HVORDAN FIKSE EN UJEVN HUDTONE

Les videre for våre topp råd og tips for å fikse en ujevn hudtone.

HVA ER UJEVN HUDTONE?

For det første lurer du kanskje på til og med på hva som kan betraktes som en ujevn hudfarge? I hovedsak er det et paraplybegrep som kan referere til flere ting som spenner fra teksturproblemer (som store porer) til flekkete hud til hyperpigmenteringsproblemer til ansiktsrødhet.

ÅRSAKER TIL UJEVN HUDTONE

Unfortunately, an uneven skin tone is often caused by things that are beyond your control. That said, there are certain things you can do to lessen their impact. Hyperpigmentation is the biggest cause of an uneven skin tone and is often caused by sun exposure, so staying out of the sun and applying a high SPF sun cream can help.

HVORDAN FIKSE EN UJEVN HUDTONE

Det er noen ting du kan gjøre for å minske utseendet på hyperpigmentering eller ujevn hudfarge

VANLIG EKSFOLIERING

Å bruke en skånsom eksfolieringsskrubb regelmessig er en fin måte å opprettholde en sunn, jevn hudfarge. Eksfoliering tar av seg rusk og døde hudceller fra ansiktet ditt for å avdekke glødende hud. Bare masser den inn i huden din og skyll av. Vær forsiktig så du ikke eksfolierer for aggressivt, da dette kan forstyrre hudens naturlige likevekt og forårsake ytterligere problemer. Hvis det ikke bare er ujevn hud i ansiktet som er en bekymring. Om det også for andre steder på kroppen din enn ansiktet ditt er et problem, kan du prøve å peppe forsiktig ut med en buffer eller eksfolierende hansker. Les vår guide til hvordan du eksfolierer for tips

HOLD HUDEN DIN HYDRERT

Å være tilstrekkelig hydrert er avgjørende for hudens helse. Tørr hud som mangler fuktighet, kan virke kjedelig og livløs og vil bare understreke en ujevn hudfarge. Hold huden hydrert av drikkevann med jevne mellomrom i løpet av dagen.


TRENING OG FUKTIGHET FOR UJEVN HUDTONE

FUKTIGHETSKREM

Hvis du er utsatt for kviser og utbrudd, er du sannsynligvis ikke fremmed for plagene de kan etterlate seg. Selv om du kanskje blir fristet til å gi huden din en pause, må du sørge for å fortsette med fuktighetsgivende regime. Å holde huden ren, fuktet og hydrert vil bare være fordelaktig. Hvis huden din er dehydrert, kan den overkompensere for dette og kan produsere mer talg enn den vanligvis ville gjort. Mer talg betyr flere flekker og flere flekker betyr flere flekker igjen i kjølvannet. Prøv en lett fuktighetsgivende dagkrem for essensiell topisk fuktighet eller et effektivt ansiktsserum. Ikke glem å fukte overalt, inkludert kroppen og hendene dine, og ikke bare ansiktet ditt.

Sørg for å tilpasse produktene du bruker til din hudtype, ved å bruke dypt fuktighetsgivende produkter for tørr hud og oljefrie produkter for fet hud. For å bekjempe ujevn hud forårsaket av aldring, bruk anti-aldringsprodukter som vårt innovative Q10-utvalg for å bekjempe problemer med aldersrelaterte mørke flekker, fine linjer og rynker.

TRENE REGELMESSIG

Hvis du klarer å holde deg i form og sunn, ved å trene regelmessig, vil dette forhåpentligvis gjenspeiles i huden din. I tillegg er det en kombinasjon av andre positive fordeler du får av trening som du kanskje ikke engang vet at du får, noe som skal få deg til å føle deg bra. Hvis du har vært bekymret eller følt deg frustrert over huden din, burde dette virkelig hjelpe deg med å smile og føle deg vakker uansett. Å glede seg over en sunn livsstil vil også bidra til å gjøre underverker med å fikse ujevne hudtoner. Sørg for å spise rene og sunne matvarer som støtter kroppen, og sørg for å fylle kostholdet ditt med mørke bladgrønne grønnsaker og mange antioksidanter. Sørg for å trene også, for å hjelpe til med å regulere hormoner, frigjøre endorfiner og gi kroppen en god svette og trening.

NIVEA SOLKREM

Når det gjelder å kvitte seg med ujevne hudtoner er forebygging alltid det beste alternativet. Forsikre deg om at du dekker deg til riktig solbeskyttelse når du blir utsatt for solstråler, og unngå solen på det varmeste. Du kan finne ut mer om solbeskyttelse her. Solpleie er ekstremt viktig for å forhindre solskader på huden din. Vår NIVEA Sun Protect & Moisture Lotion SPF30 inneholder svært effektive UVA / UVB-filtre, og lar huden føles fuktig. Enten det er synlig sol eller overskyet, anbefales det å bruke en solkrem hele året, siden huden din fremdeles er utsatt for UVA- eller UVB-skader, noe som kan bidra til en ujevn hudfarge.

SMINKE

I det minste er sminke en god, midlertidig løsning for en ujevn hudtone. Tonede fuktighetskremer, fundamenter og skjuler kan hjelpe med kviser, misfarging og ujevnhet. Tonede fuktighetsmidler kommer i hudtonede fargetoner samt grønne fargetoner, som er bedre for å takle mindre rødhet. Farget fuktighetskrem er litt lettere produkter enn foundation, men tilbyr fortsatt litt dekning av merker eller ujevnheter. Bare husk å fjerne sminken på slutten av dagen!

Forsøk å bruke avkjølende ansiktsmasaker for å berolige ujevn hud i ansiktet og redusere pletter. Du kan finne noen gode oppskrifter på DIY hjemmelagde ansiktsmasker som hjelper deg med å fikse ujevn hudfarge i ansiktet her.