care for dry hands

Hvordan pleie tørre hender

Du bruker hendene konstant hver dag, og det er ikkje rart at de kan lide av tørhet. Les videre for å lære hvordan du kan unngå tørre hender, pleie de og sikre at de forblir myke og sunne.

HVORDAN PLEIE TØRRE HENDER

Du bruker hendene konstant hver dag, og det er ikkje rart at de kan lide av tørhet. Les videre for å lære hvordan du kan unngå tørre hender, pleie de og sikre at de forblir myke og sunne.

KVA FORÅRSAKER TØRR HUD PÅ HENDENE?

Det er mange ulike faktorer som påvirker hvor tørr, røft og ukomfortabelt hendene våre føles.

HVOFOR HAR JEG TØRRE HENDER?

Uavhengig av yrke eller hva vi velger å gjøre på  fritiden tar hendene våre seg av størsteparten av arbeidet. Siden de hele tiden er opptatt med forskjellige oppgaver, blir de utsatt for en rekke forskjellige temperaturer og ulike omgivelser. Dette kan virkelig være belastende og etterlate oss med tørre hender som føles ru, og det kan til og med føre til sprukket hud på hendene.

Når det kommer til hudpleie blir huden på hendene altfor ofte glemt, til tross for at den noen steder er like skjør som huden i ansiktet. Det er på tide at vi begynte å sette pris på hendene våre og gi dem den omsorgen de fortjener.

Årsakene til tørr hud kan variere enormt, så det er viktig å vite hva du skal unngå og hva som kan hjelpe.

relieve dry hands by drinking water

OM DU ER DEHYDRERT VIL OGSÅ HENDENE VÆRE DET!

Å holde seg hydrert kan bidra til å holde hendene myke. Dehydrering kan føre til tørre hender og kallus. Å drikke nok vann for å holde oss hydrert kan hjelpe ikke bare mot tørre hender, men tørr hud også på resten av kroppen vår, for eksempel kan du se at du er dehydrert ved at huden i ansiktet ditt blir kjedeligere og du kan føle deg tørrere enn vanlig .

6 VANLIGE ÅRSAKER TIL TØRR HUD PÅ HENDENE

  • Kjølig temperatur og vindfullt værforhold
  • Eksponering for UVA / UVB-stråler
  • Kjemikalier i rengjøringsprodukter til husholdninger
  • Vasker hendene for ofte
  • Oppvarming og klimaanlegg hjemme
  • Røyking


HVORDAN BLI KVITT TØRRE HENDER

Tørre hender kan være en virkelig plage - les videre for å finne ut hvordan du gjenoppliver de

HVORDAN BEHANDLE TØRR HUD PÅ HENDENE

Det er ikke alltid like lett å forhindre tørre hender, men ved å bruke riktig behandling mot tørr hud er det mulig å tilføre dem fuktigheten de trenger. Selv om du allerede har tørre hender, skal disse produktene hjelpe til med å bedre situasjonen ved langvarig bruk, og få deg tilbake til å ha hender som føles myke og ivaretatt.

Hvis ditt yrke gjør at de tørre hendene dine stadig blir utsatt for grove materialer og miljøelementer, er det viktig å finne en god håndkrem å bruke regelmessig. NIVEA Hand Cream Smooth Care er en intensiv behandling for øyeblikkelig lindring for ekstremt tørre og sprukne hender.

Et annet produkt som gir den tørre huden på hendene det den trenger er NIVEA Rich Nourishing Body Lotion. Dette produktet er beriket med et dypt fuktighetsgivende serum og sheasmør som vil vitalisere huden på de tørre hender dine og etterlate dem glatte og sunne. Det ultralette formularet absorberes på få sekunder, noe som gjør den til den perfekte følgesvenn for når du er på farten.

Mange kvinner sverger fortsatt ved den unike formuleringen av NIVEA Creme for hendene. Det århundre gamle kremen gir huden på hendene alt den trenger for å holde seg glatt og næret, og holder tørre hender i sjakk.

dry hands relief

HENDENE TRENGER OGSÅ EKSFOLIERING

Når det kommer til eksfoliering blir ofte hendene glemt, på tross av at huden på hendene på noen steder er tynnere enn huden i ansiktet. Jevnlig eksfoliering av de tørre hendene dine vil fjerne døde hudceller for å avdekke de friske som er under - så kan du si ha det til tørr og flakete hud. Les vår hvordan eksfoliere veiledning for flere råd.

dry hands

5 RÅD FOR Å UNNGÅ TØRR HUD PÅ HENDENE

UNNGÅ Å BRUKE HÅNDTØRKERE

Å tørke hendene under en varm håndtørker kan virke fristende for øyeblikket, men den ekstreme varmen og luftstrømmen kan dehydrere hendene dine og til og med føre til irritasjon. Ha en pakke tørkepapir i vesken for å tørke hendene mens du er på farten for å forhindre at du får tørre hender, og det hjelper deg også med å bygge opp igjen hendene om de allerede er i nød.

lady wearing gloves to wash up to prevent dry hands

5 RÅD FOR Å UNNGÅ TØRR HUD PÅ HENDENE

BRUK GUMMIHANSKER VED OPPVASKEN

Å vaske opp er en del av hverdagen for folk flest, men få er klar over at det å tørke hendene i det varme vannet over en lengre periode virkelig kan tørke dem ut. Spesielt med tanke på hvordan rengjøringsprodukter stripper hendene for naturlige oljer som hjelper dem med å holde på næring og fuktighet. Trekk kjapt på et par gummihansker, så får du glitrende oppvask samtidig som du beskytter hendene.

humidifier helping to prevent dry hands

5 RÅD FOR Å UNNGÅ TØRR HUD PÅ HENDENE

INVESTER I EN LUFTFUKTER

Å øke fuktighetsnivået i hjemmet ditt kan virkelig bidra til å bekjempe tørr hud på hendene. Tørr luft kan få huden din til å miste mye fuktighet, spesielt i rommene du bruker mye tid i. En luftfukter kan bidra til å forhindre dette ved å øke fuktigheten i rommet, holde hendene sunne og glatte.

over-washing causes dry hands

5 RÅD FOR Å UNNGÅ TØRR HUD PÅ HENDENE

IKKE VASK HENDENE FOR OFTE

Hvis du vasker hendene for ofte med varmt vann, kan de føle seg tørre og ukomfortable. Dette er fordi det varme vannet omtrent er som såpe og fjerner de naturlige oljene fra hendene dine og forårsaker tørre hender. Forsøk å bruke varmt vann i stedet for svært varmt vann når du kan, og sørg alltid for at håndvask du bruker er skånsom mot huden.

lady applying treatment to dry hands

5 RÅD FOR Å UNNGÅ TØRR HUD PÅ HENDENE

BRUK EN DYP BEHANDLING OVER NATTEN

Hvis huden på hendene dine er svært tørr, kan du prøve å bruke en dyptvirkende fuktighetsgivende behandling over natten. Påføring av en sjenerøs mengde NIVEA Creme før du tar på et par hansker før du legger deg, vil sikre at fuktigheten holder seg på hendene og absorberes som den skal over natten. Gjør dette en gang i uken og se at de tørre hendene forsvinner.


LINDRE TØRRE HENDER OM VINTEREN

Den kalde, tørre vinterlufta kan ofte føre til tørre sprukne hender
dry hands in winter

BRUK HANSKER!

Hendene blir utsatt for stor belastning om vinteren - bruk hansker for å bevare fuktigheten i hendene og beskytt de frå den tørre vinterlufta.

TILFØR HENDENE MYE FUKTIGHET

Du må passe ekstra godt på hendene på vinteren. I løpet av denne sesongen burde du bruke mer fuktighetskrem enn du gjør elles. Pass på at du tilfører fuktighet etter du har vasket hendene for å låse inn fuktigheten du ellers ville mistet og etter du har kommet deg hjem når det er kaldt ute.

UNNGÅ VARME KRANER OG TRADISJONELL SÅPE

Tradisjonell såpe kan skade hudens naturlige beskyttende barriere og etterlate hendene svært tørre. Dette er det siste du ønsker på vinterstid. Og sjølv om du kanskje ønsker å varme hendene under en varm kran eller mens du tar en varm dusj vil dette gi den motsatte effekten på huden enn hva du ønsker. Så når det er mulig, prøv å bruk lunken vanntemperatur.

Great NIVEA products for treating dry skin on hands