Hvordan få ren hud

Hvordan få ren hud

Rask og enkelt tips for renere hud som du enkelt kan implementere i livsstilen din for å oppnå den strålende, klare huden du alltid har drømt om. Her gir vi deg informasjon om hva du kanskje gjør galt, og hvordan du kan holde huden ren lenger.

HVA FØRER TIL AT HUDEN BLIR UREN?

Ofte har du kanskje ikke ren hud på grunn av ting vi har liten eller ingen kontroll over, for eksempel: hormoner, miljøstressfaktorer eller en hudtilstand. Psoriasis er for eksempel en hudtilstand som kan føre til røde, flassende, skorpete flekker med hud som kan forekomme over hele kroppen og forhindre ren hud. Hvis du mistenker at du har en hudtilstand som for eksempel psoriasis, kontakt din fastlege eller en hudlege

ENKEL DAGLIG RUTINE FOR REN HUD

La oss starte med det grunnleggende: hvordan få ren hud?

Vask ansiktet før du legger deg

Gjennom dagen samler huden vår skitt bare ved å bli utsatt for frisk luft når vi lever vårt daglige liv. I stedet for å la dette akkumulerte skittet bygge seg opp til et utbrudd, bruk en skånsom ansiktsrens før sengetid.

Vask ansiktet når du våkner

Det er best å starte dagen med å vaske ansiktet for å fjerne smuss eller olje som er samlet i ansiktet mens du sover, og så å starte dagen frisk og sørge for at det ikke samler skitt i porene dine før dagen til og med har begynt. Å legge dette til din daglige rutine vil gjøre underverker når du prøver å holde huden ren. Bruk et rensemiddel og et toner i hudpleierutinen din om morgenen.

Prøv å ikke berøre ansiktet ditt for mye.

Hendene våre er dekket av mikroskopiske bakterier og oljer, så for å begrense mengden du legger på ansiktet ditt, må du vaske hendene regelmessig og også avstå fra unødvendig berøring av ansiktet ditt.

Gi ansiktet ditt en pause

Som kvinner som vi ofte bærer på hver dag, gjør noen dette for å føle seg trygge, noen vil bare se bra ut, og noen bruker det til å dekke over flekker som kan vises på huden. Prøv å la være å bruke sminke en gang i uken eller over helgen for å gi huden din den sårt tiltrengte hvile og restitusjonen den ber om, dette vil også hjelpe deg å oppnå renere hud.

Ikke vask for mye

Jo mer du vasker ansiktet ditt, jo mer vil huden din produsere oljer for å motvirke dette, det er viktig å vaske ansiktet regelmessig for å fjerne smuss, men du bør være skånsom mot huden din og la den produsere de naturlige oljene som er sunne for huden din. Spesielt hvis du har fet hud.

woman-applying-face-scrub

ENDRINGER I SKJØNNHETSREGIME FOR REN HUD

 • Eksfolier
  Eksfoliering fjerner de døde hudcellene fra huden som ellers kan hindre og tette porene dine, noe som gjør det lettere for skitt å samle seg og forårsake hudormer eller utbrudd. Å skrubbe tre ganger i uken vil bidra til å forhindre dette. Vil du lære hvordan du gjør det? Les vår enkle trinnvise eksfolieringsveiledning.

 • Bruk en toner
  Toner er et raskt absorberende fuktighetsøkning for huden som også hjelper til med å fjerne døde hudceller i prosessen. Den forbereder huden for fuktighetskrem og sminke, og balanserer pH-nivåene i ansiktet. Dette er en veldig enkel og effektiv måte å få klar hud ved å legge den til morgenrutinen.

 • Bruk oljefri fuktighetskrem
  Dette vil gi huden din den fuktigheten den trenger uten å tilsette overflødige oljer i ansiktet ditt, dette er spesielt nyttig for personer med fet hud som opplever at ansiktet produserer mer olje.

 • Ansiktsmasker
  Ansiktsmasker gjør en rekke nyttige ting på en gang når du prøver å oppnå og opprettholde klar hud, inkludert: fuktighet av huden, fjerning av overflødig olje og minimering av porene. Prøv å bruke en av disse en gang i uken, de kan også føle seg veldig beroligende for en koselig natt i! NIVEAs Q10 Power Sleeping Face Mask gir næring til huden din og gjør den glattere og fastere.

FY-FY LISTA!

 1. Alkohol
  Vi er alle klar over at for mye alkohol fører til dehydrering og fryktet bakrus, men det du kanskje ikke vet, er at alkohol også dehydrerer huden din, og får den til å se tørr ut, noe som kan ødelegge alt det harde arbeidet ditt legger i din daglige rutine og skjønnhetsregime. For å forhindre tørr hud, bør du begrense inntaket av alkohol for å unngå å tørke det ut. Ikke bare dette, men sukkeret i alkohol skader kollagenet som finnes i huden din, og får porene til å bli forstørret og lar derfor mer skitt infiltrere dem, så vi ønsker å holde dette minimalt.

 2. Gluten
  Funnet i hvete, rug og bygg. Gluten påvirker pigmentering av huden, noe som fører til en økning i misfargede flekker. Gluten kan også føre til at huden din blir betent, slik at den ser hoven ut, så prøv å begrense inntaket av dette, så ser du hvilken fantastisk forskjell det gjør for å oppnå ren hud.

 3. Meieriprodukt
  Melk eller matvarer med mye melk kan forstyrre hormonbalansen og føre til en økning i utbrudd, spesielt i områder som haken din som er direkte påvirket av hormonene dine.

 4. Sukker
  Vi vet alle at sukker er dårlig for helsen vår og kan forårsake en rekke forskjellige medisinske problemer, fra økt vektøkning til hjerteproblemer, men det har også en innvirkning på huden din, hvorved nivået av insulin i huden øker og etterlater den søl som samt forårsake unødvendige utbrudd. Forsøk å begrense inntaket av bearbeidet mat, for mye frukt, søtsaker og fruktjuicer for å holde sunn hud.
KOSTHOLD OG RENDE HUD

KOSTHOLD FOR REN HUD

 1. Grønne blader
  Dette er avgjørende for et sunt fordøyelsessystemet, og i tillegg gjør dette at huden din kan fjerne eventuelle oppbygginger av hormoner og giftstoffer som finnes i huden, som ellers vil føre til at du får utbrudd

 2. Fet fisk
  Å spise fet fisk er bra for klar hud fordi den hjelper til med å kontrollere oljeproduksjonen på huden din naturlig og hjelper også med å bremse aldring i huden på grunn av fettsyrene de inneholder.

 3. Honning
  Overraskende nok er honning rik på vitaminer som virkelig kommer huden din til gode, så mye at mange bruker honning som en ansiktsmaske på grunn av hudforbedrende egenskaper

 4. Plantebasert protein
  Å spise ting som nøtter og bønner er veldig bra for huden din på grunn av proteinene de inneholder. Protein er det som finnes i huden din, håret og neglene, så å spise disse vil bidra til å holde dem sterke og skape en barriere for huden din mot miljøet

 5. Kokosnøtt
  Kokosnøttoljers antibakterielle egenskaper hjelper med å holde huden ren, og den er rik på antioksidanter som hjelper med å oppnå den strålende huden
Sist men ikke minst: vær hydrert!
Laks er et flott eksempel på en fet fisk som vil hjelpe deg med å få klar hud, og den er deilig også!