Hvordan fjerne døde hudceller

All informasjon du trenger for å fjerne døde hudceller. Lær om årsakene til død hud og hvordan du kan forhindre det.

Hvordan fjerne døde hudceller

Død hud er et resultat av mangel på fuktighet i huden, noe som gjør at den tørker ut. Ofte er død hud ubehagelig og irriterende, men lett å bli kvitt. Død hud kan påvirke alle områder på kroppen din, men folk er ofte mest opptatt av død hud i ansiktet. Vi har fremhevet tegnene på død hud som du må se etter, så vel som årsakene til død hud og hvordan du kan bli kvitt det. Vi har også inkludert noen kjerringråd som hjelper deg med å fjerne døde hudceller i ansiktet. 

Symptomer på død hud

Tørr og død hud kan ha mange forskjellige symptomer. Ofte varierer disse symptomene avhengig av alder, helse og årsaken til den døde huden. Symptomer inkluderer 

  • stram hud – spesielt etter dusjing eller bading
  • hud som skreller, flasser eller virker skjellete
  • kløe
  • rødhet
  • hud som ser grå eller askegrå ut
  • sprekker eller tynne linjer på huden

 

woman removing dead skin face

HVA FORÅRSAKER DØD HUD?

Å vite hva som forårsaker død hud i ansiktet kan hjelpe til å forstå hvordan du fjerner død hud. Som regel er død hud forårsaket av miljøendringer. Dette er fordi den drastiske endringen i vær eller temperatur kan påvirke hvor godt huden din holder på fuktigheten. Død hud kan også være forårsaket av atferdsfaktorer eller andre hudforhold. Vi har satt sammen en liste over faktorer som kan forårsake døde hudceller:
woman without dead skin on face
Vær – Været påvirker hvor godt huden din holder på fuktigheten. Om vinteren, når temperaturen og fuktigheten er lav, sliter huden din med å holde seg naturlig hydrert. Dette kan føre til at huden din blir tørr og død. Vintervær er en vanlig årsak til døde hudceller i ansiktet.
 
Varme dusjer og bad – Varme dusjer og bad kan skade hudens naturlige fuktsperre. Som et resultat blir huden mindre effektiv i kampen mot tørr hud. Dette skaper en opphopning av uønskede døde hudceller. 
 
Sterke såper – Såper brukes til å rense kroppen og redusere mengden olje i huden. For sterke såper kan fjerne for mye olje i huden din, slik at den tørker ut. Huden i ansiktet ditt er sensitiv, og bruk av sterke såper i ansiktet kan forårsake døde hudceller. 
 
Andre hudforhold – Andre hudforhold, som psoriasis og eksem, har en tendens til å forårsake død hud. (Hvis du tror du kan ha en av disse, bør du søke råd fra lege eller fastlegen din.)
 
Svømmebassenger – Offentlige svømmebassenger er ofte fylte med klor for å holde dem rene. Klor er et kjemikalie som kan irritere huden og få den til å tørke ut. Overeksponering for svømmebassenger og klor kan forårsake død hud i ansikt og på kroppen.   
 
Så nå som vi vet hva årsakene er, hvordan fjerner vi døde hudceller?

HVORDAN FJERNE DØD HUD

Vi forstår symptomene på død hud og hva som forårsaker det, så nå skal vi lære hvordan vi kan bli kvitt død hud og hvordan vi kan forhindre det. Her er seks gode tips om hvordan du fjerner døde hudceller.
1. Kutt ned på bad og dusj
Ta korte dusjer og bad, ikke lenger enn 10 minutter, én gang om dagen. På denne måten reduserer du skadene på hudens fuktighetsbarriere og forhindrer dannelse av døde hudceller. Mange mennesker vet ikke hvor ofte de bør dusje og har en tendens til å bruke mye lengre tid enn de burde. Vi anbefaler også å bade med lunkent vann, igjen for å minimere skaden som ofte skyldes varmt vann. 

2. Bruk milde hudpleieprodukter!
Noen hudpleieprodukter kan være harde mot huden din og føre til at den blir tørr, spesielt ansiktsprodukter. Ofte er død hud i ansiktet forårsaket av duftende produkter som skader hudens naturlige fuktighetsperre. Ved ansiktsrensing anbefaler vi å bruke milde produkter for å forhindre og kvitte seg med død hud. NIVEA Biodegradable Cleansing Wipes renser huden forsiktig samtidig som de opprettholder dens naturlige balanse. 

3. Eksfoliering
Eksfoliering av huden fjerner uønsket død hud, spesielt i ansiktet. Det er viktig å vite hvordan du eksfolierer huden på en sikker måte for å unngå ytterligere skade på den. NIVEA Smooth Rice Scrub eksfolierer forsiktig uten å skade huden og fjerne all dens naturlige fuktighet. Vi anbefaler å eksfoliere de berørte områdene lett to ganger i uken for å bli kvitt død hud. Prøv å ikke gjøre dette for ofte, da overeksfoliering kan føre til at hudceller rives opp og blir irriterte.

4. Bruk en luftfukter
Hvis du sliter med død hud, vil en luftfukter gi hjemmet ditt fuktighet og forhindre at huden din tørker ut. Som et resultat fjerner du ikke bare død hud, du forhindre det også.

5. Kle deg varmt
Hvis du dekker til huden din om vinteren, vil du forhindre at den tørker. Som vi nevnte tidligere, sliter huden din med å beholde fuktigheten i kaldt vær. Prøv å pakke deg inn når det er kaldt ute, med hatter, hansker, skjerf, alt sammen!


Vårt siste forslag er å sikre at du bruker fuktighetskrem etter at du har vasket deg. Dette bidrar til å låse fuktigheten inn i huden for å forhindre oppbygging av død hud. NIVEA Soothing Day Cream er en vitaliserende fuktighetskrem som etterlater huden din myk og smidig. 
 
Disse seks tipsene vil hjelpe deg å forstå hvordan du fjerner døde hudceller, samtidig som du forhindrer dem.
 
woman without dead skin face
woman avoiding dead skin cells on face in shower

KJERRINGRÅD – ANSIKTSPLEIE VED DØD HUD

Døde hudceller i ansiktet kan være frustrerende, og det kan noen ganger føles som den eneste måten å bli kvitt dem på er å bruke harde, slipende løsninger. Men frykt ikke, vi har laget noen behandlinger fra naturlige ingredienser som du kan lage hjemme. 
coconut oil for dead skin
Kokosolje
Kokosolje er flott for å fukte og lindre huden, blant andre fordeler. Den er også nyttig for sensitive områder, for eksempel ansiktet ditt. Oljen forhindrer at huden blir tørr og at døde hudceller dannes. Bare påfør kokosoljen på det berørte området og la den trekke inn. Skyll med varmt vann, og påfør en fuktighetskrem for å holde huden hydrert.


Kaffeskrubb
En kaffeskrubb kan brukes til å eksfoliere og bli kvitt død hud. Kaffe er også effektivt for å forbedre fargen på huden, spesielt i ansiktet. For å lage kaffeskrubben blander du ingrediensene nedenfor og påfører skrubben på ønsket område. La skrubben virke i 5–10 minutter. Vask deretter med varmt vann, og påfør fuktighetskrem for å holde huden hydrert. 

3 x spiseskjeer kaffepulver
1 x spiseskje olivenolje
1 x spiseskje honning
1 x spiseskje sukker


Havreskrubb
Havregryn er spesielt nyttig for tørr, kløende hud. Den har antioksidanter og betennelsesdempende egenskaper som lindrer irritasjon. Havregrynenes grovhet gjør at de også kan brukes som eksfoliant for å fjerne død hud i ansiktet. Påfør skrubben i ansiktet med sirkulære bevegelser. La hvile i 10 minutter, og skyll deretter med varmt vann. Igjen, bruk en fuktighetskrem etterpå for å holde huden hydrert. Ingredienser som skal brukes:

2 x spiseskjeer havre 
2 x spiseskjeer yoghurt 
1 x spiseskje honning
 

Fjerne døde hudceller

NIVEA Purify Rice Scrub

Prøv NIVEA Purify Rice Scrub beriket med økologisk aloe vera for å beskytte hudens fuktighetsbalanse samtidig som den rengjøres grundig. Denne intense, eksfolierende skrubben fjerner døde hudceller og overflødig olje og etterlater deg med myk, glatt og strålende hud.