Hvordan eksfoliere

Hvordan fungerer eksfolieringsskrubber? Gjør eksfoliering til en regelmessig del av hudpleierutinen. Finn ut hva den siste finishen er for å få den huden du ønsker med vår eksfolieringsveiledning.

VIKTIGHETEN VED Å EKSFOLIERE

Våre hudceller fornyer seg selv regelmessig: Huden vår blir så god som ny hver 28. dag! Og derfor er det viktig å vite hvordan man eksfolierer. Eksfoliering fjerner ikke bare døde hudceller - men stimulerer også samtidig til sirkulasjon i huden. Det vil etterlate huden din klar for å absorbere pleieprodukter og se glødende og roseaktig ut.

HVORDAN EKSFOLIERE MED EKSFOLIERINGSSKRUBB

Eksfolierende skrubber er spesielt gode om våren. Dette er tidspunktet hvor vi ønsker å gi huden vår en ny start og fjerne den grå tåken fra de kalde vinterdagene. Før du drar på ferie, kan en skånsom skrubb bidra til å sikre en jevn brunfarge, fordi lårene, knærne og albuene trenger et ekstra løft.

Bruk NIVEAs Smooth Rice Scrub og ta "peeling prosessen" trinnvis:

 1. Fokuser på hudområdene du vil peele - tørrere flassende områder kan trenge mer oppmerksomhet enn andre.
 2. Påfør eksfolierende skrubb i skånsomme, sirkulære bevegelser i opptil ett minutt. Ikke vær for hard mot huden din, spesielt hvis du har sensitiv hud.
 3. Skyll bort med varmt vann
 4. Påfør fuktighetskrem hver gang du er ferdig med å eksfoliere huden din da peeling kan tørke ut huden din mer enn bare normal ansiktsrensing ...

Viktig: Ikke overdriv! Hver gang du eksfolierer settes en regenereringsprosess i gang, og dette kan forårsake stress for huden. Vær forsiktig og lær hva huden din trenger og ønsker.

ANSIKTSSKRUBB: HUDPLEIE PÅ TRE STEG

Etter bruk av ansiktsskrubb, bruk en ansiktstoner for å tone huden og påfør så ansiktskrem.


Å FINNE RETT SKRUBB FOR HUDEN DIN

Det finnes mange typer eksfolierende skrubber… Men hvilke er rett for deg? Den beste for deg er avhengig av din individuelle hudtype. Finne ut hvilken hudtype du har her.
 

NATURLIG SKRUBB MED FRUKTIPS ELLER HAVSAND

Nå vet du hvordan du skal eksfoliere, da du trenger å vite mer om produkter for å faktisk eksfoliere huden din. Mekanisk peeling bruker slipende materialer som sand eller malte aprikos-mikroperler for å skånsomt fjerne det øverste hudlaget. Det grå laget vil forsvinne og huden vil igjen se rosenrød og sunn ut. Hvis du har sensitiv hud, bruk ekstra skånsomme skrubber med veldig fine og avrundede slipemidler. For fet hud som er mer utsatt for kviser er et produkt med antibakteriell effekt mer egnet.

HVORDAN PÅFØRE EN SKRUBB

 • Bruk fingrene til å påføre ansiktsskrubben på pannen, nesen og haken.
 • Arbeid deg fra midten av pannen og ut til tinningen.
 • Gni forsiktig fra nesebroen mot spissen.
 • Gjør mer intensive sirkulære bevegelser i området rundt nesekantene og veldig milde bevegelser på kinnene.
 • Arbeid langs kjevebenet til haken.
 • Til slutt beveger du deg ned fra nakken.
 • Sørg alltid for å unngå området ved øyne og munn.

BESTE TIDSPUNKT PÅ DAGEN FOR EKSFOLIERING

TIPS: Ett annet tips når det kommer til å lære å eksfoliere huden - alltid eksfolier på kvelden! Dette gir huden nok tid til å hente seg inn igjen, og du kan starte neste dag med en glød i huden.

FRUKTSYRE PEELS - STØTTE TIL SKADET HUD

Fruktsyreskrubb eller kjemisk skrubb fungerer uten slipemidler. De inneholder fruktsyrer med aktive ingredienser som for eksempel alfa-hydroksysyrer (AHA), melkesyrer eller glykolsyrer. Disse naturlige organiske syrene kommer fra frukt og andre planter og eksfolierer huden din på grunn av reaksjonen mellom syren og hudens pH-nivå. Frukt syreskall egner seg spesielt godt til kviser, store hudporer eller pigment- eller aldersflekker. Selv små rynker eller arr fra kviser kan fjernes når det påføres regelmessig.

Merk følgende! Utfør aldri en fruktsyreskrubb selv. Det er bedre å få en behandling i en skjønnhetssalong. Og sørg for at du bare har en fruktsyreskrubb i vinterhalvåret, siden denne typen peeling gjør huden din mye mer følsom for sollys.

SKÅNSOM EKSFOLIERING MED ENZYMER

En ""enzymskrubb"" kan høres noe syntetisk ut, men den eksfolierende effekten skapes faktisk gjennom rene biologiske prosesser. Enzymskrubb bruker rensekraften til frukt: fruktenzymene deler proteinelementer og skiller døde hudceller fra den intakte huden. Siden de bare mykner det øverste huden, men ikke skrubber det av, er enzymskrubb ideelt for sensitiv hud.

Påføring av en enzymskrubb er noe mer sammensatt: For å sikre at enzymene kan fungere ordentlig, legger du en varm kompress gjentatte ganger over skrubben. Ikke bruk enzymskrubb mer enn en gang i måneden, siden huden din trenger nok tid til å regenerere seg etter en slik behandling.

Gå aldri ut i solen umiddelbart etter at du har peelet. Etter fruktsyre og enzymskrubb, bør du faktisk unngå å sole deg i opptil fire uker.

 


EKSFOLIERING AV KROPPEN

MERK DEG:

Merk følgende! Bruk aldri en peelingskrubbe for kroppen på ansiktet ditt, da de grovere kornene kan føre til alvorlig irritasjon på den tynne ansiktshuden.

VIS FREM HUDEN!

Kornene av havsalt eller nøtteskall i peeling av kroppsskrubb gjør tørre, rå hudområder til vakre myke soner. Fuktighetsgivende oljer gir huden din fuktighet på samme tid. Slik eksfolierer du huden på kroppen din: masser skrubben på fuktig hud i sirkulære bevegelser. For dette kan en bruke en røffere eksfoliant enn en som brukes i ansiktet ditt. Knærne og albuene trenger en spesielt grundig behandling. Du kan også bruke en spesiell eksfolierende hanske eller børste til kroppsskrubb.

Vær forsiktig med nakke og øvre brystområde! Huden her er spesielt følsom og trenger, som ansiktet ditt, ekstra skånsom og finkornet peeling. Det beste er å bare inkludere nakke og øvre brystområde i ansiktspeelingen.

EKSFOLIERINGSRITUAL FOR FØTTENE

Føtter har veldig ulik hud fra resten av kroppen vår og blir kontinuerlig plassert inn i det røffe fottøyet vårt. Dette betyr at det å ta vare på dem krever en unik behandling: spesielle peelingskrubber sliper vekk skinnete hud og glatter den med salt eller sukkerkrystaller. Slik gjør du det: ta et 10-minutters fotbad, masser den peelingskrubben grundig inn, og gni inn rikelig med krem etter skylling. Forresten, å gå rundt barbeint mye er bra for føttene dine.


HVORDAN ENKELT LAGE DIN EGEN EKSFOLIERINGSKRUBB

For de av dere som liker å lage ting sjølv, du kan lage din egen ansiktsskrubb slik som dette.

PASSENDE FOR ENHVER HUDTYPE

Selv en hjemmelaget peelingskrubb bør alltid skreddersys din hudtype. For eksempel er havsalt og sukker bedre for ansiktshud med stor porer, mens valmuefrø er bedre for sensitiv hud. Du kan finne ut mer hjemmelaget kosmetikk her.

EFFEKTIV EKSFOLIERINGSOPPSKRIFT FRA KJØKKENET

 • Skrubber av yoghurt, honning og sukker er for skitten hud: honningen har en antibakteriell og betennelsesdempende effekt.
 • Kaffe-skrubber passer for alle hudtyper: koffeinet er stimulerende og fremmer sirkulasjon til huden.
 • Olje og sukker-skrubber for normal og tørr hud: olivenolje og druefrøolje gir huden olje og fuktighet, spesielt om vinteren.
 • Yoghurtskrubb passer for alle hudtyper: den kjølige yoghurten har en spesielt forfriskende effekt. Avhengig av hudtype, bland det med sukker, havsalt eller valmuefrø.