jente med en appelsin

C-vitamin for huden: Effekt og pleie

Alt du trenger å vite om C-vitamin for huden, C-vitamin for ansiktet og effekten av C-vitamin.

C-VITAMIN : FORDELER FOR HUDEN

Vi vet alle at C-vitamin er et viktig næringsstoff som kreves for å holde seg sunn og sterk. Men en av de beste effektene av C-vitamin er at det også spiller en stor rolle i hudhelsen, og det er en av de beste ingrediensene i hudpleieprodukter, og hjelper deg å oppnå sunn, glødende hud.
Niveas produktutvalg
Nivea Vitamin C øyekrem

HVA GJØR C-VITAMIN?

1. Lysner huden
Hvordan hjelper C-vitaminserum for ansikt og C-vitaminkrem til å lysne huden? Dette essensielle vitaminet arbeider for å minimere aldersflekker og reduserer hyperpigmentering. Det hjelper å stoppe reaksjoner som oppstår på huden og produsere disse bekymringsfulle effektene. Over tid lysner den huden, takket være dens antioksidant-, anti-inflammatoriske- og anti-aldringsegenskaper Det bidrar også til å hemme enzymet som er ansvarlig for å produsere melanin som spiller en nøkkelrolle i bekjempelsen av mørke flekker. Det vil lysne pigmentering i huden uten å påvirke din normale hudtone.

2. Strammer opp huden
Hudens elastisitet er nøkkelen til å opprettholde en ungdommelig hudfarge – og C-vitamin for ansiktet kan hjelpe. Kollagenproduksjonen i huden reduseres naturlig etter hvert som vi blir eldre, noe som resulterer i rynker og slapp hud. En av de beste effektene av C-vitaminserum for ansikt og C-vitaminkrem er at det øker kollagenproduksjonen, holder huden fast og opprettholder hudens elastisitet. C-vitamin for ansiktet er avgjørende for kollagenproduksjonen, så ved å øke mengden C-vitamin vil du oppmuntre huden din til å produsere mer kollagen.

3. Reduserer rødhet
Hvis huden din ofte er betent eller rød, prøv å bruke C-vitamin for huden. C-vitaminserum for ansikt kan være ekstremt effektivt. Takket være C-vitaminens anti-inflammatoriske egenskaper, vil de bidra til å redusere rødhet i huden og berolige huden, noe som vil hjelpe deg å oppnå et jevnt utseende. 

4. Fukter huden
C-vitamin forhindrer vanntap, så bruk av C-vitamin for ansikt betyr at huden din vil beholde mer fuktighet og holde seg hydrert lenger. Dette hjelper huden med å holde seg myk, beroliget og føles sunn. 

5. Beskytt mot hudskader fra UV-lys
En av de avgjørende fordelene med C-vitamin for huden er antioksidantkvaliteten som forhindrer skade fra UV-lys og frie radikaler som fører til solskader. 

6. Styrker hudens naturlige forsvarsmekanisme
På samme måte som C-vitamin for huden bidrar til å beskytte mot solskader, beskytter det mot miljøbelastninger. Bruk av C-vitamin for ansikt vil beskytte huden din mot ting som forurensning. Alle frie radikaler som forårsaker skade hemmes av antioksidantene i C-vitamin.

HVORDAN INKLUDERE C-VITAMIN I HUDPLEIERUTINEN DIN:

C-VITAMINSERUM- OG KREM

Det er noen morsomme kjerringråd du kan prøve for å få mer C-vitamin inn i huden din. Mango er full av C-vitamin, og du kan lage en rask ansiktsmaske rett på kjøkkenet ditt. Med 1 ss moset mango, noen dråper glyserin og en havreblomst, har du en kreasjon du vil elske. Påfør ansiktet i rundt ti minutter, skyll grundig og nyt gløden. Du kan også prøve noen sitronmaskebehandlinger, eller vår herlige hjemmelagde prøve en rik maske laget av eple, honning og yoghurt. For flere oppskrifter du kan piske sammen på kjøkkenet ditt, sjekk ut vår side med råd om hjemmelagde ansiktsmasker.
C-vitamin for huden er imidlertid enda mer effektivt når det kombineres med andre antioksidantingredienser som E-vitamin og jobber sammen for å beskytte huden mot det ytre miljøet og holde huden sunn og lys. Derfor er en av tingene du kan gjøre å kjøpe et C-vitaminserum til ansiktet og blande dette med et produkt du allerede har som inneholder E-vitamin som også har sterke antioksidantegenskaper – eller bruk begge deler! 

NIVEA har et bredt utvalg av produkter laget fordi vi vet at fordelene ved å bruke C-vitamin i hudpleie er for gode til å gå glipp av. Se på vår NIVEA Q10 Energy-serie, som inkluderer alle produktene du kan ønske deg, som C-vitaminkrem, øyekrem, nattkrem, bodylotion, BB-puter og C-vitaminmasker. Q10 ENERGY MICELLAR WATER er ideell for en dyp behandling, mens Q10 ENERGY HEALTHY GLOW DAY CREAM er flott hver dag.

Det er noe for enhver smak! Så det er enkelt å få din daglige dose C-vitamin for huden, slik at du kan høste fordelene av en lysere, mer glødende og mer ungdommelig hud lenger.
kvinne som bruker vitamin c

TRE REGLER FOR BRUK AV C-VITAMIN FOR HUDEN:

HVORDAN GJØRE MEST UT AV C-VITAMIN SERUM FOR ANSIKT

• For å høste flere vitamin C-fordeler for huden, vask ansiktet ditt før du påfører et C-vitamin -produkt
• Bruk den om morgenen og ikke bare om kvelden for å få mest mulig ut av beskyttende kraft for huden i løpet av dagen
• Påfør C-vitaminkrem som underlag før du påfører noe annet
Nivea Q10 Energy Glow Boost

HVEM BØR UNNGÅ C-VITAMIN I HUDPLEIE?

C-vitamin er trygt for alle hudtyper, men hudleger anbefaler å starte med et produkt med lav konsentrasjon av C-vitamin for å se hvordan huden din reagerer. Hvis du har sensitiv hud, vil det redusere irritasjonen etter hvert som huden din tilpasser seg ved å slappe av med en C-vitaminkrem med lav styrke eller C-vitaminserum for ansiktet. Deretter kan du gradvis jobbe deg opp til høyere konsentrasjoner og nyte de fantastiske C-vitamin-fordelene for huden.
Honning

C-VITAMIN ANSIKTSHUDPLEIE HJEMMEREMEDIER

Hvis du ikke vil kjøpe nye produkter, men er opptatt av å prøve ut fordelene med aktuell C-vitamin for hudbehandlinger, er disse hjemmeremediene perfekte for deg. 

EPLE-, HONNING- OG YOGHURTMASKE
Dette er en fyldig maske laget av eple, honning og yoghurt. Nøkkelingrediensen er eplet – det er fullt av A-vitamin og C-vitamin. Dessuten er den enkelt å lage! Bare bland 3 ss yoghurt med 1 ts honning. Bland med tynne epleskiver.  Påfør umiddelbart for å få mest mulig ut av C-vitamin for huden! La den trekke inn i ca ti minutter og skyll deretter grundig.

ET ANNET C-VITAMIN HJEMMEREMEDIUM: C-VITAMINDIETTEN

C-vitamin er flott i hudpleie, og i kostholdet ditt. Det er mange positive effekter av C-vitamin. Det gir energi til en sunn kropp, beskytter deg mot sykdom og hjelper deg å opprettholde sunn hud, blodårer og bein. Det kan til og med bidra til å fremme helbredelse. Her er noen dietter som er proppfulle av C-vitamin:

 

 

MAT RIK PÅ C-VITAMIN: 

1. Appelsiner
2. Tomater
3. Rød og grønn paprika
4. Jordbær
5. Brokkoli og rosenkål
6. Poteter 

Nivea Body Lotion

DEN BESTE NIVEA C-VITAMINKREMEN OG DE BESTE PRODUKTER

Som vi har diskutert, er C-vitamin en fantastisk ingrediens å bruke i hudpleie. Det oppmuntrer produksjonen av kollagen, i tillegg til å tilføre antioksidanter som reduserer aldringstegn. Vi elsker å bruke det her på NIVEA og har en rekke produkter tilgjengelig, slik at du kan finne det perfekte produktet.