Gjør mest mulig ut av tiden i dusjen

Enten det er en kjapp dusj før jobb eller en avslappende dusj på kvelden, vil det å ta seg tid til forberedelser gjøre dusjrutinen til en bedre opplevelse.

Ulike tilnærmelser til dusjing

Alle har ikke de samme dusjbehovene – å tenke over hvilken type dusj du ønsker, vil hjelpe deg med å planlegge mer effektivt.

Har du det travelt? Mestre den raske dusjen.

Fokuser på å vaske deg selv hele tiden mens du er i dusjen og du vil bli overrasket over hvor mye tid du kan spare.
 

Den raske og effektive dusjen

"Det er ingen hemmelighet at det kan bli hektisk i det moderne dag-til-dag livet og at det alltid er noe annet som trengs å gjøres. Mange mennesker tenker at å ta en dusj er det siste på prioriteringslisten, og de vil gjøre det så raskt og effektivt som mulig.

Å kutte ned på tiden du bruker i dusjen er absolutt mulig, men krever en viss planlegging for å forsikre deg om at det er produktivt og en komfortabel opplevelse.

Forsikre deg først og fremst om at du har alt du trenger, enten det er spesielle dusjprodukter, tannbørsten din eller svampen. På denne måten vil du ikke måtte gå ut av dusjen halvveis for å hente noe – slik unngår du å miste verdifull tid!

Det er også viktig å forsikre deg om at du ikke blir revet med av det deilige varme vannet. Hvis du har det travelt, sett en maksimal tidsgrense og hold deg til den."

Hvordan få en super-avslappende dusj

Når du ikke trenger å ta hensyn til tiden, kan du koste på deg å ta litt mer vare på deg selv i dusjen. Hvorfor ikke senke belysningen, fylle rommet med favorittduften din og virkelig senke skuldrene?

Det er også en god idé å velge dusjprodukter som er rike og luksuriøse hvis du tar en avslappende dusj. Skjem deg bort med NIVEA Creme Smooth Shower og nyt følelsen av glatt hud. Eller hvis du foretrekker å skjemme bort huden din med en dusjolje, så er NIVEA Natural Shower Oil en flott olje som passer for sensitiv, tørr hud.

En avslappende dusj handler om mer enn bare å bli ren. Det handler om å ta inn atmosfæren, glemme bekymringene og nyte litt egentid.

På tide å slappe av: Den avslappende dusjen

I andre enden av skalaen, liker noen mennesker å ta seg god tid når de dusjer. Å nyte en dampende varm dusj er et av de små avslappende øyeblikkene i livet, der du kan gi slipp på dagens stress.
 

Nøkkelen til en god dusj: Forberedelse

Om du oppnår det du ønsker i dusjen handler ofte om forberedelser.

Planlegg produktene dine

Før du går inn i dusjen er det en god idé å bestemme hvilke produkter du har tenkt å bruke på huden og i håret, så du kan ha de klare og ha en handlingsplan i hodet.
 

Tips til hvordan du kan forberede dusjen

  • Ta på deg en dusjhette hvis du ikke planlegger å vaske håret
  • Børst håret grundig om du planlegger å vaske det
  • Bruk en kroppsskrubb over hele kroppen for å fjerne døde hudceller og få frem den glødende huden under
  • Varm opp badet til en komfortabel temperatur
  • Legg frem antrekket du skal ha på deg når du er ferdig

Hvordan forberede deg til dusjen

Å forberede deg til dusjen på riktig måte vil spare deg for tid og gjøre deg mer organisert.

Før du hopper i dusjen er det viktig å avgjøre hvor mye tid du ønsker å bruke der inne og hva du vil oppnå. Dersom du ikke vasker håret hver dag, anbefaler vi at du planlegger de dagene du ønsker å vaske det på forhånd – på den måten kan du gi deg selv ekstra tid de dagene og unngå å skynde deg.

Dersom du planlegger å trene, prøv å planlegg dusjen etter dette om du kan. På samme måte, hvis du foretrekker å dusje med en gang du står opp, pass på at du har tid til dette – en kjapp dusj kan gjøre at du føler deg stresset og er en dårlig måte å starte dagen på.


Hvordan få dusjrutinen til å fungerer for deg

Å ha en god dusjstrategi vil sikre at dusjen går etter planen.
Den ideelle dusjrutinen – hva bør jeg gjøre først?

Tørk av

Bruk et håndkle som er fint og mykt, klem forsiktig vannet ut av håret, før du putter det i et håndkle for å tørke og starter å tørke huden med forsiktige klappebevegelser.
 
Den ideelle dusjrutinen – hva bør jeg gjøre først?

Vask håret

Det er perfekt å sjamponere håret først og så ta i balsam etterpå. På denne måten kan du la balsamen virke mer effektivt mens du gjør andre ting. Hvis det passer bedre for deg, sett opp håret og få det vekk fra skuldrene og se frem til silkemykt hår etterpå.
 
Den ideelle dusjrutinen – hva bør jeg gjøre først?

Rens ansiktet

Etter å ha vært i dusjen i noen minutter vil dampen ha satt i gang åpningen av porene i ansiktet og du vil få en mye dypere rens. Prøv NIVEA Creme Care Facial Cleansing Cream for en luksuriøs rens med Eucerit og panthenol for fantastisk myk og smidig hud.
 
Den ideelle dusjrutinen – hva bør jeg gjøre først?

Barber

Det er aldri en god idé å barbere seg med en gang man går inn i dusjen og dette kan også føre til kutt. Etter at du har vært i vannet en stund vil huden og håret ditt bli mykere og du vil få en mye tettere barbering.
 
Den ideelle dusjrutinen – hva bør jeg gjøre først?

Vask kroppen

Å vaske kroppen bør ideelt sett være det siste du gjør i dusjen. På denne måten kan du være sikker på at du vasker av eventuelle rester fra sjampo og balsam, noe som ellers kan irritere huden din hvis den er ekstra sensitiv.
 

5 enkle måter å forsikre deg om at dusjen går så bra som overhode mulig

  • Planlegg dusjfrekvensen på forhånd
  • Hvis du har en varmtvannstank, pass på at den er tilstrekkelig oppvarmet for dusjen din
  • Bruk alltid en antiskli-dusjmatte for å forhindre ulykker
  • Skaff en stoppeklokke for å varsle deg om når dusjtiden er ute
  • Bli vant til faste dusjrutiner og alt vil bli mye enklere
 

Hva du bør gjøre etter dusjen

Bruk tiden etter dusjen på en god måte. Gi huden fuktighet mens du fortsatt er på badet – ikke bare absorberer huden din mer fuktighet etter en dusj, dampen vil gjøre at den også absorberes lettere. Det passer også fint å klippe neglene, siden de er mye mykere enn vanlig.
 

Flotte NIVEA-produkter til bruk i dusjen