HVORDAN BEHANDLE RYNKER PÅ HALSEN

Les guiden vår om rynker på halsen, så vel som de beste behandlingstipsene for å fjerne rynker på halsen.

HVORDAN BEHANDLE RYNKER PÅ HALSEN

Rynker er en del av den naturlige og vakre aldringsprosessen - den samme som gjør oss klokere! Og rynker på halsen er ikke annerledes. Utringningen - området fra under haken til brystet - er den delen av kroppen din som mest sannsynlig viser tegn på aldring først.

Noen ganger kalt kalkunhals, er rynker på halsen delvis forårsaket av at huden mister elastisitet over tid og blir utsatt for UV-lys over tid. For tidlige linjer kan utvikle seg ved å gjentatte ganger se ned på telefonen eller den bærbare datamaskinen, røyking eller ved å ikke bruke solkrem. Mens rynker på halsen ikke er noe å bekymre seg for, og er et naturlig og vakkert tegn på kroppens aldring. Hvis du velger å gi dem litt støtte, kan noen livsstilsjusteringer og fuktighetsgivende kremer med aktive ingredienser bidra til å redusere dem.

Uansett hva du kaller dem - hengehals, kalkunhals - her er nedtrappingen for rynker på halsen, inkludert tips om hvordan du fjerner rynker på halsen og hvordan du kan forhindre dem.

HVORDAN BLI KVITT RYNKER PÅ HALSEN

HVORFOR FÅR VI RYNKER PÅ HALSEN?

Halsen vår er like sårbar for aldring som ansiktene våre - faktisk mer. Som huden på nakken vår, som den rundt øynene og på hendene, er ekstremt den tynn og skjør. Den har også færre oljekjertler som smører huden enn huden i ansiktet vårt, noe som gjør den mer utsatt for rynker. Godt smurt hud har mer ‘polstring’ kan du si, noe som gjør linjer og rynker mindre synlige. 

Pluss at vi rører mye på halsen! Og holder den i rare stillinger i mange timer. Enten vi snur oss for å se på noen, bøyer oss over bærbare datamaskiner, nikker sammen med en Zoom-samtale eller sover, jobber halsen vår hardt for oss hele dagen (og natten).
 
Og ikke glem, nakken din står også overfor de samme ytre angrepene som ansiktet vårt - været, forurensning, og alt annet. Men mens alder og repeterende bevegelser alle kan bidra til rynker på halsen, er det andre faktorer:

Genetikk
- en hengende hals bestemmes delvis av genene dine
Røyking - dette har en enormt uttørkende effekt på huden og rynker vil se mer definert ut på uttørket hud
Ved ikke å bruke tilstrekkelig solbeskyttelse - UV-lys er skadelig for huden uten å bruk god beskyttelse


HVORDAN BEHANDLE RYNKER PÅ HALSEN

For det første litt om rynker og alder: Etter omtrent 25 år produserer kroppene våre mindre kollagen (det er det som gir huden vår ungdommelig sprett) - man regner med omtrent 1 % mindre kollagen i året i huden. Så når vi nærmer oss fra midten til slutten av 20-årene (og absolutt i 30-årene), vil halshuden, spesielt nær kjevelinjen, være løsere og horisontale nakkelinjer tydeligere.

Selv om det ikke er noen magi for å glatte ut en hengehals, er det justeringer du kan gjøre for å støtte huden din.
 
Bruke solkrem
Når du smører solkrem på ansiktet ditt - bare fortsett! Mange av oss forsømmer heller halsen i solen, men den er like utsatt for å skade fra UV-lys som huden i ansiktet ditt. Studier har vist at solkrem kan forsinke tegn på aldring. Bruk den regelmessig og smør på nytt annenhver til tredje time - mer hvis du svetter mye eller svømmer. 
 
Tenk på posisjonen din når du er på telefonen og den bærbare datamaskinen. Det å innta hvilken som helst stilling i lengre tid kan endre utseendet. Mysing kan for eksempel akselerere linjer rundt øynene, også kjent som kråkeføtter. Det samme gjelder bruk av telefonen eller den bærbare PC-en din. Å stirre konstant på en enhet kan føre til folder på halsen som kan fortsette å bli linjer og rynker som vises godt. 
 
Prøv å holde telefonen foran ansiktet ditt - dette kan føles litt rart i begynnelsen (spesielt hvis du gjør det offentlig!) - og ha datamaskinen din i øyehøyde. Disse enkle justeringene kan utgjøre en forskjell for huden din.  


FJERNE HALSRYNKER

ØVELSER MOT HALSRYNKER

Som med alle aspekter av livene våre, kan trening av området være en fin måte å fjerne halsrynker på. Her er noen raske øvelser du kan gjøre ved skrivebordet ditt, mens du venter på at tevannet skal koke eller mens du ligger i sengen. 

  1. Løft haken mot taket mens du beveger kjeven fremover. Hold i fem sekunder og gjenta bevegelsen 10 ganger.
  2. Legg en hånd på pannen og skyv hodet mot hånden uten å la hodet bevege seg fremover. Hold i 10 sekunder.
  3. Hold begge hendene - oppå den andre eller fingrene foldet sammen - bak hodet. Skyv hendene inn i nakken. Hold i 10 sekunder.


HVORDAN BLI KVITT RYNKER PÅ HALSEN

NIVEA PRODUKTER FOR RYNKER PÅ HALSEN

Regelmessig bruk av en fuktighetskrem rik på anti-aging ingredienser og SPF kan virkelig bidra mye til å forhindre eller i det minste forsinke at rynker på halsen oppstår.

Når du velger en fuktighetsgivende krem for ansiktet og halsen, må du se etter produkter som inneholder anti-aging ingredienser som f.eks Coenzyme Q10, slik som NIVEA Q10 Power Firming Day Cream. Den fukter huden intenst i opptil 24 timer mens SPF 15 beskytter huden din mot solskader og for tidlig aldring. Om natten, bruk NIVEA Q10 Power Firming Night Cream.

Hvis du leter etter mer naturlige alternativer, oppdag NIVEA Naturally Good Anti-Age Day Cream beriket med organisk burdock-ekstrakt og 99% ingredienser med opprinnelse fra naturen. Den veganske formelen reduserer synlig rynker og fine linjer og strammer huden, slik at den føles fast og glatt. Pleie huden din mens du sover med NIVEA Naturally Good Anti-Age Night Cream.

Moden hud har en tendens til å være tørrere, så det er veldig viktig å støtte fuktighetsnivået med rike nærende ingredienser og ansiktsoljerNIVEA Q10 Power Extra Nourishing Day Cream med Q10 og økologisk arganolje nærer huden dypt mens den styrkes og synlig reduserer fine linjer og rynker. For å gi huden din enda mer næring om natten, oppdag NIVEA Q10 Power Extra Nourishing Night Cream.