kraften-av-berøring-header

Lær om kraften av berøring

Hudkontakt hjelper med å utvikle oss fysisk og emosjonelt

Oppdag kraften av berøring og hvilken effekt dette har på livene våre, fra barndommen og gjennom voksenlivet. Forstå hvordan følelsen av berøring virker og mye mer.

Kraften av berøring – forstå vitenskapen

Berøring påvirker mer enn bare huden – den påvirker berøringsreseptorene slik at de sender beskjeder gjennom kroppen ved hjelp av nevroner.

Følelse av tillit

barndom-utvikling

Følelsen av berøring kan enkelt bli en del av den daglige rutinen. Berøring og nærhet skaper tillit – og de er veldig viktige for barns utvikling. Den viktige følelsen av berøring kan kombineres med den lette påføringen av NIVEA Creme.

Hvordan fungerer egentlig følelsen av berøring?

Du har omtrent 5 millioner berøringsreseptorer under huden i kroppen din. Når du føler smerte, berøring eller endringer i temperaturen, sender disse reseptorene elektriske signaler til nevronene, som så videreformidler beskjeden gjennom ryggmargen og opp til hjernen.

Hovedoppgaven til disse reseptorene er å beskytte kroppen. For eksempel, hvis reseptorene sender et signal om at du har det vondt eller er for kald, responderer hjernen med en passende reaksjon. Dette kan være å krype sammen som en ball som følge av smerten eller å få kroppen din til å skjelve på grunn av temperaturen.

Kraften av berøring i hverdagslivet

Følelsen av berøring kan være beroligende og oppmuntrende både hos voksne og barn, spesielt ved sykdom eller bekymring.

Det somatosensoriske systemet i praksis

Det somatosensoriske systemet gjør oss i stand til å føle berøring, smerte, trykk, varme og bevegelse. Dette systemet avhenger av et nettverk av sensorer i kroppen, som aktiveres når det kommer varme eller trykk mot dem.

Disse sensorene informasjon tilbake til hjernen ved hjelp av nevroner, slik at kroppen din vet hva som foregår på ulike steder. Så sender disse signaler opp ryggmargen til hjernen.

Når de kommer dit, dekoder hjernen beskjedene for å forstå hva vi føler: Smerte, berøring eller temperatur.

Sensoriske morsomme fakta

gravid-kvinne

Visste du at babyer allerede har lært følelsen av berøring før de kommer ut av livmoren? De flytter på seg når de føler at noe berører dem. Babyer bruker følelsen av berøring til å navigere og også som en form for trygghet. Det er derfor de liker å bli holdt tett etter fødselen.

bg

Omfavn kraften av berøring og ta vare på huden din med kremer