KOMBINASJONS HUDPLEIE

Kombert hud er et spesielt tilfelle: den består av to hudtyper, der noen områder av ansiktet, som kinnene, er tørre, mens andre som T-sonen har en fetere og mer flekkete hud. NIVEA vil hjelpe deg med din blandet hudpleierutine.

HVA ER UTFORDRINGEN MED KOMBINERT HUD?

Med den ene delen av huden tørrere og den andre oljete, kan kombinert hud gjøre det vanskelig å rense og fukte, da du ikke vil tørke ut kinnene mer eller overfukte T-sonen. En måte å bekjempe dette på er å bruke visse produkter på bestemte områder av ansiktet, men å bruke for mange produkter risikerer kryssforurensning. I stedet anbefaler vi å bruke en spesielt formulert ansiktskrem for blandingshud.
 

HVORDAN VET DU OM DU HAR KOMBINERT HUD?

Kombinert hud tar navnet sitt fra å ha to forskjellige hudtyper. Resultatet er at T-sonen er mer oljete enn andre områder og derfor har en tendens til å utvikle urenheter fra overaktive talgkjertler som er spesielt aktive i dette området av ansiktet. Kinnene er ofte for tørre. Hvis dette er noe du opplever, er det sannsynlig at du har kombinasjonshud. Det er viktig å være klar over dette, så du utvikler en spesifikk  blandet hudpleierutine .

Velg et pleieprodukt som er skreddersydd for din hudtype, for å fremme hudens egen fuktighetsbalanse.

 

KOMMER DU ALLTID TIL Å HA KOMBINASJONSHUD?

Kombinasjonshud forekommer hovedsakelig når du er ung. De enkelte hudområdene tilpasser seg gradvis til hverandre gjennom ditt live, eller huden din generelt kan bli tørrere når du blir eldre. Over tid er det derfor ikke uvanlig å legge merke til endringer i din hudpleie rutine.


GJENNOPPRETT DIN BLANDINGSHUDS BALANSE

Hvis du har kombinasjonshud, kan bruk av produkter til generelt formål stimulere T-sonen til å bli enda mer oljete, eller kinnene enda tørrere - noe som resulterer i en følelse av stramhet. I prinsippet anbefales det å bruke en mild hudrens og fukte kombinasjonshuden din med en krem som ikke inneholder for mye olje - da det vil gi begge sonene den pleien de trenger. Å rense og fukte hele kombinasjonshuden er viktig,  glemmer en spesifikke områder kan det hemme forbedring.

NO 1: RENGJØRE KOMBINASJONSHUD

Din daglige hudrens utgjør kanskje den største utfordringen: T-sonen må renses forsiktig for olje, for å unngå hudormer og kviser, mens de tørrere hudområdene ikke må miste fuktighet. For å hjelpe deg med denne balansegangen anbefaler vi NIVEA Purify Rice Scrub, for å hjelpe alle områder av ansiktet ditt.

NO 2: TA VARE PÅ KOMBINASJONSHUD

Problemet du må løse når du tar vare på kombinasjonshud, er å sørge for at områdene med oljete hud ikke blir for oljete, mens områdene med tørr hud fremdeles trenger mye fuktighet.

Tips: Pass på at du bruker en lett ansiktskrem for blandet hud med lavt oljeinnhold og påfør den mer sparsomt på pannen, nesen og haken. Det er viktig at kremen har en fuktighetsgivende effekt, men samtidig er lett. Selvfølgelig kan du bruke den samme kremen til begge deler. Men sørg for at du velger en krem som er skreddersydd spesielt for din hudtype, for eksempel NIVEA Q10 Power Pore Minimising Day Cream. Vær forsiktig med øyeområdet, eller til og med velg en krem som er spesielt utviklet for dette følsomme området.

HER ER HVORDAN KOMBINERT HUD ENDRER SEG GJENNOM ÅRSTIDENE

Ha en feel good sommerfølelse, for deg og din hud 

KOMBINASJONSHUD GJENNEOM ÅRSTIDENE

Når årstidene endres, gjør huden din det også. Dette gjelder spesielt kombinasjonshud. Noen menneskers hud blir tørrere fra sommersolen, andres mer tørr fra vintervinden. Når sesongene endres, må du ikke glemme å evaluere hvordan huden din har det, og justere rutinen din for blandings hudpleie. Hvis huden blir tørrere, finn en ansiktskrem for blandingshud som hjelper til med å dypt fukte huden og låser i fuktighet uten å stimulere til en økning i talgproduksjonen.
Combination skin in summer

KOMBINASJONSHUD OM SOMMEREN

Om sommeren, er det veldig viktig å ta på Solfaktor på huden, beskytte huden mot de skadelige UVA/UVB strålingen, som risikerer å skade kombinajonshud eller lager sår på tørre områder på huden.

SMINKE FOR KOMBINASJONSHUD

For kombinasjonshud kan sminke slite med å holde seg, og det kan hende at du må sminke deg  på nytt gjennom dagen. T-sonen mellom pannen, nesen og haken begynner raskt å bli skinnende, og kinnene risikerer å tørke ut og bli enda mer blemmete. For å holde fuktighet i kinnene, sørg for at du fukter før påføring med en ansiktskrem med lite olje for blandingshud og lar den tørke. Finn ut hvilken sminke som passer for kombinasjonshud, og hvordan du kan holde huden din strålende hele dagen.