SOLSMARTE TIPS FRA NIVEA

- Det er #solsmart!

Nå er solproduktene våre blitt enda mer miljøvennlige. Hva innebærer egentlig dette?

Bærekraft er et komplisert tema som krever solid innsats på flere fagområder. Vi vil følge med på utviklingen og bruke den nyeste kunnskapen til å utvikle mer bærekraftige innovasjoner. Derfor samarbeider vi tett med forskere, eksperter innen bærekraft og våre egne leverandører for å bli enda bedre og sikre at NIVEA SUN-produktene er miljøvennlige og bærekraftige. 

De fleste NIVEA SUN-produktene er allerede lett biologisk nedbrytbare, og alle NIVEA SUN-produktene er uten oktinoksat og oksibenzon, slik at de samsvarer med lovforslaget for hawaiske korallrev. 
Ikke bare er formulaene blitt optimalisert for bærekraft, men vi har også revurdert råmaterialene som brukes til emballasjen. NIVEA SUN PET-flaskene med pumpespray er laget av 100 % resirkulert materiale (bortsett fra korken og pumpen). 

Selv om vi ennå ikke har endret alle formulaene og emballasjene til å bli helt perfekte, har vi allerede tatt et stort steg i riktig retning og vi jobber hele tiden for å gjøre produktene våre enda mer miljøvennlige.

ALL SOLBESKYTTELSEN DU TRENGER

Alle NIVEA SUN-produktene inneholder effektive UVA- og UVB-filtre som beskytter huden rett etter påføring og passer for alle hudtyper. Vi anbefaler å påføre rikelig med solkrem (30 ml til hele kroppen for en voksen) og ikke oppholde seg i solen mellom kl. 11 og 15, når solen er på det sterkeste. Husk også å smøre deg på nytt annenhver time siden solkremen lett forsvinner når vi bader, tørker oss med håndkle eller svetter.

BESKYTT ANSIKTET MOT SOLEN HELE ÅRET

Ingen andre områder på kroppen utsettes så ofte for solens stråler som ansiktet ditt. Huden i ansiktet er mye tynnere og mer sensitiv enn huden på resten av kroppen, og derfor trenger vi litt ekstra beskyttelse til ansiktet. Solkremene er spesielt utviklet for huden i ansiktet, og de har en lett formula som ikke klisser og kan derfor brukes som underlag for sminke. Start dagen med solkrem for å beskytte huden mot solen hele året.

UV-KALKULATOR: BEREGN UV-INDEKSEN FOR OMRÅDET DITT

Her kan du følge med på UV-indeksen der du er, og ta nødvendige forholdsregler for å beskytte deg selv når du er utendørs.

BESKYTT BARNETS HUD MOT SOLEN

Solen gjør oss alle glade, spesielt barna. Det er veldig viktig å bruke nok solkrem, spesielt til barna. Huden deres er ekstra sensitiv og utvikles hele tiden, så det er viktig å beskytte den mot solen. Vi anbefaler å bruke solkrem med høy solfaktor, helst SPF 50, i tillegg til klær som beskytter mot solen. Tykke, vevde tekstiler beskytter best, og spesialplagg med UV-beskyttelse er også veldig praktiske.

PRODUKTENE ER BRA FOR BÅDE DEG OG MILJØET

De fleste NIVEA SUN-produktene er lett biologisk nedbrytbare*, og alle solproduktene er uten oktinoksat og oksibenzon. NIVEA SUN PET-flaskene er dessuten laget av 100 % resirkulert materiale (unntatt korken og pumpen).

* I henhold til OECD Guideline 301B

ALT DU TRENGER Å VITE

HAWAII KORALLREVLOVEN - KORALLREV-TRYGG SOLKREM

Solen gjør oss glad. Den påvirker vårt velvære og stimulerer vår D-Vitamin produksjon. Men solstrålene kan også skade oss, og det er viktig å beskytte seg mot solen. Derfor er en solkrem med effektive UV-filter svært viktig. Men, noen UV-filter kan sammen med andre årsaker være grunnen til skade på korallrevene. Den Amerikanske staten Hawaii har derfor laget en lov som tas i bruk 1. Januar 2021 og bannlyser all bruk av UV-filteret oxybenzone (benzophenone-3) og octinoxate (ethylhexyl methoxycinnamate). Alle Europeiske NIVEA SUN produkter er nå fri fra de bannlyste UV-filtrene og er derfor helt i samsvar med den Hawaiiske korallrevloven som korallrevsikker solkrem.

NIVEA SUN

NIVEA SUN jobber hardt for å gi den beste mulige beskyttelsen for huden, men også for å minimere de miljømessige fotsporene av produktene sine. Vår solbeskyttelse er grundig testet for å møte den høyeste kvalitet, effekt og sikkerhetsstandarder.

OXYBENZONE

I følge nylige studier som har undersøkt koraller i laboratorieomgivelser har det kommet frem at Oxybenzone (Benzophenone-3) er mistenkt å øke hastigheten på blekingen av koraller.

OCTINOXATE

Forskingen på Octinoxate (Ethylhexyl Methoxycinnamate) og mistanken om at den påvirker korallene er mindre konkluderende, men siden mekanismen kan være lignende Oxybenzone, er den også bannlyst av Hawaiiske korallrevloven som en potensielt skadende solbeskyttelse for korallrevene.