Sammenlign antiperspiranter og deodoranter

Holder deg sval hele dagen – Finn de beste antiperspirantene for å minske svetting og oppdag deilig duftende deodoranter som gir deg varig friskhet og selvtillit.

Hva er forskjellen på antiperspiranter og deodoranter?

Deodoranter og antiperspiranter bekjemper begge bakterier ansvarlige for svettelukt. Antiperspiranter reduserer i tillegg svetting.

Hvordan virker deodoranter?

Deodoranter inneholder aktive ingredienser som hemmer bakterieveksten og til og med minsker antallet lukt-produserende bakterier. Antiperspiranter er formulert til å hjelpe med å minske svettingen i seg selv, men er også effektive som en deodorant siden bakterieveksten er hemmet som følge av lavere pH og mindre fukt.

De flere antiperspiranter med langvarig virkning fungerer ved at de midlertidig blokkerer svettekjertlene på hudens overflate, slik at mindre svette kan passere gjennom.

Deodoranter, derimot, virker på lukten forbundet med svette. De inneholder alkohol eller andre høy-ytelses aktive ingredienser som er alkoholfrie.

Mennesker med hud som lett blir irritert kan velge produkter uten alkohol. Alkoholfrie produkter som for eksempel NIVEA Dry Comfort Plus Antiperspirant Stick eller NIVEA Fresh Natural Deodorant Roll-on holder huden fornøyd mens den gir varig friskhet.

Som klassiske deodoranter, kommer antiperspiranter i alle mulige dufter og til og med duftfri. Velg duft for å matche humøret ditt, som for eksempel NIVEA Stress Protect Spray eller en annen frisk duft.

Glade armhuler

Alkoholfrie antiperspiranter – enten roll-on, stift eller spray – har en spesielt utviklet formel som er snill og varsom på huden for at armhulene skal føles friskere uten irritasjon.

Beskyttelse – selv i stressende situasjoner

Finn den beste måten å holde stresset under kontroll på og forebygg uønsket lukt og fukt med antiperspirant med en spesiell formel selv i stressende situasjoner.

Tips for å minske svetting og uønsket lukt

Hyperhidrose har ingenting å gjøre med dårlig hygiene – men det er noen ting du kan gjøre for å minske overdreven svetting. Å finne en antiperspirant som effektivt minsker svetting er en av dem. Men du bør også passe på hva du spiser: For sterk, for salt eller for varm mat kan øke svetting.

Påfør vår antiperspirant som for eksempel NIVEA Stress Protect 48h Antiperspirant Roll-on på morgenen og gjenta gjennom dagen hvis nødvendig.

Vær snill mot huden din: Å bruke pustende, naturlige stoffer og velge sengetøy laget av naturlige materialer istedenfor syntetiske, er fine måter å hjelpe huden til å holde seg naturlig sval. På samme måte som du hjelper kroppen din med å kontrollere temperaturen ved å heller kle deg i flere lag enn kun en tykk genser.

Velg den beste antiperspiranten for deg

Det er mange antiperspiranter å velge mellom. Finn den som passer dine individuelle behov best og gjør at du føler deg selvsikker.

Glatte vakre armhuler

Med spesielt formulerte antiperspiranter vil overdreven svetting tilhøre fortiden – uansett hvor sensitiv huden din er.

Aluminiumsalter – hva du trenger å vite

Det er mange rykter om aluminiumsalter og deres effekter. Faktum er at de er en aktiv ingrediens i antiperspiranter som følge av deres evne til å minske produksjonen av svette. Her er hva studier sier om antiperspiranter med aluminiumsalter:

Aluminiumsalter minsker svettestrømmen i området ved armhulen ved at den øvre delen av svettekjertlene trekker seg sammen. De hjelper også til med å minske antall bakterier som forårsaker lukten assosiert med svette.

Akkurat som alle andre ingredienser som brukes i kosmetikk, er bruken av aluminiumsalter strengt regulert og underlagt streng sikkerhetskontroll og vitenskapelig testing. Enten du foretrekker tradisjonelle antiperspiranter eller aluminiumsfrie deodoranter, kan du føle deg sikker på at alle er trygge for kroppen din. Prøv serien fra NIVEA for å finne den beste antiperspiranten eller deodoranten for deg.

Hvilken antiperspirant er best for meg?

Med den riktige antiperspiranten utstråler du selvtillit og føler deg komfortabel i din egen hud.

Hvis du har en tendens til å svette overdrevent mye, er det viktig å velge en sterk antiperspirant som varer i opp til 48 timer.

Med antiperspirant spray, roll-on og stift er det så mange muligheter å velge fra.

På de dagene du har det travelt ønsker du kanskje å velge antiperspirant sprayen.

Alle har sine egne preferanser når det kommer til type. Noen kvinner foretrekker følelsen av roll-on, mens andre liker teksturen i en antiperspirant stift.

Den gode nyheten er at alle påføringstypene er like effektive og enkle å bruke.

Antiperspirant for alle type kvinner

Antiperspiranter for sensitiv hud

Alkoholfrie antiperspiranter som for eksempel NIVEA Pure & Sensitive Antiperspirant Spray er til og med utviklet for sensitiv hud.
Antiperspirant for alle type kvinner

Svettebeskyttelse for sport og trening

Antiperspiranter som NIVEA Stress Protect Anti-Perspirant holder svetten under kontroll, slik at du kan bruke all energien din på treningen.
Antiperspirant for alle type kvinner

Liten og kraftfull: Antiperspiranter for kontoret

Roll-on antiperspiranter hjelper til å ha kontroll over svetten når du er på farten. Med sin diskré størrelse er de det perfekte følget i enhver håndveske for fornyet friskhet hvor du enn er.
Antiperspirant for alle type kvinner

Antiperspiranter for netter ute på byen

Enten du rocker den lille sorte kjolen eller er klar til å rocke på scenen gjør NIVEA Invisible Black & White Clear 48hr Anti-Perspirant Roll-On at du dufter godt hele kvelden.
Antiperspirant for alle type kvinner

NIVEA deodoranter

NIVEAs deodoranter som for eksempel NIVEA Fresh Comfort Roll-On er spesielt varsomme og pleiende – perfekt for alle som har sensitiv hud.