kvinne som lærer å bli kvitt mørke flekker

Hvordan bli kvitt mørke flekker på huden

Vil du vite hvordan du blir kvitt mørke flekker? Les vår veiledning om alt du trenger å vite om mørke flekker i ansiktet og mørke flekker på huden.

Hvordan bli kvitt mørke flekker på huden

Mørke flekker er pigmenteringer som dannes på huden. Mørke flekker i ansiktet er spesielt vanlig, selv om mange også har mørke flekker ellers på kroppen. Disse vises når melanin - som er pigmentet som avgjør fargen på huden din - overproduseres. Dette fører til at en flekk på huden blir mørkere enn den omgivende huden.

Mørke flekker er vanlig på følgende områder: oversiden av hendene, ansiktet, rygg og skuldre. Du kan også få mørke flekker på leppene.

Selv om de ikke er farlige, så kan mørke flekker, spesielt i ansiktet, være uønsket, og mange ønsker å vite hvordan de kan bli kvitt mørke flekker i ansiktet. De gode nyhetene er at det er mulig å redusere utseende på mørke flekker med målrettet behandling og ingredienser. 
Les videre for å se hva som forårsaker mørke flekker i ansiktet og hvordan man blir kvitt mørke flekker på huden.


Hva er hovedårsakene til mørke flekker på huden?

Å kjenne hovedårsakene til brune flekker på huden kan bidra til å forstå hvordan du unngår dem i utgangspunktet. Selv om noen årsaker er uunngåelige, er det fortsatt viktig å forstå hvorfor du har utviklet pigmentforandringer. Brune feil på huden kan være forårsaket av en rekke forskjellige årsaker:

kvinne som bruker ansiktskrem

kvinne-smilende-produkt-display-2


Solskade - En hovedårsak til mørke flekker er for mye soleksponering. Dette er grunnen til at solflekker i ansiktet er vanlige, så vel som andre områder som ofte er utsatt for sol. Solskader får huden til å produsere ekstra melanin som beskyttelse mot skadelige UV-stråler. Som et resultat begynner mørke flekker i ansiktet og andre områder av kroppen å vises.

Melasma - Melasma påvirker også områder av kroppen din som ofte er utsatt for sol - forårsaker pigmentforandringer i ansiktet, på halsen, hendene og andre områder. Det er mye mer vanlig hos kvinner, da det kan provoseres av hormonubalanser som utløses under graviditet, overgangsalder eller ved bruk av prevensjon. Det er ingen grunn til bekymring, melasma er ufarlig og gir ingen medisinske bekymringer.

Postinflammatorisk hyperpigmentering - Dette er forårsaket når huden har gjennomgått en form for traume, dvs. akne arr, brannskader eller psoriasis - etterlater brune flekker på huden. Det er spesielt utbredt når vi blir eldre, siden hudcellene våre ikke reproduserer seg like raskt, disse blir noen ganger referert til som aldersflekker.


Mørke flekker i ansiktet

mørke flekker i ansiktet and mørke flekker på leggene er svært vanlig fordi ansiktet ofte eksponeres for sol, og UV-lys er en stor årsak til mørke flekker. Mørke flekker i ansiktet kan dukke opp:

- Etter et psoriasisutbrudd
- I løpet av graviditet eller overgangsalder
- Når insektbitt, kutt, brannsår eller annen skade heles
 

-Ved bruk av visse medikamenter
- Hvis et hud- eller hårpleieprodukt irriterer huden
- Ved hormonendringer, som f.eks. i løpet av graviditet

 

 


Mørke flekker er annerledes enn fregner, mørke flekker er vanligvis større og dukker opp senere i livet. 


Hvordan bli kvitt mørke flekker i ansiktet

kvinne_ansiktskrem_nær_opp

Avhengig av årsaken kan mørke flekker i ansiktet noen ganger forsvinne av seg selv, hvis du for eksempel slutter å bruke et produkt som irriterer huden eller et arr heles. Mørke flekker kan forsvinne og nye mørke flekker kan dukke opp, og noen ganger trenger man hjelp for å bli kvitt mørke flekker i ansiktet. 


Det finnes kremer og korrigeringsprodukter som er designet for å fjerne mørke flekker. Disse produktene inneholder aktive ingredienser som behandler uønsket pigmentering på spesifikke områder og bidrar til å redusere ytterligere hudmisfarging.

Mørke flekker i ansiktet blir verre ved eksponering for forurensning og vises bedre på matt hud. Se etter produkter som inneholder vitamin C og E som bekjemper frie radikaler, og bidrar til å dempe utseende av mørke flekker på leppene og ansiktet, samt gir mer glød.

Hvordan bli kvitt mørke flekker i ansiktet: de beste tipsene

  • Bruk korrigeringskremer som er rettet mot mørke flekker i ansiktet
  • Bruk SPF: solkrem er din beste beskyttelse mot mørke flekker i ansiktet. Gjør det til en vane å bruke SPF-ansiktskrem med høy faktor daglig, selv om overskyede og kjølige dager, over din vanlige fuktighetskrem. Gå for en SPF på minst 30. 
  • Tilpass din hudpleierutine for å inkludere produkter som inneholder ingredienser designet for å bli kvitt mørke flekker.


Tips til hudpleierutiner for å bli kvitt mørke flekker i ansiktet

kvinne_rengjør_ansikt_nær_opp

Bruk et mildt rengjøringsprodukt eller balsam for å vaske huden din to ganger daglig. Mørke flekker kan bli verre ved bruk av ingredienser som irriterer huden din. Påfør deretter er serum og dagkrem som virker på mørke flekker.

Vår NIVEA Cellular LUMINOUS630 Anti-Dark Spot Day Fluid og NIVEA Cellular Luminous630 Anti Dark-Spot Serum inneholder ingredienser som gjør huden klarere og retter seg mot pigmentproduserende celler, for å få en jevn hudtone, gjøre mørke flekker lysere og redusere deres størrelse. Bruk den som en del av morgenrutinen din for å gi huden fuktighet og solbeskyttelse. En SPF med høy faktor hindrer også mørke flekker i ansiktet.
 

kvinne-nattkrem-ansikt

Om natten kan du bytte kremen din med en fuktighetskrem for å bli kvitt mørke flekker. Vår NIVEA Cellular Luminous630 Antispot Night Cream virker på vår eksisterende pigmentering for å synlig redusere mørke flekker i ansiktet, mens man balanserer ny melaninproduksjon over natten for å hindre at nye mørke flekker dukker opp.

woman-drinking-glass-of-water

Hydrering er også viktig for å unngå mørke flekker i ansiktet. Det bidrar til å jevne ut hudtonen, gi huden fuktighet og gjenopprette sliten hud - noe som igjen demper mørke flekker i ansiktet. 


Mørke flekker på huden

På samme måte som mørke flekker i ansiktet, er mørke flekker på huden resultatet av en overproduksjon av melanin. 
 

Mørke flekker kan vises overalt på kroppen, du kan få mørke flekker på leggene, armene og hendene.  
 
Mørke flekker på kroppen kan være forårsaket av en rekke faktorer. 
Disse kan inkludere:
 
- Postinflammatorisk hyperpigmentering fra traumer på huden fra f.eks. barbering, som påvirker produksjonen av melanin. 
- Soleksponering- Hudskade- Skade fra barbering- Hormonelle endringer Lurer du på hvordan bli kvitt mørke flekker på huden? Les videre for å få all informasjonen du trenger.

rød-hår-kvinne

 

Hormonelle endringer Lurer du på hvordan bli kvitt mørke flekker på huden? Les videre for å få all informasjonen du trenger.


Hvordan bli kvitt mørke flekker på huden

Mørke flekker kan utvikles på deler av kroppen ved jevnlig soleksponering. Bruk solkrem SPF 30 eller over før du går ut og dekk til kroppen din når det er mulig.

kvinne som bruker lotion


Tips til hudpleierutiner for å bli kvitt mørke flekker på huden:

Kvinne liggende på en seng

På samme måte som ansiktet ditt responderer på en god hudpleierutine, gjør også kroppen din det. C-vitamin, B12-vitamin og E-vitamin kan bidra til å behandle mørke flekker på huden. E- og B12-vitamin fremmer kollagenproduksjon (dette er det som gir huden elastisitet og mykhet), mens C-vitamin er velkjent for sine antioksiderende, strammende virkning, samt at den gir glød. E-vitamin kan også lindre arrdannelse og dermed redusere synligheten av mørke flekker på huden. 


Vi anbefaler å bruke bodylotion jevnlig - to ganger om dagen om du kan. Påføres fuktig hud for best mulig effekt. Prøv en bodylotion med naturlig mandelolje og E-vitamin for dyp hydrering og pleie. 


Hvordan hindre mørke flekker på huden

Ikke alle årsaker til pigmentforandringer i huden kan forebygges – noen oppstår naturlig på grunn av alder og andre faktorer. Når det er sagt, kan brune flekker på huden forårsaket av solskader forebygges. Vi har fremhevet noen tips for å hjelpe deg med å forhindre brune flekker på huden forårsaket av solskader:

1) Bruk solkrem - Bruk av Solkrem beskytter huden din mot solskader som forårsaker brune flekker på huden. Ved å bruke solkrem med høy SPF – kan du forhindre at huden din blir skadet og sørge for at det er så sunt som mulig å bekjempe solflekker på huden

2) Dekke til - Brune flekker på ansikt, hals og andre overeksponerte områder kan forhindres ved å skjerme dem mot solen. Selv om du bruker solkrem, er disse områdene fortsatt mer utsatt for mørke flekker enn andre. Prøv en baseballcaps eller en bredbremmet hatt for å gi ansikt og nakke beskyttelse mot solen.

3) Unngå middagssolen - Solen er på sitt varmeste og mest intense mellom 12:00 og 14:00. I løpet av disse timene er det mye mer sannsynlig at du lider av solskader som kan føre til brune flekker på huden. For å forhindre dette, finn litt skygge i løpet av denne delen av dagen, og nyt solen til tider når den ikke er like skadelig for huden din.