VINTERHUDPLEIEVEILEDNING: HVORDAN ORDNE OPP I FLASSENDE, TØRR HUD

Les videre for å oppdate vår tips til vinterhudpleie for tørr, flassende hud.

Hvorfor får man tørr hud om vinteren?

Huden vår gir en beskyttende barriere mellom oss og omgivelsene våre, den inneholder også mye vann og huden vår vil naturlig miste vann gjennom fordampning. Imidlertid vil den om vinteren, ettersom klimaet består av mer vind og det er lavere luftfuktighet, akselereres imidlertid denne prosessen. Når det er kaldt, pleier vi å ha mer oppvarming, også denne direkte varmen mot huden fører til mer vanntap.
winter skincare hydration

HOLDE SEG HYDRERT OM VINTEREN

Hydrering - noe en forbinder med sommeren, men som er like viktig om vinteren. Enten du har sentralvarmen skrudd opp hjemme eller om du er ute i naturen. Vinterluften har en tendens til å være mye tørrere - dette kan fjerne laget av essensiell fuktighet. Å drikke nok vann og holde hydrert er sannsynligvis noe av det beste du kan gjøre for dette. Selv om du kanskje ikke føler deg like tørst som i de varmere årstidene, er det fortsatt viktig å holde hydreringsnivået. I tillegg til dette vil det være fordelaktig å integrere effektive fuktighetsprodukter i vinterhudpleien.
woman-applying-face-scrub

EKSFOLIER BORT TØRR, DØD HUD

Flassende hud i kaldt vær er noe de fleste av oss har opplevd - å bruke en skånsom peelingskrubb, som NIVEA Skin Refining Rice Scrub kan være en flott måte å fjerne hverdagsrester og døde hudceller fra ansiktet ditt. Les vår komplette eksfolieringsguide her.

Eksfoliatorer lar også ingrediensene i de andre hudpleieproduktene dine, som serum og fuktighetskrem, trenge gjennom huden mer effektivt. Dette er ideelt dersom du opplever dehydrert og tørr hud i vinterhalvåret. Ikke vær for aggressiv når du peeler av, da dette kan skade hudens naturlige beskyttelseslag og forårsake ytterligere problemer.

dry skin in winter snow

NATTKREM

Å bruke en nattkrem kan hjelpe huden din til å komme seg etter det tøffe, kalde været. En nattkrem som NIVEA Q10 Power Firming Night Cream gir en flott mulighet til å regenere huden din og erstatte fuktigheten som går tapt på den kalde årstiden. Denne nattkremen inneholder vitamin E og antioksidanter som vil etterlate huden din med en langvarig glatt følelse. Den gir næring næring og hjelper huden til å beholde fuktigheten lenger, noe som skal hjelpe deg å unngå tørr hud om vinteren.

Les vår komplette nattkremguide her.

UNNGÅ VARM DUSJ OG BAD

Når du har fått vinterkløe kan det være fristende å ta et langt og varmt boblebad eller dusj, spesielt når det er dystert ute og temperaturene faller. Lunket vann til dusjer og ansiktsvask er å foretrekke. Hvis temperaturen på vannet ditt er for høyt, vil dette fjerne fuktighet fra huden og gjøre ting verre for tørr hud om vinteren. Forsøk å begrense deg til en rask vask, og jo lenger hud du blir utsatt for varmt vann, jo større potensiale er det for å tørke ut og irritere huden din.

HUDPLEIE FOR VINTERPRODUKTER

Prøv disse NIVEA produktene for synlig bedre ivaretatt hud under kalde forhold.

TIPS FOR Å TA BETRE VARE PÅ HUDEN I VINTER

  • Bruk leppepomade
  • Unngå å slikke leppene (les mer om leppepleie her)
  • Bruk solkrem!
  • Bruk en håndkrem og dekk til med hansker når du går utenfor for å forhindre tørre hender
  • Unngå å ha svært varmt vann når du dusjer og bader - bruk varmt vann og ha kortere dusjer/bad
  • Velg en ikke-irriterende såpe
  • Fukt ansiktet og kroppen din regelmessig (spesielt etter vask og tørking)
VINTERPRODUKTER
NIVEA Oil-in Lotion med Jojoba Oil and Cherry Blossom er den perfekte kroppsfukter for å pleie tørr, skadet hud.
VINTERPRODUKTER
Labello Hydro Care Lip Balm er en flott måte å beskytte leppene mot den tøffe, kalde vinterluften.
VINTERPRODUKTER
Bruk NIVEA-produkter sammen med Aloe Vera for å hjelpe med å fukte huden og holde den sunn. NIVEA Rich Caring Shower Cream kan hjelpe til med å fylle på fuktighetsnivået etter en lang natts søvn eller en hard dag ute.
VINTERPRODUKTER
NIVEA Hand Cream Smoothcare fukter tørre og sprukne hender intenst og hjelper huden med å skape en mer beskyttende barriere.

FLERE TIPS FOR TØRR HUD I VINTER

FUKTIGHETSKREM

Hudens viktigste funksjon er å fungere som en beskyttende barriere for kroppen, og den kan bare gjøre dette ordentlig hvis den har nok fuktighetsinnhold. Av denne grunn er fuktighet et viktig krav for sunn, hydrert hud. Vurder å bruke en rik nærende bodylotion etter et bad, og umiddelbart etter at du har tørket deg av. Det vil bidra til å holde huden myk og smidig og låse fuktighet. Den nye forbedrede formelen for vår 48 timers rik, nærende bodylotion gir deg en tydelig glattere hud i 48 timer og er egnet for tørr til veldig tørr hud og perfekt hvis du har en vinterkløe.

SOLKREM

Ikke la mangelen på solskinn bedra deg, uansett alder eller hudfarge. Solkrem er en vinterpleie som er viktig. Selv om vintermånedene er solens UV-stråler fremdeles harde å jobbe. Faktisk er de til stede hele året. Spesielt UVA-stråler antas å forårsake mest skade når det gjelder for tidlig aldring, noe som betyr at du trenger å bruke solkrem, også om vinteren. NIVEA Sun Protect & Fuktighet Sun Lotion beskytter mot både UVA / UVB-stråler, men tilbyr også langvarig og intensiv fuktighet - perfekt for tørking, vintervær.
Oppdag mer om solkrem om vinteren her

KUTT UT SÅPEN

I tillegg til ekstremt varmt vann, kan også tradisjonell såpe tørke ut huden. Dette er det siste du trenger når temperaturene er lave ute, og huden din som resultat av det føles kløende eller tørr. Forsøk å unngå å bruke sterke såper når du vasker deg, og bruk heller helt enkelt vann for en skånsom kroppsvask.

HUDTYPER OM VINTEREN

Det er som oftest ingen one-size-fits-all løsning på vinterhudpleie, spesielt fordi folk har ulike hudtyper. Finn ut mer om ulike hudtyper her.

KALDT VÆR OG SENSITIV HUD

Kaldt vær og sensitiv hud går hånd i hånd ... men det trenger de ikke!

- Den lave luftfuktigheten om vinteren kan øke følsomheten, kombinert med den den harde vintervinden og du vil trenge beskyttelse. Sørg for å kle deg varmt og bruk en hettejakke for å legge til en ekstra barriere mot kulde og vinter mot din følsomme hud.

- Daglig SPF, solen tar ingen pauser. SPF kan til og med forsterkes når det er snø eller is rundt, med skadelige stråler som reflekteres av snøen / isen og dobler skaden.

- Hold fuktighet innendørs. Det er både fristende (og nødvendig) å skru opp sentralvarmen midt på vinteren. Dette kan tørke ut huden og føre til tørrhet, rødhet og ekstra irritasjon.

HANSKES MED FET HUD

Å ha kombinasjonshud eller fet hud kan virke som en forbannelse noen ganger, men disse hudtypene er ofte minst påvirket av harde vintre.

Tommelfingerregelen for disse hudtypene er å opprettholde din vanlige rutine når det gjelder rensing, fuktighetsgivende, peeling og påføring av SPF. Du må kanskje gjøre mindre av dette enn noen som har sensitiv eller tørr hud eller til og med de med en normal hudtype.

Les mer om fet hud her.

TØRR HUD VINTER

Trolig er den vanligste klagen på vinterstid tørr hud, hvis du har hud utsatt for tørrhet kan vinteren forverre problemet. Det er noen få ting du kan gjøre for å hjelpe, i tillegg til de vi allerede har foreslått.

- Bytt til en kremrens som pleier å være skånsomere mot huden med innebygd fuktighetskrem

- Eksfolier oftere, peeling to ganger i uken er anbefalt. Men med svært tørr hud kan det være lurt å gjøre det opp til 3-4 ganger i uken for å fjerne rester.

- Ikke gå glipp av hudpleierutinen din! Det er enkelt å komme seg hjem fra jobb og hoppe rett i den varme sengen. Men å følge med på en fuktighetsgivende hudpleierutine er avgjørende.

- Fukt huden din hver dag, med et produkt designet spesielt for tørr hud, som NIVEA Nourishing Day Care