Unngå kviser med riktig pleie

En fet glans og kviser gjør huden til et problematisk område. Dersom kviser kommer ut av kontroll, kan det skape følelsesmessig stress. Men dette hører fortiden til. Det er mulig å ha plettfri hud selv om den er fet!

Hva du bør vite om fet hud

Fet hud pleier å produsere mer talg enn nødvendig. Det er ulike grunner til dette: Genetisk predisposisjon, stress og hormonelle svingninger, eller en usunn livsstil kan stimulere talgkjertlene og forårsake urenheter i huden

Disse symptomene er tegn på fet hud

  • Skinnende hud: Talg er synlig som et fettlag på huden
  • Forstørrede hudporer: Dersom huden produserer for mye talg, utvides poreveggene permanent
  • Gusten hudfarge: Fet hud mangler ofte god sirkulasjon, og hudfargen blir derfor ofte gusten
  • Kviser i T-sonen: Huden på pannen, nesen og haken er spesielt berørt av urenheter

Årsak og virkning: Hvordan kviser oppstår

Talgkjertlene finnes i lærhuden, og er direkte forbundet med hårsekkene. Dersom talgkjertlene produserer for mye talg, fyller hårsekkene seg og blokkeres – og kviser blir synlige. Hudens naturlige syremantel kommer ut av balanse på grunn av overproduksjon av talg. Bakterier kan trenge gjennom porene og huden blir så betent.


Hvordan ta vare på fet hud

Fet hud trenger mye oppmerksomhet og spesiell pleie. Talgproduksjon må holdes i sjakk slik at huden ser mindre skinnende ut, og at kviser og hudormer ikke skal oppstå. Ved å bruke riktig pleierutine, kan du få plettfri hud selv om du har fet hud.

Rengjør huden rett inn i porene

Grundig rensing er spesielt viktig for fet hud. Unngå såper da de tørker ut ansiktshuden og stimulerer hudens oljeproduksjon. NIVEAs Anti Blemish Daily Wash Scrub, som inneholder ekstrakt av magnoliabark, renser intensivt, reduserer glans og åpner porene. Dette gjør at bakteriene kontrolleres på en effektiv måte, og forbedrer hudens utseende. Bruk en toner etter rensing. Tonere som inneholder litt alkohol har en desinfiserende effekt, og passer derfor spesielt godt til fet hud. Vær ekstra oppmerksom på T-sonen: NIVEAs refining clear-up strips renser spesielt uren hud og fjerner hudormer. For å få et mest mulig effektivt resultat, er det best å bruke alle produktene i en serie, som for eksempel NIVEAs anti-urenhet produkter, da disse utfyller hverandre.

Få huden din til å stråle!

Dersom du har fet hud, bør du alltid bruke en fuktighetskrem for å beskytte den mot kulde, varme og andre miljøpåvirkninger. Lette væsker og geléer fungerer spesielt godt. Sørg for at fuktighetskremen inneholder anti-bakterielle og lindrende ingredienser. NIVEAs Anti Blemish Moisturizer med ekstrakt av magnoliabark har en fuktighetsgivende matt effekt.


Metoder for å bekjempe kviser

Tips for kvisefri hud: Vær alltid et skritt foran!

  • Unngå irriterende faktorer: Unngå varme, slitasje og aggressiv rensing, da fet hud reagerer svært følsomt på dette. 
  • Fjern overflødig fett: Mattende pudder og oljefri sminke absorberer overflødig talg i ansiktet. Dersom du legger merke til at ansiktet skinner, kan du bruke et papirlommetørkle til å forsiktig fjerne overflødig fett. 
  • Hudskrubber og ansiktsmasker mot kviser: Du kan fjerne døde hudceller og smuss fra huden ved å bruke en mild skrubb og fuktighetsgivende maske 2-3 ganger i uken. 
  • Besøk en skjønnhetssalong: Rens huden regelmessig hos din profesjonelle skjønnhetsterapeut. Dette vil resultere i en varig forbedring av huden din. 
  • Endre kostholdet og vanene dine: En usunn livsstil, som inkluderer røyking og stress, kan ha en negativ innvirkning på hudens utseende. Sørg for at du spiser sunt og drikker rikelig med væske.

Naturlige ingredienser til hjemmebruk

Du kan også bekjempe kviser og urenheter med medisinske planter. Fløyelsblomstblader inneholder anti-inflammatoriske ingredienser. Lag et ekstrakt av bladene. Blandingen kan helles på et kompress og legges på huden i noen få øyeblikk.

Et dampbad har en rask og enkel rensende effekt mot kviser og hudormer. Putt et par dråper kamilleekstrakt i varmt vann, plasser et håndkle over hodet og hold ansiktet over dampen i ca. 5 minutter. Den varme dampen åpner porene. Huden vil så svært godt kunne absorbere en rensemaske.

Fløyelsblomstblader eller kamille eller kvinne med kompress eller dampbad.

DIY ansiktsmaske

Lag en pleiende ansiktsmaske på 1 minutt