HAMPOLJE FOR HUDEN

Oppdag hampolje og den fordeler for huden

HAMPOLJE FOR HUDEN

Hampfrøolje, ofte referert til som hampolje, er en fantastisk ingrediens i hudpleie som inneholder mange fordeler for alle hudtyper. Les guiden vår og lær mer om hampolje for huden.

Hampolje hud

Hva er hampolje godt for?

Hampolje har mange fordeler og passer for alle hudtyper:

Hampolje for tørr hud
Hampfrøolje er rik på fettsyrer, som nærer tørr hud dypt og beskytter den mot uttørking. Hvis du har kløende skjegg, er hampfrøolje en god ingrediens for deg, ettersom den er kjent for å redusere tørrhet og irritasjon av huden.

Hampolje for fet hud
Hampolje gjør underverker for fet hud, da den hydrerer huden uten å tette porene. Hampfrøolje balanserer hudens talgproduksjon for å redusere glansen, noe som kan forhindre utbrudd og kviser.

Hampolje for moden hud
Hampolje inneholder vitamin F og fettsyrer som oljesyre og linolsyre, som spiller en viktig rolle i å forhindre tegn på aldring av huden og som behandler fine linjer og rynker.

Hva er hemp oil?

Hampfrøolje, som navnet antyder, er avledet av frø fra hampplanter. Den inneholder ikke THC, har ingen psykoaktive egenskaper og er helt trygg å bruke. Den er også forskjellig fra CBD-olje, som utvinnes fra hampplantens blomster og blader.
Hemp oil

Fordeler med hampolje

Hampfrøolje inneholder mange næringsstoffer som kan hjelpe mot forskjellige hudproblemer. Hampoljefordeler inkluderer:
1. Demper betennelse. Hampolje inneholder omega-6-fettsyrer, som har betennelsesdempende egenskaper og kan lindre eksem, kviser og utslett etter barbering.

2. Bidrar til å reparere solskader. Det bidrar også til å redusere UV-skader og hyperpigmentering av huden.

3. Behandler atopisk dermatitt. Næringsstoffer som omega-3- og omega-6-fettsyrer kan hjelpe til med å behandle atopisk dermatitt – sørg for å rådføre deg med fastlegen din først for å finne den beste behandlingen for deg.

4. Hjelper skjegget ditt med å vokse. Fettsyrene i oljen bidrar til å styrke håret og forbedre skjeggveksten. Det fremmer også ny hårvekst, noe som kan være gunstig hvis du har et litt ujevnt skjegg.

Hvordan bruke hampolje for huden

Hampfrøolje anses å være en tørr olje, noe som betyr at den trekker raskt inn i huden og ikke etterlater fettete rester. Det kan være at du bestemmer deg for å bruke hampoljeprodukter som ansiktskrem eller hampfrøolje alene. Her er noen ideer om hvordan du bruker dem:

- Etter rensing, massér noen dråper med olje på huden før du fukter
- Bland et par dråper hampolje med ansiktskremen din
- Påfør noen dråper olje på skjegget for å gi det næring og style det

Hampolje hud

Hvilken type hampolje bør jeg gå for?

Generelt sett er det best å gå for kaldpressede oljer ettersom de inneholder flere næringsstoffer, mens raffinerte oljer er tilsatt kjemikalier og er mindre fordelaktige. Kaldpresset hampfrøolje er mørk til lysegrønn i farge og har en nøtteaktig smak, mens raffinert olje er klar og knapt har noen smak.
Hemp oil

Andre måter å bruke hampfrøolje på:

  1. Massér på neglene – Massér en liten mengde hampolje på neglene og neglebåndene for å styrke dem; dette fungerer bra for både negler og tånegler.
  2. Lege mindre sår og skraperHampolje har, på samme måte som andre betennelsesdempende oljer som tea tree-olje og kokosolje, en naturlig evne til å bidra til å gjenopprette sprukket og oppskrapet hud.
  3. Oralt inntak – Hampfrøolje kan også spises! Den er rik på sunt fett som omega-3 og omega-6, som ikke bare er gunstig for huden, men også for hjernen, hjertet og leveren. Drypp oljen over salater eller stekte grønnsaker, eller tilsett den i supper for å gi dem en nøtteaktig smak. Bare husk å ikke varme opp oljen, da dette vil føre til tap av ernæringsmessige fordeler.

Oppdag fordelene med hampfrøolje med NIVEA MEN

Prøv NIVEA MEN Sensitive Pro Facial Balm – den fungerer både som ansiktsfuktighetskrem og som en etterbarberingsbalsam for å umiddelbart minimere tegn på stresset hud, for eksempel tørrhet, irritasjon eller stresslinjer. Den lette, raskt absorberende formelen med 100 % plantebasert hampfrøolje og E-vitamin lindrer og hydrerer øyeblikkelig både hud og skjegg og etterlater dem næret og sunn.