Hudomer har ikke en sjanse

Nesten alle opplever vi små hvite eller sorte flekker, kalt hudormer. Vanligvis får vi hudormer på nesen, kinnet og haken. Finn ut hvorfor vi får de og hvordan bli kvitt blackheads.

Alt du trenger å vite om hudormer 

Finn ut våre beste tips om hudormer

Hva er hudormer

Urenheter i huden finner alltid sted i talgkjertler ved hårsekken. Hårsekkene, som består av et lite hår og talgkjertelen, finnes mange steder i ansiktet, brystet og ryggen. Om talgkjertelens åpning tilstoppes eller om bakterier slipper inn i porene vil en blackhead dukke opp. Hudormer kalles også for komedoner. De oppstår når talgkjertelen blokkeres og overskuddsoljen ikke slipper ut. Dette danner "whiteheads". Om huden brytes opp i opp i enden av kjertelen får talgen en mørkere farge når den kommer i kontakt med luft, og vi kaller det en "blackhead" Når dette skjer er det lurt å se etter en krem for blackheads for å unngå at det går over til å danne flekker.

Fra blackhead til flekk

Når hudormer ikke åpner seg selv blir de et alvorlig problem: Talgen som bygges opp blir et avlsområde for bakterier, og dette kan føre til puss-fylte betennelser.Resultatet er at en rød flekk dukker opp. Du burde aldri klemme hudormer eller andre flekker du har! Når de sprekker kan det oppstå betennelser i omliggende vev - en flekk kan kjapt bli til flere. Derfor er det viktig å bruke en god krem for hudorm behandling når du først ser en "blackhead", for å unngå problemer i fremtiden.


MED HUDORMER HANDLER DET BARE OM HUDTYPEN DIN! 

Lider huden din ofte frå urenheter som hudormer og flekker? Med preventiv behandling tilpasset din hudtype kan du unngå at "blackheads" oppstår.

Kombinasjonshud

I kombinasjonshud er ofte kinnene tørre, mens huden på pannen, nesen og haken er fet og uren. Denne hudtypen er spesielt utfordrende når det kommer til hudpleie. Pass derfor på at du skreddersyr rutinene dine for å rense ansiktet til de spesielle behovene kombinasjonshuden har! Velg fuktighetsgivende og olje-frie behandlingsprodukt som Daily Essentials Oil Free Day Cream, som forhindrer urenhet i T-sonen.

Fet hud

Fet, uren hud produserer for mye talg og gjør at huden ser skinnende ut. Porene blokkeres og det oppstår hudormer eller flekker. Intensiv rensing er spesielt viktig her. Fjern overflødig talg med en mild gel for vask som er skånsom mot huden og gir store mengder fuktighet. En mild gel for vask er et godt alternativ til krem for å fjerne hudormer, som ikke bare virker mot hudorm men også holder huden ren og klar.