Milier behandling - Fjerne milier i ansiktet

Lær mer om milia. Oppdag hvordan melkeflekker blir til, hva de ser ut som og hvilke steg du kan ta for å fjerne de.

Milier hud

Hva er milier?

Milier, "milia" eller milium (entall) er små, kuppelformede cyster som enten er perlehvite eller gule i utseende. De vises vanligvis i ansiktet, spesielt nese og kinn, men de er også noen ganger funnet på torso og kjønnsorganer.

Milia-cyster blir ofte forvekslet med nupper på grunn av sin farge, og de blir ofte referert til som melkeplekker, oljefrø og (unøyaktig) babyakne. Selv om disse cystene er både ufarlige og smertefrie, kan utseendet på ansiktet være ganske irriterende!

Milia er mest vanlig hos nyfødte, men de kan forekomme i alle aldre. De pleier ikke å vare i mer enn en måneder hos babyer; lesjonene krever ikke behandling, da de naturlig forsvinner i løpet av de første fire ukene. Noen ganger tar det imidlertid noen måneder før milia forsvinner hos eldre barn og voksne, og dette kan være frustrerende.

MILIER I ANSIKTET

Hva forårsaker milier i ansiktet?

Milia er delt inn i to kategorier: primær og sekundær. Disse kategoriene er basert på om cyster oppstod spontant eller oppsto etter skade, brannskader eller blemmer.

Primær Milia

Primære milier vises i et område av huden som ikke har blitt skadet og skadet, og de oppstår når huden ikke klarer å kvitte seg med døde hudceller på vanlig måte.

Når kroppen ikke klarer å eksfoliere, eller kaste, døde hudceller på riktig måte, kan disse hudcellene bli fanget i de ytterste lagene av huden. Dette fører til at cyster som er fylt med keratin, et protein som finnes i hudceller, dannes like under overflaten av huden.

Primær milia påvirker opptil 50% av nyfødte; Dette er fordi babyens hud ofte tar noen uker å utvikle evnen til å eksfoliere døde hudceller. Når denne perioden har gått, vil miliaene gå bort av seg selv.

Sekundær Milia

Sekundær milia er likt på utseendet som primær milia, men den utvikler seg på en annen måte.

Sekundær milia oppstår etter at huden har fått skade, dvs. en forbrenning, blemmer eller en allergisk reaksjon. Livsstilsfaktorer, som røyking, søvnmangel og dårlig personlig hygiene, kan også spille en rolle i dannelsen.

Milia begynner å utvikle seg når huden begynner prosessen med å helbrede. Det antas at obstruksjon av svettekanalene er den underliggende årsaken til sekundær milia.

FJERNE MILIER

Milier behandling

La oss utforske hvordan du kan bli kvitt de vanskelige melkeflekkene som lurer under hudens overflate.

La oss først si at det å forsøke å presse eller presse et milium ikke fungerer. Milia-nupper er rett og slett for harde til at det fungerer, så prøv å motstå trangen, enn hvor fristende dette kan være.

Prøv i stedet følgende:

  1. Rens det berørte området - bruk et mildt rengjøringsmiddel som ikke fjerner de nødvendige oljene fra ansiktet som holder deg frisk.
  2. Eksfolier en gang i uken med en jevn risskrubb: dette skal bidra til å holde huden fri fra miliafremkallende irriterende stoffer og forhindrer overproduksjon av keratin i huden din
  3. Påfør ansiktsmaske - dette fjerner smuss fra porene og reduserer overflødig talg og olje, og etterlater huden din helt matt og strålende.
  4. Prøv å åpne porene dine med damp. For at dette skal fungere, er alt du trenger å gjøre på badet og slå på dusjen, med vannet på de varmeste omgivelsene og med maksimal flyt. Fordyp deg i dampen i fem til ti minutter; Dette vil åpne porene i huden din og frigjøre hudflak som kan være fanget under den øverste overflaten av huden din.

MILIER UNDER ØYNENE

Milia er oftest funnet under øynene. Så når det gjelder å håndtere milier under øynene, kan du oppleve at du trenger å bruke øyekremer som er spesielt designet for å øke fastheten i huden din og absorbere riktig.

Dette er fordi øyeområdet har begrenset blodsirkulasjon og i motsetning til huden i resten av ansiktet ikke inneholder oljekjertler som hjelper å holde huden fuktig.

Profesjonell Milie fjerning

Du må kanskje oppsøke en hudlege hvis du finner ut at miliaen din bare ikke forsvinner.

Dermatologer kan bruke små nåler for å fjerne milia manuelt, og dette vil raskt helbrede det berørte området. Motstå trangen til å trekke ut milia på denne måten selv, da du risikerer å smitte på huden din og kan forårsake permanent arrdannelse.