NIVEA MicellAIR®-flasker laget av 96 % resirkulert plast

NIVEA MicellAIR®: LA HUDEN OG NATUREN PUSTE!

SNILL MOT HUDEN OG MILJØET
Nå er flaskene i vår populære produktserie NIVEA MicellAIR® laget av 96 % resirkulert plast. Produktene fjerner effektivt all sminke og urenheter uten å etterlate produktrester, og de er nå veganske.

NIVEA MICELLAIR®: FJERNER EFFEKTIVT SMINKE
MED 0 % PRODUKTRESTER

Til ulike hudtyper og selv ved bruk av mye sminke: Våre veganske produkter med miceller av naturlig opprinnelse sikrer skånsom og effektiv rens av ansiktet.

MicellAIR®-flasker er laget av 96 % resirkulert plast

Vi tar ansvar for å begrense avfallet: Flaskene til NIVEA MicellAIR® Skin Breathe, MicellAIR® Expert og NIVEA Double Effect Eye Make-Up Remover er laget av 96 % resirkulert plast (unntatt korken og etikettene). 

Hvorfor 96 % resirkulert plast? 

Ved bruke resirkulert plast gir NIVEA et viktig bidrag til utviklingen av nye og bærekraftige emballasjeløsninger. På den måten kan vi redusere mengden emballasje og øke mengden resirkulert materiale som brukes til å produsere emballasjen. 

Hvorfor er de nye flaskene bedre for miljøet? 

De nye flaskene bidrar til økt bærekraft på flere måter. Ved å bruke resirkulerte materialer fremmer vi steget mot en sirkulær økonomi og unngår produksjon av ny plast.

 
Effektiv sminkefjerner

Hvor mye plast sparer vi?

Takket være tiltaket vårt og de bærekraftige endringene i produksjonprosessen av emballasjen til NIVEA Face Cleansing, kan vi på verdensbasis redusere mengden plast per år med 1 115 tonn.
Infografikk: Hvor mye plast sparer vi?

Hvordan fungerer resirkuleringsprosessen?

Original plastflaske

Trinn 1: Original plastflaske

Vårt resirkulerte PET-materiale kommer fra resirkulerte vannflasker.
Plastflasker kastes

Trinn 2: Kast riktig

Etter bruk kastes den tomme plastflasken og havner i resirkuleringssystemet.
Plastflasker kuttes i småbiter

Trinn 3: Plastflasker kuttes i småbiter

På gjenvinningsanlegget blir flaskene kuttet i småbiter og vasket helt rene.
Plastbitene blir til råmateriale-granulat

Trinn 4: Plastbitene blir til råmateriale

Plastbitene smeltes og formes til små, glatte korn – granulat, som blir det nye råmaterialet i produksjonen av resirkulerte flasker.
 
Flasker laget av resirkulert plast

Trinn 5: Flasker laget av resirkulert plast

Det resirkulerte plastgranulatet smeltes og blåses inn i spesielle former, der de blir til ferdige flasker.
Fargefordeling for resirkulerte plastflasker

Trinn 6: Slik ser flaskene ut

På dette bildet kan du ved hjelp av den lysegrå fargefordelingen se mengden resirkulert plast. Jo mer resirkulert plast som er brukt, desto mer grå er flasken. Fra 0 % resirkulert PET til venstre beveger NIVEA seg direkte mot 96 % resirkulert PET til høyre.

PRODUKSJON AV OG DET NYE UTSEENDET PÅ EMBALLASJEN

I dette intervjuet med Heike Georg, som er emballasjeansvarlig globalt hos NIVEA, forteller han hva det er som er så spesielt med den nye emballasjen, og hva annet som er unikt med den nye designen til flaskene.
Heike Georg, emballasjeansvarlig globalt hos NIVEA

Heike Georg, emballasjeansvarlig globalt hos NIVEA for Beiersdorf AG

Intervju om NIVEA MicellAIR®-flaskene

Hva er det som er så spesielt med den nye NIVEA MicellAIR®-emballasjen? 

 Nå lages flaskene til NIVEA MicellAIR® Skin Breathe- og NIVEA MicellAIR® Expert-produktene av 96 prosent resirkulert plast – unntatt korken og etikettene. I tråd med vår 4R-strategi (Reduce, Reuse, Recycle og Replace), som går ut på å redusere, gjenbruke, resirkulere og erstatte, har vi størst fokus på resirkulering.

Designen til flaskene er også blitt endret litt. Hvorfor gjorde dere det?

Vi har laget flaskedesignen litt mer fargerik fordi resirkulert plast lett kan få et gråskjær. Den er nemlig ikke helt fargeløs, slik ny plast er. I tillegg forklarer ikonene om bærekraft på baksiden at produktet er vegansk og at micellene er av naturlig opprinnelse.

Hvorfor er flaskene bare 96 % resirkulert, og ikke 100 %?

NIVEA MicellAIR®-flaskene inneholder UV-filtre som beskytter produktet. I tillegg inneholder NIVEA MicellAIR® Expert-flaskene fargestoffer som er oppløst i ny plast og tilsatt granulatet under produksjonen av flaskene. Hos NIVEA ønsker vi å være så åpne som mulig overfor forbrukerne våre, og derfor har vi utelatt disse delene av flasken i beregningene. Det er derfor flaskene lages av kun 96 % resirkulert plast, og ikke 100 %.

 

OPPDAG VÅR MICELLAIR®-PRODUKTSERIE

OM DET BÆREKRAFTIGE TILTAKET FOR MICELLAIR®

Produktet er mikrobiomvennlig. Hva innebærer det? 

Hudens mikrobiom er det usynlige beskyttelseslaget bestående av naturlige bakterier som beskytter huden mot ytre påvirkning og opprettholder hudens balanse. De er viktige for å sikre en sunn og vakker hud. Våre NIVEA MicellAIR®-produkter er så skånsomme at de ikke skader hudens naturlige mikrobiom og de forstyrrer heller ikke hudens mikrobiombalanse.

Er produktene 100 % veganske og ufarlige for dyr?

NIVEA MicellAIR®-produktene er 100 % veganske og de inneholder ingen ingredienser fra dyr eller utvunnet fra dyr. Produksjonsprosessen for de enkelte ingrediensene og det endelige produktet omfatter heller ingen ingredienser fra dyr eller utvunnet fra dyr.
NIVEA engasjerer seg for å skape en fremtid uten testing på dyr. Vi har i mange år jobbet aktivt for å utvikle andre testmetoder som bekrefter at NIVEA-produktene er hudvennlige og effektive.

Hvor kommer den resirkulerte plasten fra?

Vi bruker plast fra såkalt resirkulering etter forbruker (PCR) – dvs. fra plastavfallet som dannes av forbrukere hjemme og/eller på kontorer. I flaskene til NIVEA MicellAIR® brukes det rPET-plast fra vannflasker. Den resirkulerte PET-plasten kommer fra gjenvinningsanlegg og omdannes til ny plast av leverandører av plastmateriale.

 

Hvorfor er ikke korken laget av resirkulert materiale?

Korken lages av et annet materiale (PP) der utviklingen av tilgangen på og sikkerheten til resirkulert materiale ikke er kommet like langt. Vi arbeider med å innføre rPP i korkene våre på nye lanseringer og relanseringer.

Påvirker den nye emballasjen holdbarheten eller bevaringen til produktene?

Den kjemiske strukturen til det resirkulerte materialet er den samme som ved nye materialer, så den påvirker ikke produktet. I tillegg har vi testet materialet med produktene over tid og under ulike forhold.

Har dere planer om å forbedre flaskenes miljøpåvirkning ytterligere?

Ja, vi har iverksatt ulike tiltak vi jobber med. Vi holder blant annet på å utvikle en metode for å ta i bruk resirkulerte materialer i korkene også, i tillegg til fargestoffer og etiketter. Vi jobber også med etikettene for å gjøre hele emballasjen mer resirkulerbar.

 

FLERE BÆREKRAFTIGE TILTAK FRA NIVEA

Vi er opptatt av: Naturen og miljøet er viktige for oss.
Derfor er vi opptatt av bærekraft og økologiske ingredienser for andre produkter!
 
Slik berører NIVEA miljøet

Slik berører NIVEA miljøet

Vår følelse for berøring hjelper oss å utvikle oss som mennesker og definerer hvem vi er. Huden er kroppens største organ og den viktigste kilden til berøring. Huden gjør at vi kan være i kontakt med andre og omgivelsene rundt oss.

Naturally good

Naturally Good

NIVEA Naturally Good-produktene inneholder mellom 98 og 99 % ingredienser av naturlig opprinnelse. Det omfatter økologisk grønn te, økologisk kamille, økologisk aloe vera og øk arganolje.