HVORFOR FÅR VI TØRRE OG SPRUKNE LEPPER?

Finn ut kva som forårsaker sprukne lepper, hvordan bli kvitt de og utforsk de beste leppepomadene for å unngå tørre lepper, lag myke kyssbare lepper.

HVA ER ÅRSAK TIL TØRRE LEPPER?

Tørre, sprukne lepper kan være veldig ubehagelige, så det er viktig å vite hva de viktigste årsakene er for å hjelpe deg med å forhindre det.
Sammen med fingertuppene, har leppene våre de fleste sensoriske cellene og er derfor vår mest følsomme forbindelse til omverdenen. Huden på leppene våre er så myk og tynn at blodårene kan sees gjennom den, det er dette som gir leppene deres rødfarge. Leppene våre har ikke talg- eller svettekjertler, som er ansvarlige for å forsyne huden vår med olje og fuktighet. Hudlaget som beskytter huden vår mot skadelige miljøpåvirkninger, er veldig tynt på leppene.

HOVEDÅRSAKER FOR SPRUKNE LEPPER:

  1. Kulde: den vanligste årsaken til tørre lepper er den raske endringen mellom varmt og kaldt. Det er derfor vi har sprukne lepper spesielt ofte om vinteren. Les mer om vinterhudpleie her.
  2. Feil pleie: bare i veldig sjeldne tilfeller er ingrediensene til konvensjonelle fuktighetskrem egnet for den myke og følsomme huden på leppene.
  3. UV-stråling: ettersom leppene nesten ikke har noen pigmenter, trenger de å være godt beskyttet mot sollys.
  4. Stress: lange dager på jobb, sammen med psykisk stress, har en negativ effekt på hudens tilstand, og leppene våre er intet unntak.
  5. Dehydrering: ikke å drikke nok vann kan dehydrere deg, noe som fører til at du har ømme lepper som er sprekker.
  6. Vær forsiktig med hva du spiser: å drikke for mye alkohol, røyke, spise veldig sterk eller sur mat kan alle gjøre leppene mer tørre.
 
Å gjøre små endringer i livsstilen din kan virkelig gjøre en forskjell i helsen til leppene dine, og etter å ha sett resultatene, vil du aldri gå tilbake igjen!

HVORDAN FOREBYGGE SPRUKNE LEPPER

Det finnes ikke noe verre enn å ha sprukne lepper som føles ømme og tørre. Det er mange trinn du kan ta for å forhindre at tørre og sprukne lepper oppstår i utgangspunktet.

HER ER VÅRE TOPPSTIPS FOR VAKRE MYKE LEPPER

Leppene dine kan ikke produsere fuktighet til seg selv, derfor trenger de mye omsorg.

Eksfolier: Sørg for å fjerne overflødige hudceller, masser leppene to ganger i uken med en myk tannbørste og lunkent vann, eller du kan bruke en spesiell leppeskrubb.
Ikke slikk leppene: Slikking av leppene regelmessig forårsaker fordampning og trekker fuktigheten bort fra leppene og dehydrerer dem ytterligere.
Finn den beste leppepomaden for tørre lepper: Vær forsiktig når du velger en leppepomade, oljeinnholdet skal være veldig høyt, og den må ikke inneholde for mye vann
Dette er fordi om vannet fordamper fra leppene, vil de tørke ut enda mer. Vi elsker Labello Hydro Care leppepomade, den absorberes øyeblikkelig og holder leppene fuktige i 24 timer.
Forsikre deg om at du drikker minst 2 liter vann om dagen, og at du får dine 5 om dagen!
Bruk SPF: Bruk et leppeprodukt med SPF i for å beskytte leppene mot de skadelige solstrålene.
Bruk en luftfukter: dette vil holde fuktighetsnivået oppe i rommet.
Unngå mat som er for salt eller krydret. Crisps og snack mat tørker unødvendig ut leppene.


SI HA DET TIL SPRUKNE LEPPER: GODE BEHANDLINGER OG KURER

Det er mange måter du kan behandle såre og sprukne lepper på med bare det du har liggende hjemme

Hjemmelagde kurer og de beste ingrediensene for tørre lepper

HONNING

Honning har fantastiske fuktighetsgivende og antibakterielle egenskaper. Honning kan hjelpe til med å reparere sprukne lepper når den påføres direkte på leppeområdet flere ganger om dagen.

Hjemmelagde kurer og de beste ingrediensene for tørre lepper

SHEASMØR

Sheasmør inneholder vitamin E og A, som begge er perfekte for beroligende og fuktighetsgivende sprukne lepper.

Hjemmelagde kurer og de beste ingrediensene for tørre lepper

AGURK

Agurk er et veldig enkelt og naturlig middel mot tørre lepper som du allerede har hjemme. Prøv å gni en liten skive agurk over leppene og la saften være på i 15 minutter før du vasker den av. Dette vil gjøre at leppene dine føles mye jevnere.

IKKE LA SPRUKNE LEPPER STOPPE DEG FRA KYSSING

Å ha en god leppepleierutine og å benytte seg av hjemmelagde midler, bør holde sprukne lepper borte slik at du kan glede deg over å kysse partneren din med de glatte leppene når du vil - kyss i vei!

VIT NÅR DU BØR SØKE MEDISINSK HJELP

Hvis de sprukne leppene dine er spesielt vedvarende eller smertefulle til tross for at du har god leppepleie, er det best å gå til fastlegen din umiddelbart. Alvorlige sprukne lepper kan være en indikasjon på andre medisinske problemer, og det er alltid bedre å få sjekket opp i det tidligst mulig.

LEPPEPOMADE

HVORDAN FUNGERER LEPPEPOMADE?

Leppepomader inneholder oljer og fuktighetskrem som beroliger tørre og sprukne lepper. De danner en barriere på hudens overflate, låser fuktigheten inne og forhindrer leppene i å sprekke, samt forhindrer den andre skadelige stoffer eller miljøspenninger som påvirker huden nedenfor. Når du ser ut til å ha sprukne lepper som ikke vil leges, bidrar Lip Balm til å skape et ekstra beskyttende, fuktighetslåst lag for å fremskynde helbredelsen.
 
Bruk av Labello Lip Balm-produkter kan stoppe og bremse tørkeprosessen. Å forhindre sprukne lepper og påføre NIVEA-leppepomader er en viktig del av en sunn daglig leppepleierutine.

EN STA MYTE: LEPPEPOMADE ER AVHENGIGHETSSKAPENDE!

Ryktet har eksistert i lang tid at når du først begynner å ta vare på leppene dine, snart ikke vil du kunne stoppe. Folk tror at i stedet for å beskytte leppene dine mot å tørke ut, gjør slike produkter bare ting verre. Feil! I virkeligheten er det mer en bekjentgjøringseffekt: hvis du bruker leppepomade regelmessig, vil du bli vant til den myke følelsen av at den etterlater seg på leppene. Uten det fete laget og beskyttelsen, vil leppene dine føles tørre og stramme. Det er ikke nødvendigvis tilfelle, men likevel vil du bruke leppepomade igjen.

FORFØRENDE LEPPER

FARGE TIL LEPPENE DINE

Har du en date eller en natt på byen med veninnene? Leppestift er sikker på å fange blikk! For å sikre at leppene ikke bare ser bra ut, men også får dem til å føle seg om kvelden, er det viktig å huske på noen få ting: alltid fukte leppene med leppepomade før du bruker leppestift for å forhindre at de tørker ut. Når du er hjemme igjen, er det viktig å fjerne leppestiften.

Spesielt langvarige leppestifter kan bare takles med en veldig fet renselotion eller krem - påfør sjenerøst og fjern deretter leppestiften med en bomullspute. NIVEA MicellAIR Expert Waterproof Makeup Remover er perfekt for dette ettersom den bruker tørr olje for å fjerne sta vannbestandig sminke, uten å etterlate fete rester! For å sikre at du våkner med delikate myke lepper neste morgen, må du aldri glemme å fukte leppene før du legger deg.