SPF solkrem og deg

Uansett hvilken hudtype du har er det viktig å beskytte huden din mot solen. Få kunnskap om de forskjellige typene UV-stråler og hvilke SPF solkremer som passer best for deg.

Forskningen som støtter beskyttelse mot solen

Vet du forskjellen mellom UVA- og UVB-stråler? Med denne veiledningen om SPF kan du pleie huden din og føle seg sikker når du soler deg.

Hva er SPF?

SPF står for solbeskyttelsesfaktor. Ved å multiplisere SPF-tallet med din personlige beskyttelsestid (antallet minutter du kan være ute før du blir solbrent), kan du finne ut hvor lenge det er trygt å oppholde deg i solen. Avhengig av hudtypen din, varierer din personlige beskyttelsestid som regel mellom 5 og 30 minutter.

Alt om UVA-stråler

UVA er den formen for UV-stråler som er ansvarlig for solpåførte allergier og langvarige hudskader, som for tidlig aldring av huden. Sammenlignet med UVB har UVA en lavere energi, men kan nå inn til dypere hudlag.

Avdekking av UVB-stråler

På grunn av den høye energien, kan UVB-stråler forårsake smertefull solbrenthet, og de kan direkte forårsake skader på DNA-en i hudcellene våre. Overeksponering til både UVA- og UVB-stråler kan forårsake hudkreft. Dette er årsaken til at det er så viktig å velge en solkrem som danner en barriere på huden mot UVA- og UVB-stråler.

Avmystifisering av UV

"UV står for ultrafiolett bestråling. UV-stråler finnes naturlig i sollys, og kan deles opp i to kategorier: UVA og UVB.

Når vi oppholder oss i solen, er det UV-stråler som gjør at huden vår blir brun, eller solbrent. Huden vår blir mørkere, som et tegn på beskyttelse, for å stoppe strålene i å gå dypere ned i huden.

Alle NIVEA solproduktene vil beskytte huden din straks etter at du har smurt på krem mot UVA- og UVB-stråler.


Å finne den beste solkremen

Nå, som du vet hvordan solkrem virker er tiden inne for å finne ut hvordan du kan være trygg i solskinnet og oppdage forskjellene på SPF-faktorer.

Hvilken SPF skal jeg bruke?

Tiden du kan oppholde deg ute i solen uten å bli solbrent, varierer etter hva slags hudtype du har og den SPF-faktoren du har på solkremen din. Hvis du har lys hud eller oppholder deg hele dagen på stranden, forsøk en høy SPF solkrem, som *NIVEA Sun Protect & Sensitive 50 High*.

Hvor lenge kan forskjellige hudtyper tåle solen?

Blek og interessant

Hvis du har hudtype 1 eller 2 – blek hud, blondt eller rødt hår – er huden din sannsynligvis svært følsom mot sol. Ved å smøre på *NIVEA Sun Protect & Moisture Moisturising Sun Spray SPF 50* og dekke deg til, kan du være ute i sola 50 ganger så lenge uten solkrem.

Hvor lenge kan forskjellige hudtyper tåle solen?

Skjønnhet fra middelhavslandene

For kvinner med olivenfarget hud og mørkt hår er det større sannsynlighet for at huden er mer motstandsdyktig for skader. Mens du fremdeles må beskytte huden din mot solens UV-stråler med en solkrem, som NIVEA Protect & Moisture Moisturising Sun Lotion SPF 30, er det større sannsynlighet for at du blir brun, og ikke brent.

Hvor lenge kan forskjellige hudtyper tåle solen?

Utstråling fra mørk hud

Hvis du har mørk hud, er du den minst følsomme av alle hudtyper når det gjelder UV-lys. Selv om du har den minste risikoen for å bli brent sammenlignet med andre hudtyper, kan solstråler fremdeles forårsake solskader. Påføring av SPF solkrem vil bidra til at du både beskytter huden din mot skader forårsaket av solstråler og redusere faren for hudkreft.

Hvor lenge kan forskjellige hudtyper tåle solen?

Brunøyd jente

Du kan ha blek hud, men ikke føle deg som en med kategorien blek hudtype. Du blir brun noen ganger, men vanligvis blir du brent og har mørkt hår og grønne eller brune øyne. Påføring av SPF solkrem er viktig, men den beste måten å passe på huden din er å oppholde deg i skyggen mellom 11 og 3 om ettermiddagen.