How To Restore Collagen In The Face

HVA ER KOLLAGEN I HUDEN?

Kollagen fungerer som bærende strukturer i huden og gir den styrke og elastisitet, og når vi eldes, reduseres kollagenproduksjonen og får huden til å henge. Du kan bidra til å gjenopprette kollagenivåene dine, så her er våre beste tips for å hjelpe deg å gjøre det.

MEN FØRST, HVA ER KOLLAGEN?

Og hva er kollagen best for?
What is collagen for skin

HVA ER KOLLAGEN I HUDEN?

Kollagen utgjør nesten 80% av huden din og utgjør en tredjedel av proteiner i kroppen din. Det finnes i alle typer kroppsvev så vel som hår, bein, muskler og hud. Kroppen din lager naturlig kollagen som en byggestein for en sunn kropp, og det finnes over 28 forskjellige typer. Det er viktig for å opprettholde fastere hud og styrke, men som med mange ting, reduseres det når vi blir eldre og får huden til å sakke og mister den ungdommelige hudfargen du har når du har ung hud. Noe kollagenproduksjon er avhengig av er vitamin C, da uten det kan kroppen ikke danne, lagre eller syntetisere kollagen og det er ansvarlig for å holde celler sammen under dannelsen av kollagen. NIVEA Q10 + C-vitamin-serien er den perfekte løsningen, siden disse produktene er pakket med koenzym q10 og C-vitamin, slik at de vil hjelpe til og øke naturlig kollagenproduksjon og -reparasjon.

What is collagen

HVA ER KOLLAGEN I HUDEN GODT FOR?

Nå når vi har oppdaget hva kollagen er, det er på tide å vite hva kollagen er godt for. Kollagen i huden hjelper ikke bare å holde huden vår ung, ettersom den finnes over hele kroppen og i store mengder spiller den en rekke ulike roller. Hva er kollagen godt for:

 • Hjelper nye celler å vokse og erstatter og gjenoppretter døde hudceller
 • Beskytter delikate organer i kroppen, for eksempel nyrene
 • Styrker bein, sener og ledd for å motstå spenning og trykk
 • Opprettholder hudens elastisitet

HVORDAN GJENOPPRETTE KOLLAGEN I ANSIKTET?

Å forstå hva som er kollagen i huden din er vel og bra, men hvordan øker du nivåene av det i huden din?

HVORDAN GJENOPPRETTE KOLLAGEN I ANSIKTET?

 1. Ansiktsmassasje
  Å masse huden kan bidra til å stimulere kollagenproduksjon og styrke muskelminnet. Hvis musklene i ansiktet ditt er toner, vil de være flinkere til å beholde hudens tetthet, og mer blod vil sirkuleres rundt huden og bidra til å oppnå en glødende hudfarge samt øke hudens næringsstoffer som finnes i blodet til ansiktet.

 2. Kollagenkremer
  Kollagenkremer er en god måte å gjenopprette kollagen i huden, men på den måten kollagen fungerer, trenger du å finne en krem som inneholder kollagenaminosyrer som er små nok til å faktisk trenge inn i huden. Ellers vil det ende opp med å sitte utenpå huden og gir ingen reell effekt på hudens helse. Imidlertid er det ikke å si at de er ubrukelige, kollagenkremer hjelper også til å opprettholde hydrert ved å forhindre vanntap, noe som bidrar til å holde huden smidig og redusere utseendet på fine linjer og rynker.

 3. C-vitamin kremer
  C-vitamin kremer er veldig gunstige for produksjonen av kollagen for huden, da det ikke bare hjelper huden å holde kollagen, det fremmer også sunn hud, hår og negler, så har en rekke fordeler - inkludert anti-aldring. Uten vitamin C har ikke kroppen håp om å gjenopprette kollagenen i ansiktet, og derfor vil hudens elastisitet og fasthet ikke gjenopprettes.

 4. Kosthold
  For å gjenopprette kollagenet i huden, så vel som resten av kroppen for å hjelpe kroppslige prosesser og bidra til å redusere aldring av kroppen, bør du spise mat som er rik på protein og vitamin C. Du bør også holde deg unna for mye sukker som sukker inntak får insulinnivået til å stige, dette fører deretter til betennelse som fører til nedbrytning av verdifullt kollagen og elastin som etterlater deg mer utsatt for rynker, fine linjer og tap av hudelastisitet.

 5. Ikke røyk
  Røyking begrenser blodtilførselen til ansiktet ditt som gjør at huden ser smidig og sunn ut, og som hemmer produksjonen av kollagen som forårsaker aldring av huden.

 6. Hold deg hydrert
  Hvis du holder deg hydrert og holder huden din hydrert, hjelper det med å gi en hudbarriere for vanntap. Kollagen kan binde seg til vann og kan naturlig kondisjonere huden for å opprettholde fuktighetsnivået, noe som gir deg en lysere og jevnere hud.

KOLLAGENKOSTHOLDET

Det er viktig å ikke bare bruke kollagen topisk på huden din, men det er måter du kan supplere det med i kostholdet ditt for å hjelpe med kroppens prosesser og øke kollagennivået i huden for generell hudhelse:
How To Restore Collagen In The Face

KOLLAGENRIK MAT INKLUDERER

 • Beinbuljong
 • Laks, svinekjøtt og kylling
 • Eggeplomme og eggskjellhinner

How To Restore Collagen In The Face

MATVARER RIKE PÅ C-VITAMIN INKLUDERER:

C-vitamin spiller en viktig rolle i produksjonen av kollagen i kroppen din. Det hjelper med å regulere balansen mellom kollagen og elastin i huden, og det er det som gir deg fast, men smidig og vakker hud, så det er viktig å ta det med i kostholdet ditt også.

Matvarer med mye C-vitamin inkluderer:

 • Grønnsaker som brokkoli, rosenkål, potet og blomkål
 • Frukt som guava, jordbær, papaya, ananas og kiwifrukt
 • Røde og grønne paprika
 • Tomatsaft, sitronsaft og appelsinjuice