Fra glatt til silkemyk: enkle tips for hårfjerning

Hvilken type hårfjerning passer for deg? Det finens mange muligheter for å fjerne hår fra kroppen din. Noen er mer skånsomme, noen er kjappere, noen mer grundige og andre varer lenger. Vi vil hjelpe deg å avgjøre hvilken som passer best for deg – basert på dine behov.

Farvel til hår og stubber

Hvilken hårfjerningsmetode er den rette for deg?

 • Hvis du er ute etter en grundig hårfjerningsmetode som ikke gjør vondt eller tar lang tid, bør du velge den klassiske barberhøvelmetoden under vann. Hår som barberes av gror ut igjen i løpet av 1-3 dager.
 • For de som drømmer om å ha glatte legger i ukevis, men ikke er redde for litt smerte og ikke har sensitiv hud, er en elektrisk epilator et godt valg.
 • For en kostnadseffektiv metode for glatt hud som varer i 1-2 måneder, anbefaler vi voksing. Både varm og kald voks passer godt for hjemmebehandlinger.
 • Vil du ha glatte legger og armhuler raskt, men er redd for å skade deg? Da bør du prøve hårfjerningskremer.
 • De som vil bli kvitt trøblete hår permanent vil synes laserbehandlinger er det beste valget.
Barbering av leggene
Hårfjerningsmetoder: Hvilke fungerer best?

Barbering – rask og enkel hårfjerning

Barbering er en av de mest populære metodene. Vårt tips: Barber deg i dusjen siden hårene kuttes mest effektivt når de er våte og myke. Bytt bladene regelmessig for å forhindre at huden blir irritert eller skadet.
Voksing
Hårfjerningsmetoder: Hvilke fungerer best?

Hårfjerning med voks – for glatte legger som varer i ukevis

Hårfjerning med voks fjerner hårrøttene. Denne metoden passer for hele kroppen og kan gjøres hjemme med kalde voksstrimler eller varm voks – ca. 4 % av kvinner foretrekker hårfjerning med voks.
Pleie for leggene
Hårfjerningsmetoder: Hvilke fungerer best?

Epilatoren – fjerning av hår på den roterende måten

Med elektriske epilatorer trekker små roterende pinsetter eller plater ut hårene. Det gjør litt vondt, men hårene fjernes med røttene og gror ikke ut igjen før etter 2-4 uker.

Kort og godt: Enda flere metoder for hårfjerning

 • Hårfjerningskremer og geleer fungerer med ingredienser som løser opp keratinet, som gjør at håret løsner raskt og smertefritt.
 • For å fjerne håret, påføres kremen på de områdene av kroppen du ønsker å behandle og lar den virke i omtrent 10 minutter. Så kan kremen og håret enkelt fjernes med en spatel. Håret gror tilbake etter 5-7 dager, men noe mykere enn før.
 • Ta ekstra vare på huden dersom den er sensitiv, skadet eller solbrent! Vårt tips: Test toleransen din først på et ubetydelig område av kroppen, for eksempel baksiden av albuen.
 • Omtrent 7 % av kvinner foretrekker en elektrisk barberhøvel for å fjerne uønsket hår. Dens barberende hoder glir forsiktig over huden og kutter hårene direkte av. Dette fungerer raskt og enkelt, men må gjentas etter kun 2-3 dager.
 • Hvis du ønsker å fjerne kroppshåret permanent, bør du vurdere laserbehandling. Dette innebærer lyspulser som trenger dypt ned i huden, varmer opp hårroten og ødelegger den. Huden og vevet blir ikke skadet i prosessen. Denne type behandling bør kun utføres av en erfaren fagperson eller hudlege.

Bruk alltid skum eller gelé

Uansett hvor travelt du har det – du bør aldri barbere deg uten å bruke en barberingsgelé eller -skum. Disse etterlater et belegg på huden og bladene kan lettere flytte seg. De inneholder som regel også ingredienser som roer ned huden før barbering. Hvis du bruker slike produkter ved hårfjerning, vil du unngå å skade huden, forårsake rødhet eller små nupper og kunne glede deg over å ha fantastisk glatt og silkeaktig hud.

Vårt tips for epilering og voksing: Disse fungerer best når huden er tørr og fri for olje. Ikke påfør krem mindre enn 24 timer før på de områdene av huden du vil epilere.


Vær forsiktig: Noe å huske på

Alle hårfjerningsmetoder forårsaker stress og påkjenninger for huden. Det er derfor utrolig viktig å forberede huden godt på hårfjerningen og behandle den med en rikelig dose kjærlighet og ømhet etterpå.
Barbering av armhulen

Før: For best mulig resultat bør huden være tørr og fri for olje

Hvis du bruker voks for fjerning av hår, anbefaler vi at du ikke påfører krem på områdene du skal behandle dagen før. Voksen vil klebe seg bedre til tørr, oljefri hud. Selv med hårfjerningskremer og geleer er det best å unngå å påføre krem siden ingrediensene ellers kan påvirke hverandre
Pleie for leggene

Etterpå: Huden trenger pleie

Du bør ikke utsette huden for sterk sol rett etter hårfjerning. Dette vil bidra til å forebygge irritasjoner forårsaket av økt svetting

Små tips for hårfjerning

 • Regelmessig fjerning av hår stresser huden og fjerner også fuktighet og olje.
 • Det er viktig å påføre et tykt lag med krem på huden etter desinfisering. Vårt tips: Velg en fuktighetskrem som inneholder beroligende ingredienser som kamille eller panthenol – som for eksempel NIVEA Sensitive Body Lotion eller NIVEA Repair & Care Body Lotion.
 • Huden i armhulene er spesielt følsom og tørker fort ut eller begynner å klø. En deodorant kan hjelpe etter hårfjerning: NIVEA Double Effect Voilet Senses Spray med avokadoekstrakt beskytter huden mot irritasjoner.
 • Inngrodde hår er ubehagelig, men dessverre en vanlig konsekvens av hårfjerning. Regelmessig eksfoliering forebygger døde hudceller fra å tette igjen hårsekkene og tillater det nye håret å gro. Vårt tips: NIVEA Creme Peeling Shower & Scrub sørger for at huden blir vidunderlig glatt mens du enda er i dusjen.
product-stage-bg

Mild pleie etter hårfjerning