kvinne ser i speilet

Alt du trenger å vite om "Hvordan bli kvitt kviser?

Bli kvitt kviser i ansiktet ved hjelp av våre eksperter

Hvordan bli kvitt kviser?

Akne kan være veldig frustrerende å håndtere, spesielt som voksen. Det får deg til å lure på ""Hvordan bli kvitt kviser"" og det kan gå utover selvtilliten din. Mens du er vakker som du er, og det er naturlig å ha kviser og hudtekstur, har ekspertene våre satt sammen noen råd for å veilede deg gjennom din «Hvordan bli kvitt kviser»-reise! Det første steget i behandling av kviser i ansiktet er å forstå hva kviser er?

Vitenskapen bak kviser

HVA ER KVISER?

Talgkjertelen ligger ved siden av små hårsekker i huden og skiller ut en olje kjent som talg, som forhindrer at huden og håret tørker ut. kviser er kroppens måte å helbrede seg selv på. Kviser oppstår når disse porene blir tette og betent Kroppen prøver deretter å reparere seg selv ved å sende ekstra blod og ekstra kjemikalier til området. Dette forårsaker betennelse.

HVILKE TYPER KVISER FINNES?

For å effektivt behandle kviser i ansiktet ditt, er det viktig å identifisere hvilken type kviser du har. Oppdag de seks hovedtypene av kviser du trenger å vite om:

- Hudormer - små svarte nupper som utvikler seg i huden; de er svarte fordi den indre foringen av hårsekken produserer farge.
- Whiteheads - Whiteheads dannes når poren er fullstendig forseglet og blir betent
- Pustler - en liten rød kul som har en hvit tupp i midten, forårsaket av opphopning av puss
- Papler – små såre røde nupper
- Noduler – store harde klumper som bygger seg opp under hudoverflaten og er smertefulle
- Cyster - den mest alvorlige typen kvise; store, smertefulle pussfylte klumper som har den største risikoen for å forårsake permanent arrdannelse

blond kvinne ler
blond kvinne ler

Hva forårsaker kviser?

Hovedgrunnene til at vi får kviser i ansiktet:

sunn mat

KOSTHOLDDet er ikke overraskende at det vi spiser kan påvirke hvordan huden vår ser ut. 'Høyglykemiske' karbohydrater som øker blodsukkeret, som pasta, hvit ris, sukker og hvitt brød, kan forårsake produksjon av hormoner og øke talgnivået. Meieriprodukter, mettet fett og transfett kan også øke sjansene for å få kviser.
 
   
tenåringshudbehov

HORMONER

 
Talgkjertlene er mottakelige for hormonelle endringer. Ettersom tenåringers hormonnivåer endres dramatisk i løpet av puberteten, er de spesielt utsatt for hormonrelatert akne. Hos kvinner, hvis androgenreseptorene er følsomme, kan de produsere mer talg, noe som fører til at porene blir tette.
 
påføring av hudpleie

HARD HUDPLEIE


Bruk av feil hudpleie kan påvirke sjansene dine for å få kviser, spesielt hvis det er hardt for huden. Bruk av sterke produkter, spesielt med dufter og fargestoffer, kan irritere huden og tørke den ut. Noen ganger når huden vår er tørr, vil den overkompensere og produsere mer olje, tette opp porene og skape kviser. 
 
bor i byen

MILJØ


     
Miljøet ditt bidrar til hudhelsen din, og det er avgjørende å identifisere om det påvirker huden negativt og en årsak til akne. Hvis du bor eller jobber i nærheten av større veier og byer, blir huden din utsatt for forurensning samt mer støv og skitt i luften. Dette kan feste seg til oljen på huden din og bygge seg opp for å tette porene, spesielt hvis du ikke vasker ansiktet på slutten av hver dag.

Kroppen vår er et svært komplisert ""maskineri"" som gir oss hint. Hva som skjer med forskjellige områder av ansiktet vårt kan fortelle oss hva som skjer med kroppen vår.


DO:


FØLG EN HUDPLEIERUTINE.
 
En god daglig hudpleierutine er en stor del av aknebehandlingen for uren hud og vil bidra til å forhindre at nye kviser i ansiktet dannes. Sørg for at du renser huden to ganger om dagen med en mildt rens for å fjerne smuss, skitt og forurensning i porene. Når du vasker ansiktet ditt, bruk lunkent, og ikke for varmt vann for å åpne porene, slik at rensemiddelet vasker bort eventuelle urenheter; Vi foreslår vårt utvalg av NIVEA Magic Bars som har 99 % naturlige ingredienser, er såpefrie, og pH-en er perfekt optimalisert til hudens pH-nivå og etterlater huden myk og skånsom. Vi anbefaler også å eksfoliere ansiktet et par ganger i uken med NIVEA Purify Rice Scrub. Rens for en dyp rensing og for å eksfoliere huden. Når du tørker ansiktet ditt, sørg for å klappe huden med et rent håndkle i stedet for å gni den. Avslutt alltid med en fuktighetskrem.
 
BRUK SOLKREMBESKYTTELSE
UV-eksponering fra solen skader hudens naturlige barriere og får akne til å tørke ut, noe som øker oljeproduksjonen. Fet hud blokkerer porene og fremprovoserer bakterievekst og fører til utbrudd. Hvis du lurer på hvordan bli kvitt kviser i ansiktet og tror det hjelper å sole seg - tar du feil. Ved å beskytte hudbarrieren din med et ikke-komedogent solkrem-produkt, vil du forhindre enda verre betennelser, arrdannelse og pigmentering. 
 
HA EN SUNN LIVSSTIL
Hudproblemer er ofte forårsaket av stress. For å forhindre kviser, gjør en målrettet innsats for å unngå angst og anspenthet. Ta litt tid for deg selv! Regelmessig trening kan bidra til å forbedre blodstrømmen og forbedre humøret ditt. Bare pass på å ikke ta på ansiktet ditt og å vaske håret og, hvis du er mann, skjegget ditt. Oljer fra håret ditt kan bidra til akne.
 
SPIS SUNT:
I tillegg til konsekvent og skreddersydd hudpleie, har kostholdet ditt også en vesentlig effekt på huden din. Vitaminer og antioksidanter fra frukt og grønnsaker er gode for huden din og en fin måte å hjelpe aknebehandling på. Blodsukkernivået ditt har også innvirkning på utviklingen av akne. Alle er forskjellige, så følg med på hvilke matvarer som gir deg uønskede reaksjoner og unngå dem.
  

DON'T:

IKKE KLEM                                                                                                                       

Ifølge hudleger – du skal aldri klemme en kvise! Når du klemmer en kvise hindrer du faktisk huden i å gro. Du kan også rive i stykker huden som fører til blødninger og skaper et åpent sår, som kan få flere bakterier og gjøre kvisen større og verre. Å klemme en kvise kan også føre til at mer smuss presses lenger inn i folliklene, noe som gjør kvisene verre. En annen grunn til at du ikke bør klemme kviser er fordi det faktisk kan føre til arr som er vanskelige å bli kvitt!
 
IKKE TØRK DET BERØRTE OMRÅDET FOR MYE.
Unngå å vaske for mye eller bruke sterke produkter, siden hud som lider av urenheter er veldig sensitiv. Mindre er noen ganger mer i aknebehandling. Overforbruk av aktive ingredienser kan irritere huden. Som et resultat blir den flassende og sår. 
 
IKKE BRUK SMINKE MED INGREDIENSER som tetter porer.
Hvis du har en hud som er utsatt for kviser, er det visse ingredienser du bør unngå. Sminkeprodukter som inneholder mineraloljer og lanolin er komedogene. Dette betyr at de kan tette porene og fremprovosere kviser. Før du bruker et produkt, gjør dine undersøkelser og les etikettene. 
Husk å fjerne sminken -Hver gang du beholder sminken over natten, blir porene tettere. 
Det er bedre å forebygge enn å helbrede.
 
Hvis du sliter med “Hvordan bli kvitt kviser i ansiktet?” eller akne over lengre tid, ikke nøl med å kontakte din hudlege eller lege for råd.
 


Tre kjerringråd mot kviser

Gjør-det-selv-metoden er en veldig attraktiv løsning for kvisebehandling, spesielt økonomisk; vær imidlertid forsiktig når det kommer til ""kjerringråd"". Mens tannkrem, sitronsaft og brus har blitt nevnt som utmerkede kjerringråd for Hvordan bli kvitt kviser, fraråder hudleger dem siden de er for harde, ineffektive og skadelige for huden.
Hvis du fortsatt er fristet til å prøve noen kjerringråd, sjekk ut disse tre trygge hjemmealternativene valgt av våre eksperter.
  Husk - hvis du merker tegn på hudirritasjon, bør du umiddelbart stoppe prosedyren!
 

honning

Honning- og kanelmaske

Honning og kanel har antibakterielle egenskaper når de kombineres for å redusere akne-fremkallende bakterier. Det kan også hjelpe med betennelsesreduksjon og sårheling.

Hvordan bruke den:
Forbered en pasta ved å blande 2 ss honning og 1 ts kanel. Rens ansiktet og påfør deretter pastaen og behold den på i 10 til 15 minutter. Etter 15 minutter, skyll av masken med lunkent vann og tørk ansiktet.
 

aloe vera ingrediens

Aloe vera

Aloe vera er en annen plantebasert ingrediens. Den inneholder naturlig forekommende salisylsyre og svovel for å helbrede huden og forbedre hudens tilstand. Som tetreolje er aloe vera tilgjengelig som et ekstrakt eller i OTC hudpleieprodukter.
 
Hvordan bruke den:
Skaff deg et aloeplante-blad, pill det ytre laget av bladet og avdekk gelinnholdet inni. Skrap gelen av bladet med en spiseskje. Påfør gelen direkte på ansiktet ditt som en fuktighetskrem. Gjenta om nødvendig.
 

Tetreolje

 

Tetreolje er kjent som naturlig anti-inflammatorisk. Den kan også ha antimikrobielle fordeler. Disse effektene betyr at tetreolje kan bidra til å fjerne kviser.
 
Hvordan bruke den:
For å trygt bruke tetreolje for å oppnå fordelene, tilbered løsningen med èn del tetreolje og fire deler ikke-komedogen bærerolje som jojobaolje. Påfør løsningen på de berørte områdene ved å bruke en bomullspinne. Gjenta prosedyren en til to ganger om dagen og påfør fuktighetskrem for å unngå tørr hud.