UV-beskyttelse – topp tips for å smøre deg med vannbestandig solkrem

For å beskytte huden mot solforbrenning er det viktig å vite når og hvor ofte du bør smøre deg med vannmotstandig solkrem.

Hvor lett forsvinner solkremen?

Vi brukte en UV-kameralinse for å se hvor lenge solkrem varer etter at den er smurt på. Når du ser på solkremen gjennom en UV-linse, kan du se hvor mye huden din er beskyttet. Svetting, bading og tørking med håndkle har innvirkning på hvor mye du er beskyttet mot solen.

Hvordan du smører deg med solkrem

  • For å ha beskyttelse mot solen helt fra starten av må du smøre deg inn med solkrem på hotellet
  • Pass på å bruke tilstrekkelig
  • Bruk rundt to teskjeer solkrem på hver kroppsdel
  • Fordel solkremen jevnt på huden og ikke utelat noen deler
  • La solkremen absorberes helt på huden
  • Smør deg inn på nytt jevnlig, spesielt etter bading, svetting og etter at du har tørket deg med håndkle
  • Ikke glem å bruke solkrem på steder som på toppen av ørene og på nakken

Hvor ofte bør du smøre deg inn med solkrem?

Hvor lenge varer solkrem? Når det gjelder vannmotstandig solkrem anbefales det å smøre deg igjen minst hver andre time og etter at du har badet. Dette må gjøres fordi aktiviteter som svømming kan få solkremen til å slites av.


Selv svetting og det å gni seg på huden med et håndkle kan fjerne noe av solbeskyttelsen.

En høyere SPF øker tiden du kan oppholde deg i sola og være beskyttet. En solkrem med en SPF på 30, som for eksempel NIVEA Sun Pocket Size SPF 30 gjør at du kan oppholde deg i sola 30 ganger lengre enn du ville gjøre uten å bruke solkrem før du blir solbrent. SPF 50 gjør at huden din er beskyttet 50 ganger lengre enn den ville være uten solkrem. Men du må passe på at du smører på ofte fordi en solkrem med en høy SPF slites også av.Hvor lenge varer solkrem – spørsmålene som blir stilt oftest

Når du for bereder deg til ferien eller et opphold på stranden, er det normalt å ville vinne ut hvordan du best kan beskytte deg mot å bli solbrent.

Er det noen typer solkrem som varer lengre enn andre?

Alle NIVEA solkremer beskytter huden mot UVA og UVB. Vannfast solkrem vil vare lengre enn andre, men hovedforskjellen er hvor enkelt det er å smøre seg inn.

Roll-on solkrem, som NIVEA Sun Kids Protection Roll-On gir øyeblikkelig UV-beskyttelse og er morsom å smøre på, – spesielt for barn.

Spray og aerosol solkrem som NIVEA Sun Protect & Refresh Refreshing Sun Spray 30 High er flott for rask og enkel påføring. Den oppfriskende virkningen er også noe man setter pris på en varm sommerdag.

Blir solkrem dårlig?

Så, hvor lenge varer solkrem? Når den oppbevares riktig, har NIVEA solkremprodukter minst en holdbarhet på 30 måneder. På hver flaske vil du se et lite bilde av en åpnet kremkrukke med et tall og en bokstav "M", som angir hvor mange måneder etter at produktet er åpnet det er sikkert å bruke produktet.

Hva er det som gjør at solkremen forsvinner?

Svette

Enten du slapper av på stranden eller vandrer gatelangs i byen, kan svette få solkremen til å forsvinne og gi mindre beskyttelse for huden din.
Hva er det som gjør at solkremen forsvinner?

Bading

Det finnes spesiallagde, vannmotstandige solkremer, som er flott når du bader eller driver vannidrett. Selv om de vil vare lengre enn normale solkremer, må de allikevel smøres på jevnlig for å holde huden din godt beskyttet.
Hva er det som gjør at solkremen forsvinner?

Tørking med håndkle 

Tørking og det å gni seg på huden med et håndkle eller hånden kan fjerne noe av solkremen. For å gi kroppen best mulig beskyttelse fra sola etter som dagen går, smør på igjen solkrem som NIVEA Sun Protect & Moisture Moisturising Sun Spray SPF 30 hver annen time eller etter bad.