HVA ER EKSFOLIERING?

Hvordan virker eksfolierende primer-skrubb? Gjør det til en fast del av hudpleierutinen din å eksfolier huden.

HVA ER EKSFOLIERING OG HVORFOR ER DET VIKTIG Å EKSFOLIER HUDEN

Hudcellene våre fornyer seg regelmessig: huden vår er nesten ny hver 28. dag! Derfor er det viktig å vite hvordan man eksfolierer huden og kan svare på spørsmålet 'hva er eksfoliering?' En eksfolierende ansiktsskrubb fjerner ikke bare døde hudceller – den stimulerer også sirkulasjonen i huden. Behandlingen forbereder huden til å absorbere hudpleieprodukter og får huden til å se strålende og levende ut.
EKSFOLIERE ANSIKTET

HVORDAN EKSFOLIERE HUDEN?

Eksfolierende skrub for ansikt og hud er spesielt bra om våren. Det er på denne tiden av året vi ønsker å gi huden vår en ny start og fjerne den grå tåken fra de kalde vinterdagene. Det er imidlertid viktig å eksfolier huden hele året for å fjerne de døde hudcellene og friske opp huden.  

Før du reiser på ferie kan en mild skrubb hjelpe deg med å sikre en jevn brunfarge fordi lårene, knærne og albuene våre trenger en ekstra boost for å fjerne død hud.

Når du bruker eksfolierende produkter som en ansiktsskrubb (vi anbefaler NIVEA Smooth Rice Scrub), følg trinnene nedenfor for å sikre best mulig eksfoliering av huden.

 1.  Fokuser på hudområdene du ønsker å eksfoliere – tørrere og flassende overflater kan trenge mer oppmerksomhet enn andre.
 2.  Bruk din eksfolierende skrubb med milde, sirkulære bevegelser i opptil ett minutt. Ikke vær for hard mot huden, spesielt hvis den er følsom.
 3. Rengjør med lunkent vann.
 4. Bruk en fuktighetskrem hver gang du har eksfoliert helt, da eksfolier huden kan føre til at huden blir tørrere enn ved en vanlig ansiktsrens.

  Viktig: Ikke overdriv! Hver gang du eksfolierer, settes en regenerativ prosess i gang, som kan føre til belastning av huden. Vær forsiktig og lær hva huden din trenger og føles bra med.
Facial scrubs
EKSFOLIER HUDEN

ANSIKTSSKRUBB: HUDPLEIE I TRE TRINN

Bruk en ansiktstoner som NIVEA Refreshing Toner for å tone huden din etter eksfoliering og påfør deretter en dagkrem eller nattkrem.

EKSFOLIERING KROPP

EKSFOLIERE KROPPEN

Eksfolierende skrubb for hud og kropp er tilgjengelig for ansikt, kropp, hender og føtter. De fjerner alle de døde hudcellene og lar ny, yngre hud se frem.

MERK:

Bruk aldri kroppsskrubb i ansiktet da ansiktshuden er tynnere og mer følsom, og de grovere slipemidlene kan irritere den.

VIS FRAM HUDEN DIN!

Kornene i havsalt eller nøtteskall som finnes i eksfolierende kroppsskrubb forvandler tørre, rå områder av huden til vakre skjønnhetssoner. Samtidig sørger fuktighetsgivende oljer for at huden din føles bra. Slik eksfolierer du kroppen: Massèr skrubben inn i fuktig hud med sirkulære bevegelser. Bruk en grovere eksfoliering enn du påfører ansiktet. Knærne og albuene dine trenger ekstra forsiktig behandling. Du kan også bruke en spesiell eksfolieringshanske eller børste for en skikkelig kroppsskrubb.

Vær forsiktig rundt halsen og øvre brystområdet! Huden her er ekstra sensitiv og trenger akkurat som ansiktet en ekstra skånsom og finkornet eksfoliering. Det er best å bare inkludere halsen og øvre brystet i ansiktsskrubben.

NIVEA Creme Peeling Shower er utmerket fordi den skånsomt eksfolierer og fukter huden i dusjen.

EKSFOLIER HUDEN

EKSFOLIERING RITUAL FOR FØTTENE

Så snart temperaturene stiger igjen, ønsker kvinner å kunne vise frem føttene. Men før vi kan gjøre det, trenger føttene våre en ekstra behandling: en spesiell eksfoliering som kvitter seg med død hud og gjør huden glatt ved hjelp av salt og sukkerkrystaller. Gjør som følger: ta et fotbad på ti minutter, masser inn eksfoliering skrubb grundig og gni så inn rikelig med krem etter at du har renset foten. Å gå barbeint rundt er også bra for føttene. Lær mer om behandling av tørt skinn på føttene dine her.
Foot scrub

FINN RIKTIG SKRUBB FOR HUDEN DIN

Ikke alle hud eksfolieriende produkter fungerer for din hudtype. Så hvilken er riktig for deg? Du kan gjøre et grovt skille mellom naturlige og syntetiske eksfolieringsprodukter. Hvilken som er best for deg avhenger av din hudtype.
 

EKSFOLIER ANSIKTET

 • Bruk fingrene til å bruke ansiktsskrubben på pannen, nesen og haken. Arbeid deg fra midten av pannen til tinningen.
 • Gni forsiktig fra nesebunnen til nesetippen.
 • Gjør mer intense, sirkulære bevegelser i området rundt nesekantene og deretter veldig milde bevegelser på kinnene.
 • Jobb deg frem langs kjevebenet til haken.
 • Beveg deg til slutt ned fra haken langs halsen.
 • Unngå alltid områdene rundt øynene og munnen.
The best time of day to exfoliate
Eksfoliere huden betyder

BESTE TIDSPUNKT PÅ DAGENS FOR EKSFOLIERING

TIPS: Et annet godt tips angående den beste eksfoliering teknikken er å alltid eksfoliere om kvelden! Dette gir huden nok tid til å restituere seg og du kan starte den nye dagen med en hud som stråler og skinner.
Eksfoliering ansikt

FRUKTEKSFOLIERING - EN HJELPMEDEL MOT BLEMMET HUD

Fruktsyreeksfoliering eller kjemisk eksfoliering fungerer uten slipemidler. De inneholder fruktsyrer som en aktiv ingrediens, for eksempel alfa-hydroksysyrer, melkesyrer eller glykolsyrer. Disse naturlige organiske syrene kommer fra frukt og andre planter og kan eksfoliere huden din takket være reaksjonen mellom syren og hudens pH verdi. Fruktsyreeksfoliering er spesielt egnet for akne, urenheter og hud med store store porer, pigmentflekker eller aldersflekker. Selv små rynker eller aknearr kan fjernes hvis fruktsyreeksfoliering brukes regelmessig.

Merk: Utfør aldri en fruktsyreeksfoliering på egen hånd. Det er best å utføre behandlingen i en skjønnhetssalong. Pass også på å kun gjennomgå en fruktsyreeksfoliering i løpet av vinteren, da eksfolieringen gjør huden mye mer følsom for sollys.

MILD EKSFOLERING MED ENZYMER

En «enzymeksfoliering» kan høres noe syntetisk ut, men eksfolieringseffekten skapes faktisk gjennom en helt biologisk prosess. Enzymeksfoliering bruker fruktens rensende kraft: fruktenzymene skiller proteinelementer og døde hudceller fra resten av huden. Fordi de bare myker det ytre laget av huden og ikke fjerner noe lag, er enzymeksfoliering bra for sensitiv hud.
 
Å bruke enzymeksfoliering er imidlertid noe mer komplekst: For å sikre at en enzymeksfoliering fungerer som den skal, påfør en varm dressing gjentatte ganger på selve eksfolieringen. Ikke bruk enzymeksfoliering mer enn én gang i måneden da huden din trenger tid til å restituere seg etter behandlingen.

 

NATURLIG SKRUBBER MED FRUKT ELLER HAVSAND

Nå som du vet hvordan eksfoliere huden din, må du kjenne til produktene du bruker for å eksfolier huden din. Mekanisk eksfoliering bruker slipemidler som sand eller malte aprikosmikrobobler for å forsiktig fjerne det øverste hudlaget. Det grå laget vil forsvinne og huden vil se mer levende og sunn ut. Hvis du har sensitiv hud, bruk en ekstra mild skrubb med finkornet og avrundet slipemiddel.

For fet hud som har en tendens til å få urenheter, er et produkt med antibakteriell effekt mer egnet.
Eksfoliere ansikt

PASS PÅ SOLEN!

Gå aldri ut i solen umiddelbart etter en eksfoliering. Etter eksfoliering med fruktsyre eller enzymer bør du faktisk unngå å sole deg i opptil fire uker. Lær mer om solkrem for ansiktet her.

HVORDAN DU ENKELT LAGE DIN EGEN EKSFOLIERENDE SKRUBB

Hvorfor ikke prøve å lage din egen eksfolierende skrubb?
Make your own scrub
EKSFOLIERING ANSIKT

PASSER ALLE HUDTYPER

Selv en hjemmelaget skrubb bør alltid skreddersys til din egen spesifikke hudtype. For eksempel kan havsalt og sukker være bedre for hud med store porer i ansiktet, mens valmuefrø er bedre for sensitiv hud.

EFFEKTIVE EKSFOLIERINGSOPPSKRIFTER FRA KJØKKENET

 • Yoghurt, honning og sukkerskrubb for uren hud: honning har en antibakteriell og anti-inflammatorisk effekt.
 • Kaffeskrubb for alle hudtyper: Koffein er stimulerende og fremmer sirkulasjonen i huden.
 • Olje- og sukkerskrubb for normal og tørr hud: olivenolje og druekjerneolje fukter huden, spesielt om vinteren.
 • Yoghurtskrubb for alle hudtyper: den kjølige yoghurten har en spesielt forfriskende effekt. Avhengig av hudtype, bland med sukker, havsalt eller valmuefrø.
EKSFOLIERENDE PRODUKTER

NIVEA MAGICBAR EXFOLIATING CLEANSING BAR

Oppnå myk, smidig hud med NIVEA MagicBar Exfoliating Cleansing Bar, en vegansk formel laget av 100 prosent naturlige ingredienser. Den eksfolierende ansiktssåpen inneholder aktivt kull og er fri for alkalisk såpe som sikrer en skånsom rens, samtidig som den beskytter miljøet med emballasje som er fri for plast.

Eksfolier huden din med NIVEA