Hvilke virkninger har sola når du er på stranden, i fjellet eller i byen?

Vi skinner sammen med sola. Og den beste tiden for å toppe opp med litt sol på kroppen er når du er på ferie. Uansett om du tilbringer tiden på stranden eller i fjellet, kan du kose deg med NIVEA under feriesola uten en bekymring i verden. Oppdag solkremen en gang om dagen, og valgene for solkrem på stranda og til skitur.

Ut til stranden

Stranden er favorittstedet vårt om sommeren. Bølgene som skvulper mot land, sand som kiler deg på tærne og sola som skinner . deilig! Men det er noen få ting du må være oppmerksom på når du tilbringer dagen på stranden.

Nyt hvert øyeblikk på stranden

Når det gjelder stranden, liker vi selv de høyeste temperaturene. Sjøbrisen kjøler oss ned til en behagelig temperatur, og hvis det fremdeles er for varmt, kan vi bare dyppe oss i sjøen. Men ikke la deg lure. Selv om det er en velkommen, kjøling bris er solstrålene fremdeles der. Og det samme er tilfellet med vannet: 60 % av UVB- og 85 % av UVA-strålene kan nå deg ned til 50 cm under vannoverflaten. Derfor er det svært viktig å beskytte deg med vannfast solkrem. Det beste er at alle NIVEA solbeskyttelsesprodukter er vannfaste og at de dermed beskytter huden din, selv når du bader. Derfor kan du ganske enkelt bruke favorittproduktet ditt.

Sunscreen at the beach

Nyt sola på en trygg måte

Hvis du alltid smører deg inn med solkrem igjen etter at du har badet og tørket deg, kan du slappe av og nyte dagen i solen.

sunscreen at the beach

Dette er delene på huden du bør beskytte spesielt på stranden

Generelt sett skal du beskytte hele kroppen tilstrekkelig. Når du smører deg med krem, vær spesielt oppmerksom på kroppens såkalte "solfeller" (nese, kinn, skuldre, hals og nakke, buene på føttene, skallede hoder), fordi disse er svært utsatt for solens stråler.

Etter at du har oppholdt deg i solen, må du tilføre fuktighet og pleie

Selv om du har tatt de beste forholdsreglene, føles huden ofte varm og tørr etter en lang dag i solen. Og den trenger intensiv fuktighet. After sun-produkter er laget spesielt for hudens behov og forsyner den med alt som den trenger i den situasjonen.

Viktig for en dag på stranden

  • Parasoll – slapp av og nyt dagen i skyggen. . Men ikke glem å smøre på deg solkrem.
  • Solkrem – og husk alltid på å smøre på igjen etter at du har badet og tørket deg.
  • En hatt, caps eller et skjerfEn hatt, caps eller et skjerf – håret ditt og skallen trenger også beskyttelse.
  • Solbriller – øynene dine bør alltid være spesielt godt beskyttet av gode solbriller. Og ikke glem å kjøpe solbriller til barna!

Woman water

Og pass også på at du drikker nok væske på stranden også.

Skygge er det beste solskinnet

Den beste plassen i sola er det stedet som er i skyggen. Dette gjelder også på stranden, spesielt hvis du vil bygge opp en sunn sommertone. Selv om skyggen gir betydelig beskyttelse mot UV-stråling, skjermes du ikke helt fra bestrålingen. Opp til 40 % av UV-strålene når deg allikevel, selv i skyggen. Det innebærer at du også blir brun i skyggen. Så risikoen for å bli solbrent i skyggen er betydelig høyere enn det de fleste tror. Selv ikke skyer gir fullstendig beskyttelse. En skyet og grå himmel reduserer UV-stråler bare med en liten prosentandel. Så hvis du er i skyggen eller det er en overskyet dag, bør du ikke gå uten tilstrekkelig beskyttelse.


Opp på fjellet

Fjellet blir et stadig mer populært feriemål. Og ikke bare for å stå på ski om vinteren. Fjellet står høyt på alles liste resten av året også, for å gå på fjellturer eller mountain-biking. Hvis du planlegger å oppholde deg på fjellet pass på at du pakker en god, egnet solkrem for dette.
Sunscreen in the mountains

Smør deg inn med jevne mellomrom

Viktig: du svetter mye på fjelltur. Dette gjør at solkremen skylles av litt etter litt. Så hvis du passer på å smøre deg ofte i løpet av turen, kan du slappe av og nyte dagen.

Sunscreen skin

Dette er delene på huden du bør beskytte spesielt når du er på fjellet

Dette er også tilfellet når du er på fjellet, du må beskytte alle områdene på kroppen som kommer i kontakt med sollyset. Vær spesielt oppmerksom på nesebroen, hals og nakke, armer og ørene.

Viktig for en dag på fjellet

Du vil nyte oppholdet på fjellet ennå mer hvis du tar med deg alt du trenger.

Her er en liten sjekkliste over ting som man ofte glemmer igjen hjemme:

  • Solbriller – pass på at linsene har UV-beskyttelse.
  • Hodebekledning – kulde og sol skader både hud og hår.
  • Nok å drikk – tips: en lett plastflaske er enklere å bære.
  • Leppebeskyttelse – vær oppmerksom på solfaktoren her også.
  • En matbit for å bekjempe sulten – forsøk å ta med deg tørkede aprikoser. De metter, smaker godt, og betakaroten styrker hudens beskyttelsesfunksjon.

Mountain UV radiation

Viktig for fjellturister: UV-bestråling øker med høyden

En annen ting å merke seg når du oppholder deg på fjellet: intensiteten til UVB-strålene øker med høyden: med 15–20 % for hver 1 000 meter. Dette innebærer at du trenger større solfaktor jo høyere opp du kommer deg i høyden.

Hjemme, i byen og på landet: sole deg for å vedlikeholde fargen

Stikk ut i lunsjpausen og vedlikehold brunfargen. Det spiller ingen rolle hvor du er, du kan gjøre det neste hvor som helst. I en park i nabolaget eller på terrassen til bedriften, når du oppholder deg ute en liten stund, får du slappet av og klarnet hodet. Men uansett, styrken til solen blir ofte undervurdert og på et øyeblikk kan leppene dine bli stramme og huden bli solbrent. For å forhindre at dette skjer, ikke opphold deg i solen lengre enn 15 minutter uten beskyttelse. Selvfølgelig vil denne tiden variere avhengig av hudtypen din, men som en veiledning, ikke overstig et kvarter. Hvis du vil være i sola lengre uten å bekymre deg, bør du bruke en solkrem for ansiktet, som for eksempel Moisturizing Day Care with SPF 15.

sun

En liten pause i solen? Uheldigvis tar ikke frie radikaler noen pause. Ikke brenn ansiktet ditt unødvendig – uheldigvis tar det bare 10 – 15 minutter i sola uten beskyttelse.

Dette er det som gjør fjellene så spesielle 

Når du står oppe i høyden, langt over alt annet og koser deg med det utrolige panoramaet – er fjellet toppen! Sett pris på hvert eneste øyeblikk. Men på samme måten som på stranden, kan den kjølige brisen i fjellet være forrædersk, det er alltid UV-stråler til stede. En kjølig vind kan også raskt bli en iskald vind, spesielt i store høyder over havet. Derfor trenger huden ikke bare beskyttelse mot UVA- og UVB-stråler, men også mot kulde. Ofte er det fremdeles flekker med snø i store høyder, som ligger langt inn i vår og sommertidene. Vær spesielt forsiktig her: snøen reflekterer solstrålene og øker virkningen – opp til 90 % av den eksisterende UV-strålingen. Invester i en solkrem for skituren!

 

Hvor lett forsvinner solkremen?

Vi brukte en UV-kameralinse for å se hvor lenge solkrem varer etter at den er smurt på. Når du ser på solkremen gjennom en UV-linse, kan du se hvor mye huden din er beskyttet. Svetting, bading og tørking med håndkle har innvirkning på hvor mye du er beskyttet mot solen.