her er de 3 vanligste bruksområdene for tørroljer:

TØRROLJE

1) FOR NYDELIG HÅR

Tørroljer kan bidra til å temme frusete hår og gi det en strålende glans uten at det føles fett. Tørrolje pleier håret og brukes når håret er fuktig, men kan også brukes på tørt hår for å gi det en ekstra glatt glans.

TØRROLJE

2) FOR BORTSKJEMT HUD

Et flott tidspunkt å påføre tørrolje er umiddelbart etter du har dusjet. Påføring av tørrolje på fuktig, ren hud hjelper deg å gjenoppbygge fuktighet, og "kapsleden inn". Huden kjennes myk og glatt, uten at det føles klissete. 

TØRROLJE

3) FOR STYRKEDE NEGLER OG MYKE NEGLEBÅND

Å massere noen dråper tørrolje på neglene og neglebåndene for deretter å gi det tid til å synke inn vil resultere i sterkere negler og myke neglebånd.