SPF solkrem og deg

Uansett hvilken hudtype du har er det viktig å beskytte huden din mot solen. Få kunnskap om de forskjellige typene UV-stråler og hvilke SPF solkremer som passer best for deg.

Forskningen som støtter beskyttelse mot solen

Vet du forskjellen mellom UVA- og UVB-stråler? Med denne veiledningen om SPF kan du pleie huden din og føle seg sikker når du soler deg.

Hva er SPF?

SPF står for solbeskyttelsesfaktor. Ved å multiplisere SPF-tallet med din personlige beskyttelsestid (antallet minutter du kan være ute før du blir solbrent), kan du finne ut hvor lenge det er trygt å oppholde deg i solen. Avhengig av hudtypen din, varierer din personlige beskyttelsestid som regel mellom 5 og 30 minutter.

Alt om UVA-stråler

UVA er den formen for UV-stråler som er ansvarlig for solpåførte allergier og langvarige hudskader, som for tidlig aldring av huden. Sammenlignet med UVB har UVA en lavere energi, men kan nå inn til dypere hudlag.

Avdekking av UVB-stråler

På grunn av den høye energien, kan UVB-stråler forårsake smertefull solbrenthet, og de kan direkte forårsake skader på DNA-en i hudcellene våre. Overeksponering til både UVA- og UVB-stråler kan forårsake hudkreft. Dette er årsaken til at det er så viktig å velge en solkrem som danner en barriere på huden mot UVA- og UVB-stråler.

Avmystifisering av UV

"UV står for ultrafiolett bestråling. UV-stråler finnes naturlig i sollys, og kan deles opp i to kategorier: UVA og UVB.

Når vi oppholder oss i solen, er det UV-stråler som gjør at huden vår blir brun, eller solbrent. Huden vår blir mørkere, som et tegn på beskyttelse, for å stoppe strålene i å gå dypere ned i huden.

Alle NIVEA solproduktene vil beskytte huden din straks etter at du har smurt på krem mot UVA- og UVB-stråler.


Å finne den beste solkremen

Nå, som du vet hvordan solkrem virker er tiden inne for å finne ut hvordan du kan være trygg i solskinnet og oppdage forskjellene på SPF-faktorer.

Hvilken SPF skal jeg bruke?

Tiden du kan oppholde deg ute i solen uten å bli solbrent, varierer etter hva slags hudtype du har og den SPF-faktoren du har på solkremen din. Hvis du har lys hud eller oppholder deg hele dagen på stranden, forsøk en høy SPF solkrem, som *NIVEA Sun Protect & Sensitive 50 High*.