Hvilken solfaktor trenger jeg?

Solfaktoren avgjør hvor effektivt og hvor lenge huden din er beskyttet. Finn ut hvordan du skal beregne faktoren for din hudtype.

Gøy i solen – med den rette solfaktoren

Sun protection factor

Denne formelen hjelper deg å avgjøre hvilken solfaktor som passer best for deg – og å velge de riktige solproduktene slik at du kan slappe av i solen, enten du er på stranda eller på fjellet.

Higher sun protection factor

En høy solfaktor forlenger gleden ved å sole seg og sikrer deg en sunn brunfarge. Solfaktor finnes i disse nivåene: Lav (6–10), medium (15–25), høy (30–50), veldig høy (50+).

Solfaktor (SPF)

Vi elsker solskinn, uansett om det er på stranda eller i skiløypene. Vi har det gøy og føler oss bra. Og vi beskytter oss. Solfaktor (SPF) er en av tingene som bestemmer hvor effektiv solkremen er. NIVEAs solbeskyttelsesprodukter beskytter huden mot UV-stråler og frie radikaler, og hindrer oss i å bli solbrente. Uansett hvor deilig det er å sole seg, er vi alle ømfintlige for sollys på en eller annen måte. Det er ulike hudtyper basert på fargen på huden, håret og øynene. Siden lys hud trenger mer beskyttelse fra solen enn mørkere hud, finnes det en passende solfaktor for alle hudtyper.

Viktig å vite: Solfaktoren som passer vår egen hudtype bestemmes av mengden tid huden kan beskytte seg selv. Dette er den perioden huden kan utsettes for sol uten å bli solbrent. Avhengig av hudtype, sted og tid på året, er dette i gjennomsnitt mellom 5 og 30 minutter.


Hvordan finner jeg riktig solfaktor for min hud?

Følgende kriterier bør tas høyde for når du velger solfaktor:

  • Hvor lenge du skal oppholde deg i solen
  • Hvilken hudtype du har
  • Hvor du er i solen
  • Når du er i solen

Allsidig beskyttelse: Kvalitetskremer er mer effektive

Viktig: Solfaktoren i solkremer beskriver hovedsaklig UVB-beskyttelsen. NIVEAs solprodukter beskytter også mot UVA-stråler. Det korrekte forholdet mellom UVA- og UVB-beskyttelse defineres som anbefalt av EU. NIVEA sine solprodukter oppfyller selvfølgelig disse kravene.


UV-FILTER

MINERALFILTER

Minerale UV-filter i solbeskyttelsesprodukter består hovedsaklig av titandioksid og sinkoksid. Beskyttelsesmekanismen i disse tre UV-filtrene er ikke bare basert på absorberingen av sollys, men også på fysiske effekter, nemlig reflekterende og spredning av sollys.

KJEMISKE FILTER

De kjemiske UV-filtrene med beskyttelsesmekanismer er utelukkende basert på absorbering av UV-stråling. I dette tilfellet blir den skadelige UV-strålingen omgjort til varmeenergi. For å få den ønskede UVA-/UVB-beskyttelsen, kombineres ulike UV-filter med hverandre for å oppnå et optimalt beskyttelsesspekter. I tillegg til solfaktoren som skal oppnås, spiller også sensoriske aspekter og andre kriterier som vannmotstand inn ved valg av riktige filter.

UNNGÅ SKADE PÅ DNA

UVA-stråler gir ingen smertefulle symptomer på huden, men de trenger dypt inn i cellene i lærhuden. De stimulerer dannelsen av frie radikaler, og kan skade celler og DNA på lang sikt. UVB-stråler trenger “bare” gjennom overhuden. De er ansvarlige for brunfargen, men også for solbrenthet og hudkreft. Siden de kan skade DNA-et direkte, kan de også forårsake hudkreft. Bruk av solfaktor bidrar til å beskytte oss fra de negative virkningene av UVA-/UVB-stråling. 

Applying sunscreen

En høy solfaktor gir bedre beskyttelse fra UV-stråler enn en med lavere faktor. 

Langvarig, naturlig brunfarge

Hvis du beskytter deg med en høyere solfaktor, tar det lenger tid å utvikle en naturlig brunfarge. Men dette betyr at solingen medfører mindre risiko og derfor er sunnere. I tillegg varer brunfargen lenger.

Spennende nyheter: NIVEA SUN har utviklet et nytt produkt som aktiverer en naturlig brunfarge: NIVEA® SUN Protect & Bronze-serien inneholder et naturlig planteekstrakt som aktiverer hudens egen melaninproduksjon. Melanin produseres naturlig i kroppen og er ansvarlig for å beskytte og gi farge til huden din. Resultat: En langvarig og naturlig brunfarge.