Sol Barn

Sollys gjør oss og barna våre glade. Men å sørge for at barnet ditt har riktig solbeskyttelse er avgjørende for å forhindre hudskader. Forsikre deg om at du har solkrem til barna, slik at barnets hud forblir glad og sunn

Pålitelige solkrem barn

BARNES HUD - EKSTRA Følsom og trenger beskyttelse

Barn trenger ekstra beskyttelse mot solen fordi huden deres er spesielt følsom. Yngre barn som babyer og småbarn trenger ekstra beskyttende solkrem for barn, da huden deres er mye tynnere og mer følsom enn voksnes. Barnas hud har ikke enda fullt utviklet sine egne beskyttelsesmekanismer mot UV-stråling. Beskyttende lyssvakheter eller pigmenter mot stråling dannes ikke hos barn, og hudregenereringsprosessen fungerer ikke som de skal i de første leveårene. Som et resultat er solkrem, solfaktor og solprodukter for barn en enda viktigere å gjøre en grundig vurdering på.

Selv barn over tre år trenger solbeskyttelse, solbrenthet i barndommen er en ledende årsak til hudkreft i voksen alder.

DE BESTE SOLKREMER FOR BARN

Den beste beskyttelsen mot sollys er å være i skyggen, enten du er barn eller voksen. Babyer skal aldri tilbringe tid i den stekende solen i løpet av de første 12 månedene. Dermatologer anbefaler at babyer og småbarn opp til tre år gamle unngår langtids direkte sollys.

Det er imidlertid ikke alltid mulig å holde barn utenfor solskinn, da er det neste beste valget å beskytte dem mot skadelig UV-stråling med passende klær og et høyt SPF-solkrem eller solbeskyttelse for barn. Tykke vevde stoffer er det beste for å beskytte hudens hud, spesielle klær som shorts, bukser, t-skjorter og badetøy designet med UV-beskyttelse i tankene er også tilgjengelig. Lette og lett tørkede er de perfekte for ferier, utendørsaktiviteter og gir god solbeskyttelse for barn, også småbarn og babyer.

Når det gjelder solkrem til barn, bør du bruke minst SPF 30 solkrem - eller enda bedre, en 50+ - på barn, for eksempel NIVEA Kids Protect & Care Sun Spray SPF50+, den er ekstra vanntett formel som gjør den perfekt for strandglede!

Mother Child

Å KLE BARNET DITT FOR SOLEN

Om sommeren vil ikke små barn bruke lange ermer og bukser. De er glade for å rive av seg alle klærne og løpe nakne til stranden eller bassenget. Det kan være fristende å snu et blinde øye til. Men du bør alltid sørge for at barna dine blir beskyttet mot solen ved å bruke passende klær.

ESSENSIELLE BARNEKLÆR PÅ SOLFYLTE DAGER

Hva barn bør ha på seg i solen:

  • Et hodeplagg som gir solbeskyttelse for ditt barns hode og også nakken, ørene og ansiktet.
  • Komfortable og luftige litt baggy skjorter og bukser er bra for det varme været. UV-klær, som gir spesiell beskyttelse mot UV-stråling på grunn av sin impregnering og spesiell veveteknikk er anbefalt. UV-beskyttelsesfaktoren til  klærne skal være minst 30 for å beskytte den unge huden deres.
  • UV-skjorter er også ypperlige i dagers opphold nær vann, og beskytter ryggen, skuldrene og brystet slik barnas solspray ville gjort.
  • Sandaler som dekker toppen av babyen din, smårolling eller barnets føtter og hæler er også viktig. Toppen av foten er utsatt for mye sollys og er en av kroppsdelene som trenger mest beskyttelse.
  • Et par solbriller med UV-beskyttelse.

HVILKEN SOLKREM, LOTION ELLER SPRAY ER BRA FOR BARN?

SOLBESKYTTELSE FOR BARN

Påføring av passende solkrem er viktig for å beskytte hud som ikke kan tildekkes tilstrekkelig med klær.

Barnas hud kan bare beskytte seg i noen minutter, så det er viktig å bruke solkrem på barna (helst SPF 50+) før de drar ut i sommerværet. Bruk solkrem som er laget for barns følsom hud og beskytt mot UVA- og UVB-stråling. Vanntett solkrem til barn skal brukes hvis de svømmer og ikke glem å tilføre på nytt når de har tørket seg igjen!

Hvert NIVEA Sun Kids-produkt gjør alt dette.

 
Sun protection for children

TILSTREKKELIG SOLBESKYTTELSE FOR BARN

Det kan være vanskelig å påføre barnas solkrem eller solspray på en stranddag. De er allerede så begeistret for å stikke av og bygge sandslott, for at du enkelt kan bruke solbeskyttelsen på barna dine hjemme og bruke en spray (så selv når de krøller seg rundt deg kan du beskytte dem mot det varme været). Dette absorberes raskt i huden din og er superenkelt å påføre.
Sunscreen Spray

GØY I SOLA

Jo morsommere det er å bruke et produkt, jo mer vil barnet elske å sette det på. For eksempel er fargede produkter tilgjengelige for å tilby et lekent aspekt. Fargen sørger for at disse produktene kan brukes, og at den forsvinner mens den gnis inn.

MIDDAG - SIESTAS ELLER SKYGGE

Mellom klokka 11 og 15 når solens UV-stråler er på sitt sterkeste, bør både barn og voksne unngå solen fullstendig. Finn et skyggefullt område eller vær innendørs hvis du kan, parasoller og markiser skaper skyggelagte rom i hagen din hvor barn også kan leke i løpet av den varmeste tiden på døgnet.

Barn trenger også riktig klær og barn solkrem i skyggen også. I løpet av en strandferie kan du dra nytte av tidlig morgen og sen ettermiddag til å sprute, svømme og grave - det er bedre for helsen din og hyggeligere!