Dagkrämer skyddar din hud

Dagkremer

Dagkremer er essensielle i morgenrutinen. Men hvorfor bruke en dagkrem og kva er den beste dagkrem for voksen hud? Les vår veiledning på dagkremer og oppdag alle deres fordeler.

Hva er dagkrem?

Dagkremer er kremer med lett konsistens spesielt utviklet for å ta vare på huden din i løpet av dagen. Det er normalt å ha dagkrem med solfaktor og fuktighetskrem for å holde huden hydrert og effektivt beskyttet mot solens negative effekter.

Dagkremformularer er vanligvis lette, slik at huden din kan absorbere kremen relativt raskt, slik at du kan sminke uten problemer. I følge den tynne til tykke rekkefølgen på morgenrutinen, bør du bruke dagkrem etter rengjøring og oppfriskning av huden din med et rensemiddel og en toner.


Hvorfor bruke dagkrem? - Fordeler med dagkrem

Dagkremer beskytter huden din mot daglige stressfaktorer, de gir næring til huden din og lindrer den irriterende effekten av sminke; de er i utgangspunktet dine hudmestere for dagen. Hvorfor bruke dagkrem:

Fördelar med Dagkräm

 •  Beskyttelse. I løpet av dagen blir huden vår utsatt for forurensning og røyk i luften og sollyset. Disse kan ha en negativ effekt på huden vår, en god dagkrem med solfaktor vil beskytte deg mot disse. Å bruke en dagkrem med solfaktor i morgenrutinen din vil blokkere UV-lys, beskytte hudens elastisitet og bremse aldringsprosessen.
   
  De fleste dagkremer inneholder antioksidanter som vitamin C eller vitamin E. Disse vil forsvare kroppen din mot de "dårlige elementene" som gjør at huden din eldes, som kan finnes i miljøet (forurensning, plantevernmidler, alkohol ...).
   
  Huden vår er konstant truet, spesielt i storbyer. Dagkremer er vår forsvarsbarriere, og holder huden vår elastisk, ung og vakker
   
 • Hydrering. Dagkremer gir også et lag med fuktighet. De hydrer huden din, slik at den ser jevn, sunn og ung ut. Å ha en godt fuktet hud styrker dessuten den naturlige barrieren og fører til fastere hud. Noe som betyr at du er bedre forberedt på miljøfaktorer som kan skade huden din i løpet av dagen.
   
 • Utover å beskytte og hydrere, kan fordelene med dagkremer være veldig forskjellige. Du kan finne kremer som inneholder spesielle ingredienser for å hjelpe deg med å redusere størrelsen på porene dine. Eller dagkremer som fokuserer på anti-aldring, noe som gir huden din et anti-rynke løft ved å bruke Q10. Noen fokuserer på intens fuktighet, oppstramming av huden eller jevne ut ufullkommenheter


Hva er den beste dagkrem for voksen hud?

Alle har ulik hud og trenger derfor forskjellige produkter for å ta ordentlig vare på den. Oppdag riktig dagkrem for din hudtype nedenfor:

Sensitiv hud
Hvis du har sensitiv hud og lider av ubehagelige følelser av tetthet, må du lete etter dagkremer med veldig lette, milde formler, som respekterer hudens pH-balanse. NIVEAs 24H Moisture Boost + Soothe Day Cream for sensitiv hud, gir en intensiv fuktighet som beroliger sensitiv hud. Den er parfymefri og inneholder solfaktor 15 for å forhindre tørrhet og irritasjon.

 

Tørr hud
Tørr hud krever mer fuktighet og nærende enn vanlig hud. Du kan finne beroligende dagkremer som vil gi deg en frisk følelse mens du hjelper huden din å komme seg. Bruk en rikt nærende dagkrem for å gi huden din ekstra pleie.

 

Fet og kombinasjonshud
Mange mennesker med fet hud prøver å unngå å bruke dagkremer og fuktighetskremer som tenker at dette vil gjøre huden fetere; dette er en misoppfatning. Dehydrert hud vil produsere mer olje for å prøve å kompensere tørrheten, så det er best å bruke en dagkrem til voksen hud. For å unngå dette, bruk lette kremer som ikke inneholder oljer. De vil holde huden fuktig mens du reduserer hudens oljenivå. Lær mer om hvordan du kan ta vare på kombinasjon og fet hud her.


Voksen hud
Hvis du prøver å bekjempe og redusere rynker, kan du se etter dagkremer med Q10, kreatin eller vitamin C. Dette er kraftige anti-aldringsingredienser som får huden din til å se yngre ut. Prøv NIVEA Q10 Anti-Wrinkle + Firming Nourishing Day Cream for å synlig redusere rynker og forhindre mørke flekker.

 

Normal hud
En effektiv dagkrem skal holde huden fuktig i 24 timer, beskytte deg mot UV-stråling og gi en jevn base for å bruke sminke. NIVEA Essentials 24H Moisture Boost + Refresh ble utviklet for normal hud, det er en dagkrem beriket med vitamin E og antioksidant for å holde huden myk og frisk hele dagen.


Forskjeller mellom nattkrem og dagkrem

Å ta vare på huden din om natten er veldig forskjellig fra å gjøre det om morgenen. Nattkremer er tyngre enn dagkremer fordi de ikke trenger å gi en base for sminke, og huden din vil ha hele natten til å absorbere næringsstoffene sine.

Mens dagkremers hovedfunksjon er beskyttelse, forbedrer nattekremer hudens naturlige fornyelses- og restitusjonsprosess om natten. Dette forklarer hvorfor de er så viktige for aldringsbehandlinger. Nattkremer inneholder også sterkere aktive ingredienser som kan irritere huden hvis de blir utsatt for solen.

Avslutningsvis gjør dagkremer og nattkremer forskjellige formål for forskjellige tidspunkt av døgnet, og det er derfor du bør bruke både dagkrem og nattkrem i hudpleierutinen din. For best mulig resultat, sørg alltid for at du forstår hva huden din trenger og hva du vil oppnå med en ny krem.

Nattkräm och Dagkräm