HVORDAN BLI KVITT KVISER

Les om hvorfor vi får kviser, hvordan unngår kviser og hvordan fjerne kviser. Les nedenfor i guiden vår hva hjelper mot kviser som du kan prøve hjemme!

Hva er kviser?

VITENSKAPEN BAK KVISER

Kviser er kroppens måte å helbrede på. Talgkjertlene ligger ved siden av små hårsekker på huden og skiller ut en olje som kalles talg. Og hva er talg? Talgets jobb er å forhindre at huden og kroppen tørker ut. Kviser oppstår når disse porene blir tette og betent. Kviser oppstår vanligvis rundt T-sonen, dette inkluderer panne, nese og kinn, men du kan også få kviser på haken. Kroppen prøver deretter å reparere seg selv ved å sende ekstra blod og ekstra kjemikalier til området, noe som forårsaker betennelse.

HUDORMER ELLER KVISER?

Hudormer oppstår når en pore er tilstoppet, men ikke helt. En kvise oppstår når en pore er helt tilstoppet og også betent. 

TENÅRINGER

Tenåringer får kviser oftere fordi porene forstørres og hormonene i kroppen i puberteten gjør det lett å få overflødig talg. Dette gjør igjen at sjansen er større for at porene blir tette. Les våre pleietips for tenåringer for mer informasjon om hvordan få vekk kviser.

HVORDAN UNNGÅ KVISER

Den beste måten å minimere kviser på er å forhindre dem i utgangspunktet. Vi har fremhevet noen tips for å veilede deg om hvordan du unngår kviser.

HVORDAN UNNGÅ KVISER

UNNGÅ Å RØRE ANSIKTET DITT

Selv om du vasker hendene regelmessig, vil du bli overrasket over hvor mye bakterier de bærer på. Disse er enkle å overføre når du tar på ansiktet, som igjen kan føre til kviser. Unngå å berøre ansiktet ditt for å bli kvitt kviser eller til og med forhindre dem i utgangspunktet.

HVORDAN UNNGÅ KVISER

TENK PÅ HÅRET DITT

Sørg for å vaske håret regelmessig, da det kan ha mye overflødig olje. Å ha satt opp håret er en annen måte å unngå olje i ansiktet på. 

HVORDAN UNNGÅ KVISER

MAT

Som nevnt tidligere kan feil mat øke risikoen for å få kviser, og riktig mat kan forhindre utbrudd. Ting som inneholder probiotika, som kombucha og pickles, fremmer sunne bakterier i magen som kan redusere risikoen for betennelse. Samtidig kan karbohydrater i form av korn, bønner eller grønnsaker også redusere risikoen for utbrudd. 

HVORDAN UNNGÅ KVISER

SMINKE

Sminke kan tette porene, så sørg for at sminkekostene dine alltid er rene, da de liker å spre bakterier, som igjen kan føre til kviser i ansiktet. Sørg også alltid for å fjerne sminken din med ansiktsservietter, som f.eks. vår NIVEA Gentle Cleansing Wipes, etterfulgt av vår MagicBar Exfoliating Cleansing Bar, og deretter avslutte med en Refreshing Toner før du går til sengs.

HVORDAN UNNGÅ KVISER

ANSIKTSKREM

Sørg for å holde huden fuktig til enhver tid for å unngå at den blir tørr, men pass på at du ikke bruker produkter som kan tette porene – å bruke en krem mot kviser vil bidra til å unngå overfethet.


HVA FORÅRSAKER KVISER

Å vite hva som forårsaker dem kan hjelpe oss å forstå hvordan bli kvitt kviser. Her er ulike grunner til at vi får kviser i ansiktet:

HORMONER

Talgkjertlene er spesielt følsomme for hormonelle endringer. Fordi en tenårings hormonnivå endres dramatisk under puberteten, er de ekstra følsomme for hormonell akne. Under graviditet kan androgenreseptorene produsere ekstra talg og forårsake blokkerte porer hvis de er følsomme. Dette kan føre til kviser i ansiktet og andre områder.

ARVELIGHET

Noen ganger kan årsaken til kviser eller akne være arvelig og noen genetiske endringer kan føre til større risiko for å få et utbrudd. Grunnen til at man av og til kan få kviser i ansiktet og andre områder kan også skyldes hvordan immunforsvaret fungerer – med spesifikke bakterier i magen til hormoner – alle disse kan være påvirket av arv.

MEDISIN

Det finnes medisiner som kan påvirke hormonene i kroppen din som igjen kan forårsake utbrudd av kviser i ansiktet. Hvis du mistenker at medisinen er årsaken til utbruddet, se legen din for å hjelpe deg med å bli kvitt kviser

MAT

Det er ikke rart at maten vi spiser reflekteres på huden vår. Glykemisk indeks og raske karbohydrater som øker blodsukkernivået som pasta, hvit ris, sukker og hvitt brød kan gi høy produksjon av hormoner som igjen gir overskudd av talg.

Meieriprodukter, mettet fett og transfett kan også øke sjansene for å få kviser.

FEIL ANSIKTSPLEIE

Bruk av feil produkter på huden kan øke risikoen for å få kviser i ansiktet, spesielt hvis produktet er for hardt mot huden. Å bruke riktig krem for kviser er nøkkelen. Duftende produkter kan lett irritere huden og tørke den ut. Noen ganger når huden blir tørr prøver den å kompensere og produsere mer olje, som igjen kan føre til at porene blir tette og vi får en kvise. Pass på at du bruker pleiende produkter som vår NIVEA MicellAIR Water Sensitive Skin for å rense ansiktet hvis du lett får kviser, og sørg også for å holde huden fuktet med krem for kviser, som vår NIVEA Refreshing Day Cream, som ikke er akne -forårsaker.


KVISER I ANSIKTET

Hva betyr kviser i forskjellige deler av ansiktet? Det som skjer i visse deler av ansiktet kan også fortelle oss hva som skjer i resten av kroppen vår. Å vite dette kan hjelpe å forstå hvordan bli kvitt kviser i ansiktet.

  • Kviser i pannen: Når vi får kviser i pannen, spesielt rett under hårfestet, kan det bety to ting, først og fremst kommer det fra håret ditt. Svette som sitter igjen i smellet eller ulike rester av hårprodukter som blir liggende i håret kan tette porene i dette området og kan igjen gi kviser. Det kan også bety at du inntar for mye alkohol, transfett eller rødt kjøtt. 
  • Kviser på kinnene: Dette kan også bety overdreven inntak av rødt kjøtt, sukker eller meieriprodukter. Din generelle hygiene er også viktig Putene våre og telefonen vår bærer mye bakterier og disse i nærheten av ansiktet vårt kan forårsake utbrudd av kviser, så pass på å ikke ta telefonen på do, tørk den ofte med antibakterielle våtservietter og bytt også putevar på puten ofte.  
  • Kviser på haken: Kviser på haken kan være forårsaket av ubalanse i tarmbakterier på grunn av et usunt kosthold. Dette betyr at en diett full av bearbeidet mat, som ferdigmat, hurtigmat men også kaker kan gi kviser på haken.
  • Kviser på kinnene og kviser rundt munnen: Disse signaliserer i hovedsak at det er en hormonell forandring, når det skjer en endring i det endokrine systemet, som produserer hormoner, kan det igjen føre til at talgkjertlene overstimuleres. Det er nettopp derfor vi merker at vi lettere får kviser når vi har mensen. Noen få forskjellige p-piller kan forårsake det samme problemet.
  • Kviser i T-sonen: Vi har en evne til å bli veldig fet rundt t-sone området, spesielt hvis du har kombinasjonshud, kan dette gi flere kviser i akkurat det området. I følge studier om mye stress og tretthet har disse også vist seg å øke risikoen for å få kviser i T-sonen. HVORDAN BLI KVITT KVISER RASKT

Du lurer kanskje på hva hjelper mot kviser? Det er mange enkle triks du kan bruke for å hjelpe deg hwordan få vekk kviser. Nedenfor har vi listet opp noen av disse triksene:

HVORDAN FJERNE KVISER

ANSIKTSPLEIE

En god ansiktspleierutine kan forhindre oppkomsten av nye kviser i ansiktet. Sørg for å vaske ansiktet ditt to ganger om dagen for å rense porene fra skitt, overflødig talg og forurensninger. 

Når du begynner å vaske ansiktet bør du bruke varmt vann for å åpne porene, dette gjør at ansiktsvasken kan vaske bort alle urenheter, pass dog på at vannet ikke er for varmt da dette kan tørke ut huden i stedet. Vi forelår å bruke vår NIVEA Refreshing Wash Gel daglig og deretter bruke en eksfolierende krem et par ganger i uken, for eksempel vår NIVEA Purify Rice Scrub for en dyp rens. Når du tørker ansiktet, klapp med et tørt håndkle i stedet for å gni. Avslutt alltid med en mykgjørende krem for kviser!

HVORDAN FJERNE KVISER

Å KLEMME ELLER IKKE Å KLEMME – DET ER SPØRSMÅLET

Ifølge hudleger – du skal aldri klemme en kvise! Når du klemmer en kvise hindrer du faktisk huden i å gro. Du kan også rive i stykker huden som fører til blødninger og skaper et åpent sår, som kan få flere bakterier og gjøre kvisen større og verre. Å klemme en kvise kan også føre til at rusk blir presset inn i hårroten og skape verre kviser. En annen grunn til at du ikke bør ta knekken på kviser er at det faktisk kan føre til arr som er vanskelige å bli kvitt.

HVORDAN FJERNE KVISER

IKKE GLEM Å RENGJØRE OM MORGENEN

Morgenrengjøringen er like viktig som kveldsrengjøringen. Den fjerner svette, talg og smusspartikler som kan ha bygget seg opp i porene i løpet av natten, noe som kan føre til kviser. Å rense ansiktet er avgjørende for å bli kvitt kviser og hindre at de dannes.


HVA HJELPER MOT KVISER

Det er mange remedier du kan prøve for å hjelpe med hvordan fjerne mot kviser. Les nedenfor i guiden vår hva som hjelper mot kviser som du kan prøve hjemme!

HVA HJELPER MOT KVISER

1) Grønn te

Grønn te er en kraftig antioksidant som bidrar til å forbedre hudhelsen, og som et resultat hjelper den med å fjerne kviser. Du kan legge den til i morgenrutinen i stedet for en kaffe eller når du har lyst på en varm drink. Grønn te kan også bidra til å fjerne kviser når den påføres rett på huden. Påføring direkte på huden vil redusere betennelse og minimere veksten av kviser. Sørg for å la den grønne teen avkjøles før du påfører den på huden din!

HVA HJELPER MOT KVISER

2) Eplecidereddik

Eplecidereddik er et annet av mange midler du kan prøve mot kviser. Surheten i eddik dreper bakterier, som igjen bidrar til å redusere betennelser og fjerne kviser. Så hvordan fungerer det? Bland eplecidereddik med vann og etter å ha renset ansiktet, påfør det på det berørte området i 10-20 sekunder. Skyll deretter og tørk ansiktet. Begrens dette til en eller to ganger om dagen for å unngå å tørke ut huden din. Hvis du har sensitiv hud, sørg for å tilsette mer vann til eddik for å unngå irritasjon.

HVA HJELPER MOT KVISER

3) Aloe Vera

I likhet med grønn te, forbedrer Aloe Vera naturlig hudhelsen og kan hjelpe med hvordan du fjerner kviser. Å påføre det på det berørte området vil bidra til å lindre irritasjon og redusere betennelse - begge deler bidrar til å fjerne kviser. En enkel måte å påføre Aloe vera i ansiktet på er med NIVEA Naturally Good Radiance Day Cream, laget med økologisk Aloe Vera for sunn og fuktet hud.