HUDPLEIE TIPS FOR TENÅRINGER

Kroppen vår endrer seg i puberteten, derfor kan tenåringshud være vanskelig. Kropp og hudpleie for ung hud er spesielt viktig i denne perioden. Med tips fra NIVEA kan du få grepet på kviser og kroppslukt helt enkelt.

DEN RETTE HUDPLEIEN FOR ENHVER HUDTYPE

Er ansiktet ditt skinnende? Får du hudormer og kviser i T-sonen din? Eller er huden på kinnene dine stramme og irriterte? For å kunne ta vare på huden din riktig, er det viktig å vite hvilken hudtype du har. Først da kan du velge de riktige pleieproduktene og ta tak i problematisk hud. Finn ut din hudtype!
Skin Type

HUDTYPE 1: KOMBINASJONSHUD

Kombinasjonshud er den vanligste hudtypen, og den inneholder både fete og tørre områder i ansiktet. Lett, storporet og fet hud forekommer primært i T-sonen, dvs. mellom pannen, øyenbrynene, nesen og haken, mens kinnområdet er tørt og noen ganger stramt.

Pleietips: bruk av ansiktsrenser som ikke inneholder olje, kan også bidra til å kontrollere de utbruddene som forekommer i tenårene.

HUDTYPE 2: FET HUD

Fet hud er forårsaket av overproduksjon av talg, noe som resulterer i skinnende hud, hudormer og tette og forstørrede porer. Flekker og hudormer kan spre seg over pannen, nesen, haken, øvre brystområdet og ryggen. Disse hudproblemene er forårsaket av hormonelle endringer i puberteten.

Pleietips: unngå å klemme på kvisene - dette kan føre til betennelser og arr. Bruk produkter som er spesielt laget for fet hud, med ‘ikke-komedogene’ formular (dette betyr at de forhindrer hudormer) og har antibakterielle egenskaper.

HUDTYPE 3: TØRR HUD

Tørr hud er forårsaket av mangel på oljer i huden, noe som fører til tørrhet, tetthet og flass.

Pleietips: Bruk en rik fuktighetskrem for å gi huden fuktighet og unngå å vaske ansiktet ditt under varmt vann, da det kan fjerne de naturlige oljene ytterligere. NIVEA Nourishing Day Cream med naturlig mandelolje og SPF 15 gir huden dyp næring og beskytter den mot UV-strålene.

HUDTYPE 4: SENSITIV HUD

Sensitiv hud er vanligvis øm og fin-poret, og har en tendens til å reagere på miljøpåvirkning og stress. Dette kan variere fra lett rødhet og tetthet til allergiske reaksjoner og flass. Urenheter som flekker er derfor mindre vanlige for sensitiv hud.

Pleietips: huden må tilføres tilstrekkelig fuktighet hele tiden, da hudens naturlige olje- og fuktighetsinnhold er veldig lavt. For å unngå irritasjon, bruk milde produkter med beroligende ingredienser som NIVEA Soothing Day Cream med druefrøolje og kamilleekstrakt.

Beskytt også alltid huden din fra solen - utforsk NIVEA solkremer for sensitiv hud her.
Normal Skin

HUDTYPE 5: NORMAL HUD

Normal hud blir sjelden skinnende, men du kan få et sted i ny og ne, men det er helt naturlig at det forekommer når du er tenåring, da det er forårsaket av hormoner. Balansen mellom tørr og fet hud er jevn og porene er relativt fine.

Det er fortsatt viktig å sikre at huden din får nok fuktighet. NIVEA Refreshing Day Cream gir langvarig fuktighet, mens vitamin E beskytter hudens naturlige fuktighetsbalanse.

GRUNNLEGGENDE SKJØNNHET FOR UNG HUD

Smuss og olje akkumuleres i ansiktet hele dagen - det er det ideelle samlingspunktet for hudormer og annet. Dette pleieritualet vil holde huden frisk og ren for urenheter.

5 TIPS FOR KLAR OG SUNN HUD

  1. Rengjør huden regelmessig om morgenen og om kvelden for å fjerne olje, smuss og svette fra ansiktet. Du kan også bruke ansiktsservietter for å raskt friske opp huden din.
  2. Unngå å bruke varmt vann til ansiktsrens, da dette stimulerer talgkjertlene til å produsere mer olje. Gå for lunkent vann i stedet.
  3. Skift sengetøyet ditt regelmessig, da smuss og olje kan overføres på putene og smitte huden din når du sover.
  4. Hold hendene borte fra ansiktet ditt for å unngå at bakterier overføres på huden din.
  5. Få rikelig med mosjon i frisk luft. Dette vil få blodet til å strømme til huden din og gi deg en frisk hud.
Cleaning

STEG 1: RENS ANSIKTET DITT GRUNDIG

Vask ansiktet to ganger om dagen med en ansiktsrens som NIVEA Refreshing Wash Gel for å fjerne overflødig talg og for å friske opp huden.

Hvis du bruker sminke, er det helt essensielt å fjerne sminke om kvelden. NIVEA MicellAIR Expert Water er perfekt for å fjerne vanntett sminke og mascara mens du er skånsom mot huden og vippene.

Les flere tips om ansiktsrensing her.
Facial Toner

STEG 2: RENS ANSIKTET DITT MED ANSIKTSTONER

Det er best å bruke ansiktstoner til etterbehandling og for å fjerne eventuelle rester. Den kan påføres enten over hele ansiktet eller selektivt på flekker og hudormer.

NIVEA forfriskende toner med vitamin E renser huden dypt og fjerner urenheter samtidig som den beskytter hudens naturlige fuktighetsbalanse.
Care

STEG 3: FUKT HUDEN

Velg en fuktighetsgivende ansiktskrem som passer for din hudtype. Ansiktspleie beskytter huden din mot ytre påvirkninger og etterlater den strålende og frisk.

Oppdag NIVEA Naturally Good Radiance Day Cream beriket med organisk aloe vera for en hydrert og forfrisket hud.
Peeling

STEG 4: INTENSIV PLEIE FOR HUDEN

En gang i uken: Eksfolier huden din med mild ansiktsskrubb for å fjerne overflødig talg, redusere glans fra huden og fjerne døde hudceller.
 
Påfør også en ansiktsmaske som passer til din hudtype for å holde huden klar og næringsrik.

FJERN KVISER ORDENTLIG

Uansett hvor fristende det er, bør du aldri klemme kviser, ettersom trykket kan skyve bakterier lenger inn i huden og forårsake betennelse.

Men hvis det virkelig ikke er noen annen måte, må du i alle fall ikke klemme med bare fingrene - legg et rent vev mellom huden og fingertuppene og bruk bare litt forsiktig trykk. Desinfiser det berørte området av huden etterpå for å redusere risikoen for infeksjon.

Et enda bedre alternativ er å gå til en profesjonell for å få rengjort huden din for å unngå at kviser dukker opp så ofte.

3, 2, 1, GÅ: EN FRISK START PÅ DAGEN!

Er du ute og rundt omkring med vennene dine hele dagen? For å sikre at du til enhver tid føler deg bra og frisk, bør du ta litt hensyn til kroppspleien din. Her er noen raske kroppspleietips.

SVETTE

I puberteten utvikler svettekjertlene seg og du svetter mer på grunn av hormonelle endringer. Den ubehagelige lukten er forårsaket av bakteriene på huden som nedbryter svetten.

Bruk en deodorant for å sikre at du lukter godt hele dagen, da det vil drepe bakteriene som er ansvarlige for svettelukten. Det er best å gå for en deodorant som passer dine egne personlige behov, for eksempel NIVEA Fresh Flower Roll On, som er aluminiumfri og tilbyr 48-timers effektiv deodorantbeskyttelse.
Deodorant

KROPPSPLEIE

Når du kommer i puberteten bør du begynne å dusje daglig. Bruk dusjprodukter som vil være skånsomme mot huden din, og følg opp med en fuktighetskrem for å gi næring til huden din.

Utforsk kroppspleieproduktene våre her.