Hva hjelper mot solbrent hud

Det er viktig å passe på huden som eksponeres for sol, selv om du er mesteparten av tiden i skyggen eller har på solkrem. Vi har satt sammen noen nyttige tips for å gi huden en kjølig og frisk følelse.

Solskadebehandling

Om du har vært for eksponert i solen, og begynner å føle deg rød og sår er det viktigste du kan gjøre å holde deg borte fra solen til huden føles bedre. Til og med skygge eller på overskyede dager må du dekke deg med solkrem!

Solskade hudheling

Om huden er rød, sår og føles varm å berøre og ofte klør fra soleksponering er det viktig å gi den litt TLC og passe på den i etterkant. Som sag, pass på at huden ikke skades ytterligere ved å holde deg borte fra solen og bruker solkrem. Prøv å kjøle huden med kalde kompresser, et kaldt bad eller dysj og ta etterpå en after sun krem som NIVEA Sun After Sun Moisture Lotion med ekstra Aloe Vera som vil lindre solbrentkløe.

Drikk store mengder vann for å fylle på lagrene i kroppen og hjelpe den å holde seg kjølig. Huden vil sannsynligvis være mør og tørr, så ta på ett lag av after sun produkt som NIVEA After Sun Moisture Moisturising Soothing Lotion på de påvirkede områdene for å videre kjøle området og erstatte tapt fuktighet, men after sun vil ikke beskytte deg for langtidsskade fra soleksponering. Det burde hjelpe deg å kjøle huden, gi den fuktighet på tørre områder og etterlate huden med en mer komfortabel følelse. Vær forsiktig når du tar på noe som helst produkt på de påvirkede områdene og bruk en forsiktig dunkende bevegelse heller enn å gni for å behandle solskaden. Om overeksponert hud ikke viser tegn til heling eller lindring innen en uke er det best å søke profesjonell medisinsk hjelp.

Ta vare på huden og den vil ta vare på deg

For mye eksponering for sol kan etterlate huden dehydrert, blunt og utav stand til å gjøre sine beskyttende funksjoner som den skal. Å beholde følelsen av sunnhet og å se flott og glatt ut, pass på at du tar steg for å forebygge skade fra soleksponering.

Hva hjelper mot solbrent hud

  • Bruk løse klær for å unngå at det gnir
  • Pass på å dekke ethvert rødt, tørt eller sår hud før du går tilbake i solen.
  • Unngå å bruke såper eller dusjgel på de påvirkede områdene før de er gode igjen.
  • Drikke mye vann.
  • Bruk after sun på skadet hud men ikke sats på den kjølende effekten til å stoppe skade. Om du opplever for mye skade eller utvikler blemmer burde du konsultere fastlegen.

Alvorlig solskade må en aldri ta lett på

Selv om solskader vanligvis blir gode på egenhånd innen noen få dager kan det om det er alvorlig og kombinert med andre symptomer være viktig å få profesjonell medisinsk hjelp umiddelbart. Det er spesielt viktig om personen er en baby eller et ungt barn ettersom de har spesielt delikat hud.

Tegn på alvorlig solskade kan være blemmer på huden, frysninger, svært høy temperatur eller svimmelhet og sykdom. De symptomene kan også varsle om solstikk som kan være svært farlig om det ikke behandles umiddelbart.


VIKTIGHETEN AV Å BRUKE SOLKREM

Bruk av solkrem med god SPF er nødvendig gjennom sommermånedene for å minimere skadene fra solskader og beskytte huden fra plager som prematur aldring.

Solkrem og begrensning av soleksponering er viktig for å holde huden kald og sunn

Forebygging er alltid bedre enn behandling. Å holde huden sunn og kald vil forebygge problemer med solskader. Bruk av god solkrem før du går ut i solen eller å dekke utsatte områder er en bedre idé enn å prøve å lindre huden fra soleksponering senere. Unngå solen i de sterkeste timene er den viktigste forebyggingen og husk at du alltid bør bruke solkrem selv når du er i skyggen.

Ikke bare gjør solkrem som NIVEA Sun Sensitive Immediate Protect Sun Lotion SPF 30+ med umiddelbar beskyttelse og hjelp for huden ved soleksponering, at det forebygger at UV strålene fra å forårsake prematur aldring og senker risikoen for hudkreft.

Ettersom global temperatur øker på grunn av klimaendringer og folk blir mer kjent med risikoene av økt soleksponering er forebygging av solskader på huden og å dekke opp med solkrem mer viktig enn noen gang før. Når det er lettskyet eller overskyet tror mange at de ikke er utsatt for risiko fra soleksponering, men dette er ikke tilfelle ettersom 90% av solstrålene går gjennom skyer og tåke. Så sikre deg med solkrem.

Les mer om de beste solkremene for din hudtype.

Ultrafiolette stråler kan forårsake langtidsskade på huden din

UV kameraer viser hvilken massiv forskjell det gjør om du bruker solkrem og hvor eksponert til potensiell solskade eller hudkreft du er uten. Selv om det ikke er synlig på utsiden, kan bruk av solkrem gjøre at du slapper av og koser deg i solen.

Du trenger ikke ofte den bronseaktige gløden

Å ta på solkrem er en nødvendighet når du er på ferie, men du kan fremdeles komme tilbake brunere. NIVEA Sun Protect & Bronze Tan Activation Oil lar deg trygt være i solen samtidig som det bidrar til hudens naturlige prosess for å bli nydelig brun og få en langvarig glød.

SOLKREM: 5 Nyttige tips for å bruke den på riktig måte

  • Rist godt før bruk
  • Ta på tykt og grundig
  • Alltid ta på nye lag i løpet av dagen, spesielt etter svømming, tørking og svette
  • Ikke glem solterrasser som ører, nesen og skuldrene ettersom de organene er mer eksponert enn andre kroppsdeler.
  • Spør en venn om å hjelpe med å ta på solkrem på områder som er vanskelige å nå, som ryggen.

Soleksponering: hvor lenge kan du være i solen uten solkrem?

Hvor lenge varer solbeskyttelsen?

For å holde huden trygg fra soleksponering er det anbefalt å ta på solkrem 30 minutter før du går ut, men NIVEA SUN produkt beskytter umiddelbart.
Eksponering for solstråler har også helsemessige fordeler. Men antall UV stråler huden tåler er avhengig av mange faktorer som en unik individuell kompleksitet, gener, tid på dagen og hvor du er. Vanligvis er huden kun trygg mellom 5 – 30 minutter.

For å være på den sikre siden og ha størst sjanse for å holde huden trygg, bruk alltid en solbeskyttelse som NIVEA SUN Protect & Moisture Lotion, før du eksponeres for solen.


LENGER EKSPONERING AV HUDEN I SOLEN, STERKERE SPF

Pass på at SPFen du bruker er passende for huden og gir deg nok beskyttelse

Hva står SPF for og hvordan forebygger det solskader?

SPF står for Sol Beskyttelses Faktor (Sun Protection Factor). Et mål for solkremens egenskap til å forebygge solskade på huden fra soleksponering. Det er også mange SPFer på markedet – dette betyr de.

Enkelt sagt: ta tallet minutter huden kan beskytte seg selv uten solkrem og multipliser dette med SFP tallet – dette gir deg maksimalt antall minutter soleksponering du er beskyttet i. La os anta at selv-beskyttelsen er 20 minutter. Bruken av SPF 15 krem vil da utvide beskyttelsestiden med en faktor på 15. Så du vil kunne være eksponert ute i solen i 300 minuter (eller 5 timer).

Svetting, svømming, tørking med håndklede og lek på stranden kan gjøre at solkremen slites av over tid. Det er anbefalt å ta på nytt lag solkrem minst hver 2. time og etter svømming, NIVEA SUN protection, som NIVEA SUN Protect & Moisture linjen er tilgjengelig fra SPF 10 til SPF 50. Bare velg SPF som passer dine behov.

Noen områder har større risiko enn andre når de eksponeres for sol

Områder som kan være spesielt sensitive til soleksponering er ansiktet, ørene, nakken, skuldrene, toppen av føttene og hårskillet. Vær ekstra oppmerksom når du påfører solkrem på de områdene for å unngå solskade og vær sikker på at om huden blir varm og sår, må du ha kjølende lindring som after sun tilgjengelig for å gi lindring. Men husk alltid at forebygging er det viktigste og beste du kan gjør!

Solskader ansikt:
For å unngå solskader i ansiktet bruker du en spesifikt formulert solkrem for ansiktet som NIVEA Sun UV Face Anti-Age & Anti-Pigments SPF 30 som er lettvekts og ikke-fettete formular som gir den beste beskyttelsen for ansiktet og fungerer umiddelbart.

Hvilken SPF burde jeg bruke?

Når du eksponeres for sol penetrerer UVA og UVB stråler huden og kan forårsake skade. UVA stråler går dypere og er de som er ansvarlige for at du blir brun. Men, de er også det som forårsaker prematur aldring av huden. UVB stråler assosieres med kreftrisiko. For å beskytte deg mot de problemene, pass på å dekke deg med en passende SPF!

Kompleksjon og genetikk er solskadefaktorer

Lyshudete personer med lyse eller røde hår er vanligvis mer utsatt fpr å lide av solbrenthet. Hvis du er i tvil om hvor effektiv din SPF er for huden din, prøv å holde deg ut av solen i de varmeste timene kl 11:00-15:00 og velg en SPF eller 30 eller 50.