HVORDAN TA VARE PÅ TØRRE ALBUER

Lær mer om hva som faktisk forårsaker tørre albuer og kløende albuer, og om du kan gjøre det verre uten å skjønne det.

HVORFOR FÅR VI TØRRE ALBUER?

HVA GJØR ALBUER ULIKE RESTEN AV KROPPEN?

Tørre albuer er mer vanlig enn andre tørre hudområder ellers på kroppen, men hvorfor er det slik?

Det skyldes flere faktorer:

 1. Albuene er mye mer i kontakt med forskjellige overflater enn mange andre områder av kroppen - enten du lener deg på skrivebordet, holder hodet i hendene eller leser en bok. Dette gjør huden tykkere enn vanlig og gir den en høyere risiko for at du lider av tørre albuer.
 2. Albuene dine er en ledd - huden på dem bøyer seg og strekker seg hele dagen mens du beveger deg, noe som gir ytterligere belastning på albuehuden, og forårsaker tørre albuer som til og med kan bli sprekker hvis de ikke blir ivaretatt.

Les mer om tørr hud her.

dry elbows

JEG HAR misfarget ALBUER - BURDE JEG VÆRE BEKYMRET?

Å ha misfarget albuer er helt normalt, det er ganske enkelt forårsaket av en opphopning av døde hudceller som kan få området til å se ujevn eller til og med skjellette ut. Sørg for å eksfoliere regelmessig for å fjerne disse døde hudcellene for å få lys og forynget albuehud. Les vår fulle veiledning om eksfoliering her.
CAUSES OF DRY ELBOWS

IRRITERENDE KLÆR

Enkelte materialer som syntetiske stoffer som polyester kan irritere albuehuden når de gnir mot den. Svette kan bidra til dette ved å feste seg til klær som forårsaker friksjon mellom huden din og klærne. Dette kan tømme huden fra naturlige oljer og etterlate den tørr og dehydrert, noe som resulterer i tørre albuer.
ÅRSAKER TIL TØRRE ALBUER

OPPVARMING

Varmesystemer kan ofte trekke fuktigheten ut av luften, og følgelig dehydrere huden din. Det kan hende du merker at du oftere merker at du har tørre albuer vinterhalvåret når du stoler mer på oppvarming enn det du gjør om våren og sommeren. Å utsette huden din for varme temperaturer i solen kan imidlertid også være et problem, for eksempel når du reiser på ferie kan huden din ikke være vant til høye temperaturer og vil tørke ut lett. Du kan selv forårsake tørre albuer ved å ta for varmt dusj - dette striper huden på de naturlige oljene og får det til å tørke ut, noe som kan føre til kløende albuer og tørre albuer.
 
ÅRSAKER TIL TØRRE ALBUER

AIRCONDITION

På samme måte som oppvarming kan tørke ut huden, kan klimaanlegg ha samme effekt ved å forstyrre hudens naturlige fuktighetsbalanse. Dette kan ofte føre til kløende albuer som føles tørre å ta på.
ÅRSAKER TIL TØRRE ALBUER

BEVEGELSE

Da albuene er på et ledd beveger de seg og bøyer seg hele tiden. Dette legger ekstra press på huden, og hvis de allerede er dehydrert, vil de være mindre elastiske enn vanlig, og huden kan til og med sprekke hvis den ikke blir ivaretatt ordentlig.
ÅRSAKER TIL TØRRE ALBUER

UTILSTREKKELIG HUDPLEIE

Huden din trenger fuktighet - og dette er desto viktigere når det gjelder tørre albuer. Å holde huden hydrert regelmessig ved å bruke en rik fuktighetskrem som NIVEA Express Hydration body lotion er viktig for å unngå tørr hud på albuene.
ÅRSAKER TIL TØRRE ALBUER

Solskade

Albuene kan være spesielt utsatt for skade fra UV-lys - dette kan føre til tørre albuer og overeksponering for sol. Sørg for å alltid bruke en god solkrem over alt før du utsetter albuene for solen.
ÅRSAKER TIL TØRRE ALBUER

KLOR

På ferie, svømming og slappe av i solen er det viktigste på tankene dine, men hvis du svømmer i et basseng, er det stor sjanse for at kloret tørker ut huden din. Rehydratiser huden din etter å ha tørket ut av bassenget med fuktighetskrem, eller hvis du skal kaste deg i solen igjen, kan du gjøre dette ved å legge på solkremen på nytt.
ÅRSAKER TIL TØRRE ALBUER

RØYK

Røyking dehydrerer huden din, og områder i kroppen som allerede er naturlig tørrere vil være de første til å legge merke til, så du kan utvikle tørre albuer hvis dette er deg.
ÅRSAKER TIL TØRRE ALBUER

Hormonelle endringer

Hormonelle forandringer som overgangsalder dehydrerer huden og forårsaker tørre albuer.

MÅTER Å TAKLE TØRR HUD PÅ ALBUENE

Tørre albuer kan være vanlig, men det er tiltak du kan gjøre hjemme for å holde huden glatt og smidig.

Tørre albuer kan være vanlig, men det er tiltak du kan gjøre hjemme for å holde huden glatt og smidig:

 • Bruk lunkent vann når du vasker eller dusjer for å forhindre tørre albuer.
 • Eksfolier huden din for å bli kvitt den tørre, flassende huden med en skånsom kroppsskrubb. Det er viktig at skrubben er skånsom mot huden din, da den tørre huden din blir mer følsom og kan føre til kløende albuer.
 • Fukt huden din etter at du har dusjet for å låse deg fuktighet og holde huden hydrert og næret for å forhindre tørre albuer. Fuktighetsgivende er også beroligende for huden din og kan gi sårt tiltrengt komfort fra kløende albuer. Prøv NIVEA Lotion - Dry Skin, for langvarig næring.
 • Vask med milde, nærende dusjgeler, da noen ingredienser kan forårsake tørr hud og tørre albuer. Kremer og geler med Shea eller kakaosmør er utmerket for å holde huden næring. NIVEA Indulgent Moisture Cocoa Shower Cream er rik og holder huden din fuktig og glatt, selv etter tørking.
 • Bytt klærne du bruker, og bruk klær som er laget av mykere og mer pustende materialer som bomull som vil være mer skånsome på huden din.
 • Bytt tøymykner hvis huden din reagerer eller blir følsom for det for å forhindre kløende albuer.
 • Når du skal ut i solen, må du passe på å bruke solkrem på kroppen din for å beskytte mot UV-lys samt varmen som tørker ut huden din. Hvis du svømmer, må du sørge for at den er vannavstøtende, og etter svømming, sørg for å vaske av klor eller sjøvann og fuktig omgående for å gjenopprette hudens fuktighetsnivåer. Hvis du legger igjen saltvann på kroppen din, kan det hende at du har kløende albuer, da saltet kan være grovt på huden din, så dette er en nyttig vane å komme inn på.

Hvis de tørre albuene vedvarer eller forverres, kan du se fastlegen din, da de vil kunne foreskrive medisinsk behandling som hjelper med å berolige de tørre albuene og kløende albuene.

 
dry elbows

5 GRUNNER TIL Å EKSFOLIERE DINE TØRRE ALBUER

Døde hudceller er en vanlig årsak til stygge albuer med tørr og skjellette hud. Å eksfoliere regelmessig vil kvitte seg med disse og vise den lyse, sunne huden som er under.

Bare ta en god kroppsskrubb og masser den forsiktig over hele huden din, og fokuser på områder med spesielt tørr hud som albuer og knær. Vask den deretter av og nyt forynget hud.
En kroppsbørste kan være et annet sentralt verktøy for å holde albueområdet eksfoliert.

 1. Huden vil se lysere ut
 2. Døde hudceller vil fjernes for å avdekke frisk, sunn hud
 3. Massasjen vil gi hudens sirkulasjon et løft
 4. Harde flekker på huden vil føles jevnere
 5. Hudtonen vil se jevnere ut og mørke albuer blir til slutt eliminert

Selv om eksfoliering av albuene er veldig viktig hvis du har tørre albuer, er det viktig å ikke gjøre det for ofte, da dette kan bli vanskelig for huden, og du kan begynne å fjerne sunne hudceller og etterlate tørre albuer. Eksperter anbefaler å bruke en kroppsskrubb ikke mer enn to ganger i uken hvis du vil høste fordelene uten å forårsake ytterligere skade. Når du har tørre albuer er det viktig å være tålmodig med behandlingene dine, da bare å gjøre noe en gang ikke vil løse problemet. Du må implementere nye teknikker i rutinen din for å lykkes og ta farvel med tørre albuer på lang sikt.

dry elbows

EN KROPPSOLJE KUNNE VÆRE DINE TØRRE ALBUERS BESTE VENN

Hvis du har veldig tørre albuer og føler at du trenger mer intensiv fuktighet, kan du prøve å behandle den til nærende kroppsolje. NIVEA Oil In Lotion Vanilla & Almond Oil er beriket med mandelolje og er perfekt for å jevne ut tørre albuer og etterlate dem silkeaktig og hydrert lenger.