Cellulitter på lårene: tips og råd

Cellulitter er veldig vanlig blant kvinner og dessverre finnes det ingen hemmelig kur.Det finnes derimot måter for å gjøre de mindre synlige, slik at du kan føle deg bedre.

Cellulitter: Fakta

Finn ut hva cellulitter er, hva årsaken er og hvem som er i faresonen.

Hva er cellulitt og hva er årsaken?

Cellulitter oppstår når underhudsfettet presser mot bindevevet. Det er dette som gjør at huden får smilehull og ser bulkete ut – noen mener også at det ligner på appelsinskall. Det er flere grader av cellulitter, og det kan spenne fra å være knapt synlig til mer alvorlig og spredt utover et større område.

Selv om cellulitter er helt normalt og ikke skadelig, er det mange kvinner som ikke liker hvordan de ser ut og ønsker å kvitte seg med dem eller iallefall minimere synligheten.

Det er noen ganger vanskelig å vite hva som forårsaker cellulitter, siden det ofte er flere faktorer som spiller inn, blant annet:

 • Dehydrering
 • Et usunt kosthold
 • Et lavtstoffskifte
 • For lite fysisk aktivitet
 • Hormonendringer
 • Høy prosentandel kroppsfett
 • Genetisk disposisjon

Vanlige steder cellulitter utvikler seg

Cellulitter er mest vanlig rundt lår, rumpe, nedre del av mage og hofter. Selv om det er mer vanlig blant overvektige, kan alle kroppstyper få cellulitter og 9 av 10 kvinner vil oppleve det i løpet av livet.

Kvinner er mer utsatt for cellulitter enn menn

Siden kvinner stort sett har mer fett rundt hofter og lår, er de mer utsatt for områder med cellulitter enn menn. I tillegg har kvinner mindre bindevev, noe som også gjør at de har større risiko for å utvikle dem.

Hvem er mest utsatt for å få cellulitter?

 • Kvinner
 • Mennesker som er arvelig betinget
 • Mennesker med en stillesittende livsstil
 • Gravide kvinner
 • Eldre mennesker, siden huden mister noe av elastisiteten over tid
 • Overvektige

Hvordan livsstilen din kan påvirke cellulitter

Mange mennesker er ikke klar over dette, men cellulitter avhenger mye av livsstil. Det å være en aktiv person med et sunt kosthold kan ha en betydelig effekt på hvor synlige cellulittene dine er – eller om du i det hele tatt har dem!

En livsstil med mye stress har vist seg å øke innholdet av stoffer som påvirker utviklingen av cellulitter, mens regelmessig trening og sunt kosthold kan gjøre at cellulittene blir mindre synlige og i noen tilfeller også forebygger dem.

background

NIVEA-PRODUKTER BIDRAR TIL Å REDUSERE SYNLIGHETEN AV CELLULITTER

Tips for å minske synligheten av cellulitter

Ikke bli lei deg på grunn av cellulittene – her er noen tips til hvordan du kan redusere synligheten av dem på lårene og andre deler av kroppen.

Hvilke produkter kan jeg bruke for å forbedre utseendet på cellulittene på lårene?

Selv om ingen har funnet opp en krem som gjør at cellulittene umiddelbart forsvinner, kan du gjøre de mindre synlige ved å ta vare på huden med fuktighetskremer og regelmessig eksfoliering.

Grundig eksfoliering med en god skrubb, som NIVEA Smooth Sensation Body Scrub, av det infiserte området en eller to ganger i uken vil oppmuntre huden til cellefornyelse og fjerne døde celler som fremhever synligheten av cellulittene.

Hvis du i tillegg holder huden fuktet og hydrert ved bruk av en næringsgivende kroppskrem som NIVEA Smooth Sensation Body Milk, vil hudoverflaten se jevnere ut og bulkene mindre synlige.

4 enkle måter å redusere synligheten av cellulitter på

 • Bruk en kroppsbørste for å øke sirkulasjonen
 • Drikk masse vann for å holde deg selv og cellene i kroppen så fulle av fuktighet som mulig
 • Slapp av – avslapning har vist seg å påvirke cellulitter
 • Bruk et produkt som påvirker synligheten av cellulitter, som NIVEA Firming Cellulite Gel-Cream for å glatte ut og tone huden – se resultater etter kun 2 uker!

5 formende øvelser for cellulitter

Hoftebro

Ligg på ryggen med knærne bøyd og løft hoftene slik at knær, hofter og bryst former en rett linje. Stram musklene i rumpa og hold i noen sekunder, før du senker og gjentar.

5 formende øvelser for cellulitter

Utfall bakover

Stå med bena i hoftebreddes avstand og gjør utfall bakover med ett ben slik at begge knærne er i 90 graders vinkel. Hold noen sekunder og gå tilbake til utgangsposisjon, før du gjør det samme på det andre benet.

5 formende øvelser for cellulitter

Stående legghev

Stå på et trinn med begge hælene ut over kanten. Løft deg selv opp på tåballene, hold noen sekunder og senk ned igjen til hælene såvidt er nedenfor trinnet. Gjenta bevegelsen.

5 formende øvelser for cellulitter

Knebøy

Stå med bena i hoftebreddes avstand og bøy knærne til lårene er parallelt med gulvet. Reis deg sakte opp igjen og gjenta bevegelsen. For å gjøre øvelsen tyngre, kan du bruke en vekt du er komfortabel med og hold en manual i hver hånd mens du tar knebøy.

5 formende øvelser for cellulitter

Step-up

Bruk en stepkasse eller en benk og gå opp på den, før du går ned igjen på samme ben. Gjenta denne bevegelsen og bruk gjerne en manual i tillegg for å gjøre øvelsen tøffere.

Kosthold betyr alt: Ernæringstips for å forbedre cellulitter

Husk dine fem om dagen!

Å innlemme minst fem frukter og grønnsaker i ditt daglige kosthold er avgjørende for å holde huden din sunn og redusere synligheten av cellulitter.

Kosthold betyr alt: Ernæringstips for å forbedre cellulitter

Hold deg til en måltidsplan

Hvis du prøver å bekjempe cellulitter, er det avgjørende at du fastholder et regelmessig spisemønster. Dette vil trene hjernen din til å forvente mat til spesielle tider og bør hjelpe deg å holde deg unna sukkerholdige mellommåltider.

Kosthold betyr alt: Ernæringstips for å forbedre cellulitter

Fullkorn er alltid det beste

Mat med fullkorn holder deg mett lenger og vil redusere mengden overflødig kroppsfett. Dette i sin tur vil gjøre cellulittene til et mindre problem på lang sikt.

Kosthold betyr alt: Ernæringstips for å forbedre cellulitter

Kutt ned på saltet

Ved å redusere saltinntaket, fjerner du også overflødig væske fra fettcellene, noe som bør redusere synligheten av cellulittene dramatisk. Øk også mengden vann du drikker for å bidra til dette.

Kosthold betyr alt: Ernæringstips for å forbedre cellulitter

Sunt fett er bra for deg

Ikke unngå all mat som inneholder fett hvis du ønsker å minske synligheten av cellulittene. Sunt fett, som oliven, fet fisk og avokado, tilfører huden fuktighet, gjør den fyldig og gjør bulkene mindre synlige.

Cellulitter på lårene

En massasje kan være akkurat det cellulittene trenger

Kraftig massasje av områder med cellulitter øker blodsirkulasjonen og lymfesystemet. Dette vil bidra til å fjerne giftstoffer og redusere væske som har samlet seg i det berørte området. Bruk en fuktighetsgivende kroppsolje som NIVEA Indulging Body Oil.