Hvordan bli kvitt fot calluser

Se våre behandlinger for hard hud på føttene og hva som forårsaker det slik at du kan ha myk og nydelig hud hele tiden.

Hva forårsaker fot calluser?

Å takle årsaken til fot callus kan hjelpe deg med å kontrollere det i fremtiden (vi kommer nærmere inn på hvordan du snart kan bli kvitt eksisterende calluser, bare slapp av!)

Hard hud på føttene er vanligvis på grunn av calluses eller liktorn. Når huden er hard, tørr og sprø etter gjentatt trykk og friksjon forårsaker nye hardere hudceller når døde hudceller danner en barriere av hard hud som ofte er gulaktig i fargen. Å ha altfor tørr hud på føttene føtter kan bidra til å bygge opp føtter calluser and liktorn også, selv type sokker / sko eller en ujevn gangart kan være årsaker.

Fot callus behandling

Det er noen få metoder for å slå ned de tørre, tykke og sprukne sålene, enten det er herdet fothud forårsaket av liktorn eller at hælene dine lider. Prøv disse behandlingene for fot calluser.
woman-taking-a-bath
Fremgangsmåte for å kvitte seg med calluser

Bruk en pimpstein

En pimpstein er en naturlig vulkansk stein som er slitende, den kan bidra til å fjerne den harde huden på føttene og calluser fra sålene og sidene av føttene. Sørg for å suge både pimpstein og føtter i varmt vann før hånden, og bruk milde sidelengs bevegelser på områdene av føttene. Sørg for å fjerne bare det øverste laget av hard hud, da huden under hjelper til med regenerering av nye hudceller.

Når du er ferdig med pimpstein, sørg for å fukte den nylig eksponerte huden på føttene med NIVEA Soft All Purpose Cream.
Fremgangsmåte for å kvitte seg med calluser

Fotskrubb

Å kjøpe en fotskrubb over disken på ditt lokale apotek eller hudpleiebutikk vil vanligvis bidra til å lindre noen av fot callusene. Sørg for å holde øye med de med små granulater, da de er en veldig god hud på føttene. Fokuser på den harde huden på hælene eller kulene på føttene, ved å bruke håndflaten eller, enda bedre, en fotskrubbbørste, skrubbe inn i føttene for å fjerne død hud. Avslutt med varmt vann for å fjerne hudcellene og skrubbe.

Eller hvorfor ikke prøve en eksfoliator i dusjen som NIVEA Creme Peeling.

Det er mange varianter av fotskrubb, hjemmelagde fotskrubb kan variere mye fra bruk av sitronsopp eller havregryn.
Fremgangsmåte for å kvitte seg med calluser

Epsom Salt

Å bruke Epsom-salt og lage et saltbad i badekaret kan hjelpe til med å eksfoliere sprukket hud, til og med den tøffe harde huden på hælene. Bare legg til en hel kopp epsomsalt i det varme badet ditt, og la det løse seg opp, deretter bløt huden din. Bruk en pimpstein som en hard hudfjerner for å øke effekten.
Fremgangsmåte for å kvitte seg med calluser

Ta en tur til salongen

Ofte tilbyr salonger som tilbyr pedikyr, også behandling av føttene for å gi hard hud på føtter og tær. Behandlinger som de som bruker parafinvoks kan tilbys, voksen smelter (men ikke varm nok til å skade huden) Føttene dine dyppes ned i voks flere ganger og pakkes inn, død hud bør fjernes ved siden av voks, slik at du får en mykere hud.
Fremgangsmåte for å kvitte seg med calluser

Fukt føttene ofte

Det er viktig at føttene er fuktet, tørr, hard hud på føttene er ofte forårsaket av dehydrering av føttene og å holde dem fuktet med en lotion som NIVEA Body Milk Rich Nourishing kan hjelpe. Det er viktig selv etter alle disse behandlingene, gir du fuktighet og fuktighet til den nye myke huden på føttene. Hvis hard, tørr hud er et kontinuerlig problem, kan det hjelpe å fukte føttene morgen og kveld som et første trinn for å få mykere føtter.

Hvis tørre føtter er et tilbakevendende problem, kan du lese veiledningen vår for tørre føtter.