Lær om kraften av berøring

Oppdag kraften av berøring og hvilken effekt dette har på livene våre, fra barndommen og gjennom voksenlivet. Forstå hvordan følelsen av berøring virker og mye mer.

Kraften av berøring – forstå vitenskapen

Berøring påvirker mer enn bare huden – den påvirker berøringsreseptorene slik at de sender beskjeder gjennom kroppen ved hjelp av nevroner.
barndom-utvikling

Følelse av tillit

Følelsen av berøring kan enkelt bli en del av den daglige rutinen. Berøring og nærhet skaper tillit – og de er veldig viktige for barns utvikling. Den viktige følelsen av berøring kan kombineres med den lette påføringen av NIVEA Creme.

Hvordan fungerer egentlig følelsen av berøring?

Du har omtrent 5 millioner berøringsreseptorer under huden i kroppen din. Når du føler smerte, berøring eller endringer i temperaturen, sender disse reseptorene elektriske signaler til nevronene, som så videreformidler beskjeden gjennom ryggmargen og opp til hjernen.

Hovedoppgaven til disse reseptorene er å beskytte kroppen. For eksempel, hvis reseptorene sender et signal om at du har det vondt eller er for kald, responderer hjernen med en passende reaksjon. Dette kan være å krype sammen som en ball som følge av smerten eller å få kroppen din til å skjelve på grunn av temperaturen.

Hvorfor er kraften av berøring så viktig for barn?

Gir balanse og lindrer stress

Forskning viser at de som vokser opp med mer fysisk berøring er mer i balanse og mindre utsatt for stress. Når vi vokser, lagrer vi disse kjærlige øyeblikkene. Berøring hjelper fysisk og psykisk i utviklingen av barns personlighet og sosiale ferdigheter.
mor-og-babyhånd
Hvorfor er kraften av berøring så viktig for barn?

Skaper uforglemmelige øyeblikk

Et barns følelse av berøring er knyttet til intimitet og trygghet når de ligger tett inntil moren. Berøring kan føles i livmoren før syn eller lukt. Å gni et hudpleieprodukt med tykk konsistens slik som NIVEA Creme på barns hud kan skape en varig berøringshistorie.

Beroligende

Enten det er et lett kyss eller et lindrende strøk på et sensitivt område, er kraften av berøring beroligende og går under hudoverflaten. Menneskelig berøring hjelper oss også å skape bånd til andre mennesker. Forskning viser at kjærlig berøring kan forbedre kommunikasjonen.

Følelsesmessig styrke

Fysisk berøring under påføring av en beskyttende krem slik som NIVEA Creme gir barn en følelse av trygghet og selvtillit. Et avslappende rituale der man masserer inn kroppen med krem etter å ha blitt badet, hjelper barnet å føle ro. Det skaper også et varig bånd mellom forelder og barn.

Kraften av berøring i hverdagslivet

Følelsen av berøring kan være beroligende og oppmuntrende både hos voksne og barn, spesielt ved sykdom eller bekymring.

Det somatosensoriske systemet i praksis

Det somatosensoriske systemet gjør oss i stand til å føle berøring, smerte, trykk, varme og bevegelse. Dette systemet avhenger av et nettverk av sensorer i kroppen, som aktiveres når det kommer varme eller trykk mot dem.

Disse sensorene informasjon tilbake til hjernen ved hjelp av nevroner, slik at kroppen din vet hva som foregår på ulike steder. Så sender disse signaler opp ryggmargen til hjernen.

Når de kommer dit, dekoder hjernen beskjedene for å forstå hva vi føler: Smerte, berøring eller temperatur.

gravid-kvinne

Sensoriske morsomme fakta

Visste du at babyer allerede har lært følelsen av berøring før de kommer ut av livmoren? De flytter på seg når de føler at noe berører dem. Babyer bruker følelsen av berøring til å navigere og også som en form for trygghet. Det er derfor de liker å bli holdt tett etter fødselen.
bg

Omfavn kraften av berøring og ta vare på huden din med kremer