Tørr hud trenger hjelp


TA VARE PÅ HUDEN DIN FOR Å FÅ DEN GLATT IGJEN.
Hudens naturlige beskyttende barrierer skades av vind, kulde og oppvarmet luft. Den tørker ut, blir sprukken og ru. Rike, pleiende fuktighetskremer bygger opp det beskyttende lipidlaget igjen og forhindrer dehydrering. Slik beholder huden sitt sunne og friske utseende.

Hvorfor vi utvikler tørr hud

SOS om vinteren – hvordan beskytte huden din!

Skjem bort huden din med for eksempel NIVEA Rich Body Milk.  Med sin kombinasjon av utvalgte mineraler, fuktighetsgivende mandelolje og vitamin E, opprettholder den hudens egen beskyttende funksjon og tilfører fuktighet. 

Leppene trenger ekstra pleie om vinteren

Huden på leppene våre er tynn og sensitiv siden de ikke består av talgkjertler. Leppene kan derfor bli spesielt tørre og sprukne om vinteren. Finn ut mer om den riktige måten å ta vare på leppene dine her.

Tørr hud – hva er årsaken

Sunn hud er full av vitalitet og elastisitet. Men om vinteren kan fuktighetsbalansen forstyrres. Når det er kaldt, produserer talgkjertlene mindre olje, og uten dette beskyttende lipidlaget er det vanskeligere å opprettholde fuktighetsnivåene i huden. I tillegg trekker blodkarene under huden seg sammen og slik minskes tilførselen av oksygen.

Resultatet er at huden føles stram, flasser og blir rød. De tynne områdene på huden eller områder uten subkutant (fett)vev og talgkjertler som for eksempel legger, albuer og knær er spesielt utsatt. Finn ut mer om årsakene til tørr hud her.


Fuktighetsritualer – hvordan gjøre tørr hud vakker igjen

Å ta vare på huden din begynner med et sunt kosthold – plei huden din fra innsiden

 • Du bør drikke minst to liter vann per dag, siden mangel på fuktighet også tørker ut huden din. 
  Hvis du er i tvil, test deg selv: Klyp deg i hånden med tommel og pekefinger. Hvis huden, etter at du har sluppet, går sakte tilbake til sin opprinnelige tilstand, har ikke huden fått tilstrekkelig med fuktighet.
 • Spis nøtter! De er et deilig påfyll av energi og inneholder masse sunt fett, mineraler og vitaminer.
 • Fet saltvannsfisk og tørkede aprikoser tilfører kroppen kalsium og er anti-aldrende hjelpemidler.
 • Gulrot- og tomatjuice er fulle av sunne vitaminer som, sammen med litt linfrøolje, tas spesielt godt opp av kroppen.
 • Å ha et sunt og balansert kosthold oppmuntrer og styrker kroppens største organ:  Huden din.
 • Finn ut mer om skjønnhet på innsiden her.
 

Våre tips for å bekjempe tørr hud

 • Ikke bruk irriterende vaskegeleer eller svært skummende renseprodukter på tørr hud. De fjerner ekstra fuktighet fra huden og ødelegger de naturlige, beskyttende barrierene.  Det er bedre å bruke et fuktighetsgivende produkt som NIVEA In-Shower Pampering Soft Milk eller In-Shower Body Milk with Honey & Milk, som gjør huden din glatt og smidig i dusjen.
 • Velg også rike kremer, fuktighetskremer og produkter med urea, hydra IQ og dexpantenol i din daglige pleierutine, som for eksempel NIVEA Repair & Care SOS Body Lotion. Den gir intensiv pleie og forebygger stramhet og dehydrering. 
 • NIVEA Body Milk with Almond Oil beskytter også huden fra å tørke ut. Denne rike formelen med organisk arganolje og jojobaolje opprettholder den naturlige balansen i huden. 
 • For en enda mer intensiv effekt, påfør et tykt lag med krem, som NIVEA Rich Day Cream med en formel av vitamin E og mandelolje, i ansiktet og bruk den som en ansiktsmaske. La den trekke inn i 15 minutter og fjern så varsomt det overflødige med en kosmetisk klut eller masser det forsiktig inn.
 • NIVEA Repair & Care Body Lotion eller Body Cream.
 • Har du vanligvis veldig tørr hud?  Finn ut mer om årsakene til tørr hud og hvordan ta vare på den her.
 

Naturlig styrke for å bekjempe tørr hud

Skrubb huden din myk og smidig igjen

Forsiktig eksfoliering uten skrapende granulater bidrar til fjerningen av døde hudceller. Bruk en skrubb på den tørre huden din en gang i uken for best resultat.

Naturlig styrke for å bekjempe tørr hud

Hjemmelaget skrubb av naturlige ingredienser

En naturlig skrubb laget av sukker og olivenolje vil gi deg fløyelsmyk hud – og den er veldig enkel å lage.

 

Naturlig styrke for å bekjempe tørr hud

Påfør skrubben i sirkelbevegelser

Påfør sukker- og oljeskrubben forsiktig på dampet hud.