FINN UT MER OM HÅRFJERNING, ALT PÅ ETT STED

Hårfjerning kan være overveldende med det store antallet produkter som tilbys. Her på NIVEA har vi gjort ting enkelt for deg. Vi gir ekspertråd og informasjon om de forskjellige hårfjerningsmetodene som passer dine individuelle behov, samtidig som vi tilbyr effektive hårfjerningsprodukter for å levere silkemyke resultater

VOKS HÅRFJERNING - VARIG MYKHET

Voks hårfjerning er populært blant kvinner som ønsker å være hårfrie lenger ved å fjerne håret fra roten. Voksing kan gjøres på alle kroppsdeler ved å bruke kalde voksstrimler eller varm voks. Håret bør ikke være kortere enn 0,5 cm for å la voksen få tak i hårene.

Våre tips: Eksfolier før voksing - dette åpner hårsekkene, noe som gjør det lettere og mindre smertefullt, samtidig som det hjelper til med å forhindre inngrodde hår. Påfør voks i retning av hårvekst, og trekk i motsatt retning.

 

BARBERING - RASK OG ENKEL HÅRFJERNING

Barbering er en populær hårfjerningsmetode og kan enkelt gjøres hjemme med de riktige produktene.

Våre tips: Bytt barberbladene regelmessig - hudleger anbefaler at du bytter barberblad hver femte til syvende bruk for å forhindre skade, irritasjon i huden og utslett etter barbering.

Barber deg i dusjen - når håret er mykt er det lettere å klippe dem, slik at du kan få den tette barberingen du leter etter.

Bruk barberkrem, barberskum eller barberingsgel - dette gir beskyttelse for å forhindre skade på huden din og beholder hudens fuktighet.

HÅRFJERNING KREM - ENKEL OG SMERTEFRI HÅRFJERNING

Hårfjerning kremer fungerer med ingredienser som oppløser keratin, slik at du bare kan tørke bort håret med en liten slikkepott. Den kan brukes på en rekke kroppsdeler og er enkel å gjøre. Det tar opptil 10 minutter på huden din før kremen trer i kraft.

Våre tips: Test huden din først - kremer for hårfjerning inneholder kjemikalier og kan reagere på huden din, så det er viktig å teste først. Ikke bruk på sensitiv eller skadet hud - dette vil irritere huden og kan forårsake ubehag.


HVORFOR ER LASER HÅRFJERNING SÅ POPULÆRT?

Laser hårfjerning blir stadig mer populært blant kvinner. Hva er fordelene med denne permanente hårfjerningsmetoden?

90% av kvinnene som er gode kandidater til prosedyren, rapporterer permanent hårfjerning etter 3-6 økter.
Det er tidkrevende og dyrt til å begynne med, men lar deg gradvis bruke mindre tid på hårfjerning ettersom hårene slutter å vokse tilbake.

Men hva er de negative sidene?

Noen synes laser hårfjerning er litt ubehagelig, andre synes det er ekstremt smertefullt.
Vellykket permanent hårfjerning avhenger av hårtype og hud, så noen kan være mer vellykkede enn andre.

FLERE HÅRFJERNING METODER

Epilering - hårfjerning for både langt og kort hår. Elektriske epilatorer trekker flere hår ut fra roten ved hjelp av roterende skiver eller pinsett, og kan i motsetning til voksing fange til og med korte hår. Det er en effektiv hårfjerningsmetode som varer og kan gjenbrukes.

Våre tips: Epiler etter et varmt bad eller dusj - dette åpner porene for huden og myker håret for å redusere smerte. Trekk huden stramt - dette gjør at epilatoren kan fange opp så mange hår som mulig.

Elektriske barberhøvler - I likhet med barbering, kutter en barberhøvel håret på overflaten av huden. Disse kan brukes på nytt, men koster mer, og er mindre bærbare enn manuelle barberhøvler. Omtrent 7% av kvinnene foretrekker denne hårfjerningsmetoden.

Tweezing - for å fange hvert eneste hår. Tweezing er den perfekte måten å fange hår som du savner når du bruker hårfjerning metodene vi allerede har nevnt. Det er også perfekt for øyenbryn og andre løse ansiktshår du vil fjerne.

Våre tips: Påfør en varm flanell eller ta en varm dusj på forhånd - dette åpner porene og gjør det lettere å fjerne hårene. Påfør en kald flanell på huden din etterpå - dette bidrar til å redusere rødhet og beroliger huden.

Permanent hårfjerning - laser hårfjerning innebærer at lette impulser trenger inn dypt inn i huden, oppvarmer hårroten og ødelegger den. Dette er en dyrere metode for hårfjerning og krever mange separate økter for å oppnå dette.

HVORDAN VELJE DEN BESTE HÅRFJERNING METODEN?

Barbering: Perfekt for rask og smertefri hårfjerning. Håret vokser vanligvis tilbake innen 1-3 dager.

Voks hårfjerning: En kostnadseffektiv, langvarig metode for hårfjerning. Varm og kald voks fungerer begge godt for hjemmebehandlinger, og beina forblir hårfrie i 1-2 måneder.

Hårfjerning kremer: Smertefri hårfjerning metode for de som ønsker å fange hvert eneste hår. Dette gjøres ved å løse hårene opp og dette varer i 5-7 dager.

Epilatorer: Flott hvis du ikke har sensitiv hud og ønsker langvarige resultater. Med en epilator kan du bruke den gang på gang og nå selv de minste hårene. Håret vokser tilbake innen 1-2 måneder.

Laser hårfjerning: Permanent hårfjerning metode for folk som er villige til å bruke mer penger på å få den silkemyke følelsen. Dette kan gjøres ved hjelp av en laser hjemme eller av fagpersoner.

GI HUDEN DIN KJÆRLIG OMSORG

Hårfjerning handler ikke bare om å fjerne hvert eneste hår på kroppen vår. Vi må behandle huden vår med forsiktighet hvis vi ønsker å oppnå det silkemyke utseendet ved å forberede huden vår og ta vare på den etterpå.

HÅRFJERNING ETTERPLEIE

Når du har barbert deg kan du prøve NIVEA Cherry Blossom & Jojoba Oil Body Soufflé for å berolige irritert hud fra barbering.

Etter vokshårfjerning bør du unngå å legge sterke kjemikalier eller irriterende stoffer på nylig vokst hud. NIVEA Rich Nourishing Body Milk er den perfekte løsningen for å berolige huden din.

Du bør ikke utsette huden din for sterkt sollys etter hårfjerning for å beskytte den mot solskader og for å forhindre irritasjon forårsaket av svette. Hvis du ønsker å gå ut i solen, bør du sørge for at du alltid bruker solkrem.

Påfør en kald kompress på irriterte områder for å redusere rødhet og også berolige den irriterte huden.

Det er viktig å merke seg at hvis du føler at huden din blir irritert av hyppig hårfjerning, bør du vurdere å ta en liten pause for å la huden komme seg. Her på NIVEA har vi mange nærende og beroligende produkter som kan hjelpe til med dette, for eksempel NIVEA Express Hydration Body Lotion.

NIVEA TOPPTIPS FOR HÅRFJERNING AV SENSITIV HUD

Envver metode for hårfjerning forårsaker stress og belastning på huden. Det er viktig å forstå hvordan du kan begrense denne effekten, spesielt hvis du har sensitiv hud, når du bruker noen av disse hårfjerningsmetodene.

  • Bruk alltid barberkrem, barbergel eller barberskum når du barberer deg. Disse inneholder ingredienser som forbereder huden, låser i fuktighet og beroliger huden. De fungerer også som en tynn barriere for å beskytte huden.

  • Fukt aldri på forhånd når du vokser. Du bør ikke bruke krem i 24 timer før vokshårfjerning, da det fungerer best når huden er tørr og fri for olje. Dette gjør at håret kan fanges opp av voks uten å måtte gjenta prosessen flere ganger.

  • Påfør alltid et lag krem på huden etter hårfjerning. Velg en kroppslotion som inneholder beroligende ingredienser som NIVEA Smooth Caring Body Lotion eller NIVEA Creme Soft Shower Cream beriket med mandelolje.

  • For spesielt ømfintlige områder, som armhuler, bruker du en mild deodorant som NIVEA Pearl & Beauty Anti-Perspirant Deodorant, og beskytter huden mot irritasjoner.
 

Mild pleie etter hårfjerning