Hyperpigmentering

Lær alt om hyperpigmentering, hva det er, hva som forårsaker det og hvordan du fjerner pigmentflekker i ansiktet.

Hyperpigmentering

 Brune flekker på hendene? Hyperpigmentering i ansiktet? Ta det med ro: såkalte pigmentflekker, også kjent som hyperpigmentering, er en helt naturlig og ufarlig reaksjon i huden. Likevel ønsker mange å fjerne hyperpigmentering. Så hva er pigmentflekker? Vi viser deg hva som hjelper, og gir deg råd om hvordan du fjerner pigmentflekker i ansiktet.

Hva er hyperpigmentering?

Hyperpigmentering oppstår vanligvis fra fylte 40 år, enten i ansiktet eller på hendene, og er et naturlig tegn på aldring. Huden vår har tross alt tålt mye opp gjennom årene. Hyperpigmentering kan påvirke mennesker med alle hudtyper, men de er mer vanlig hos voksne med lys hud.

Hyperpigmentering er lysebrune til svarte misfarginger av huden. Fordi de øker i antall og intensitet med årene, kalles de "pigmentflekker". I prinsippet er dette imidlertid pigmentflekker som oppstår i løpet av hudens aldring og gjennom årevis med soleksponering. 

Det er mange typer hudflekker, så hvordan vet du hva som er pigmentflekker? Du kan kjenne igjen hyperpigmentering ved at huden misfarges, men ikke hever seg (som for eksempel ved leverflekker). Fregner heves heller ikke og forveksles derfor lett med pigmentflekker. Du kan imidlertid gjenkjenne pigmentflekker fordi de vanligvis er større enn fregner. I tillegg, ettersom fregner er genetisk betingede pigmentflekker i epidermis, har de vanligvis vært der siden barndommen.

Les videre for å finne ut hva som forårsaker hyperpigmentering og hvordan du fjerner pigmentflekker i ansiktet.


Hva forårsaker pigmentflekker?

Pigmentflekker er først og fremst forårsaket av langvarig eksponering for sol. I tillegg kan hormonelle faktorer og genetisk disposisjon også være årsaker til pigmentflekker. For å forstå hvordan misfarging av huden oppstår, skilles det mellom lentigines seniles (pigmentflekker) og lentigines solaris (solflekker).

Dette er forskjellene:


Lentigines seniles: Over tid avsettes det gulaktige pigmentet lipofuscin (også kalt alderspigment) på epidermis. Der misfarger det dem på enkelte steder. Denne prosessen er en del av hudens naturlige aldring – men UV-stråler og oksidativt stress kan fremskynde den.


Lentigines solaris: Når den utsettes for sollys, produserer huden pigmentet melanin for å beskytte seg selv. År med soleksponering kan etter hvert føre til overaktiv melaninproduksjon, slik at pigmentet samler seg og manifesterer seg som en flekk.

 

kvinne i solen


Er pigmentflekker farlige?

 

Pigmentflekker er vanligvis ikke farlige. De er et naturlig tegn på aldring i huden. Det er imidlertid en risiko for å forveksle dem med melanom. Hvis du er usikker, kan du få hudens misfarging undersøkt av en hudlege.

Pigmentflekker ansikt og hender

 

Fordi utviklingen av hyperpigmentering er så nært knyttet til soleksponering som har blitt "samlet opp" over tid, vises pigmentflekker først og fremst på soleksponerte områder av huden. Følgelig dannes pigmentflekker primært i ansiktet og på hendene. Men andre områder kan også bli påvirket: flekkene vises ofte på oversiden av underarmene eller i dekolletage-området.


Hva er pigmentflekker ansiktet?

kvinne smilende

Pigmentflekker ansikt er svært vanlige ettersom det er et område som ofte utsettes for sol, en primær utløser av pigmentflekker.

 
Solflekker oppstår når melanin (som er ansvarlig for hudpigment) produseres i høye konsentrasjoner - kjent som hyperpigmentering, og det er dette som er grunnen til at pigmentflekker er mer vanlige på de utsatte områdene av huden. 


Pigmentflekker i ansiktet eller på hendene varierer i størrelse, og vil ofte vokse over tid. 

 

Pigmentflekker i ansiktet eller på hendene varierer i størrelse, og vil ofte vokse over tid. De begynner vanligvis større enn fregner, som de noen ganger forveksles med, men pigmentflekker i ansiktet vil ikke blekne uten behandling.


Slik fjerner du pigmentflekker i ansiktet

Den beste måten å behandle pigmentflekker i ansiktet på, er å minimere hudens eksponering for UV-lys, noe som betyr å påføre SPF daglig, selv på kjølige, overskyede dager.
Hvis du er bekymret for pigmentflekker i ansiktet, er det viktig å få dem sjekket av en spesialist for å eliminere eventuelle andre forhold. 


Hvis pigmentflekkene plager deg, er det tilgjengelige prosedyrer som kan behandle pigmentflekker ansiktet - inkludert laser eller kryoterapi. Det er viktig å søke spesialisthjelp før man begynner på en kur med invasiv (og ofte kostbar) behandling.

 

Før du begynner med invasiv og kostbar behandling, prøv å holde deg til en vanlig hudrutine. Å ta i bruk en rutine som bruker ingredienser for å bekjempe pigmentflekker i ansiktet, kan bidra til å redusere utseendet av dem og jevne ut hudtonen din. 
 
Morgen: New Cellular LUMINOUS630 mot mørke flekker er vår banebrytende behandling av mørke flekker som, hvis den brukes regelmessig, jobber med huden din for å redusere forekomsten av pigmentflekker i ansiktet i løpet av fire uker. Påfør først serumet vårt på ren hud før du masserer inn SPF som hindrer eksisterende flekker i å bli mørkere og hindrer dem i å dukke opp igjen.
 
Kveld: Etter å ha påført Cellular LUMINOUS630 Serum på ren hud, masserer du inn regenererende og revitaliserende nattkrem.


Hva er pigmentflekker på hendene

kvinnehender

Hendene dine er like sårbare for sol og andre elementer som ansiktet ditt – og vi er ofte ikke så snille med dem. Hendene våre blir ofte oversett når vi bruker solkrem, noe som gjør dem spesielt utsatt for pigmentflekker. 

 

Pigmentflekker på hender oppstår vanligvis på baksiden av hendene, og kan i likhet med pigmentflekker i ansiktet vokse og smelte sammen. 

 

Pigmentflekker på hendene kan virke flate og brunaktige i fargen. Noen ganger kan pigmentflekker på hendene vises som forhøyede utvekster kjent som seboreisk keratose. 

 


Hvordan fjerne pigmentflekker i ansiktet og på hendene

For å minimere pigmentflekker på hendene, bruk solkrem på baksiden av hendene like ofte som du gjør på ansiktet ditt.

 
Gjør det til en vane å smøre på håndkrem som bekjemper pigmentflekker på hendene. Bruk en pleiende lotion som synlig reduserer forekomsten av rynker og bidrar til å forhindre UV-induserte pigmentflekker og jevner ut hudtonen. Bruk regelmessig, spesielt før sengetid, for å få full effekt.

kvinnehender


Hva er pigmentflekker på bena

kvinnens ben

Mens pigmentflekker i ansiktet og på hendene er vanlige, kan pigmentflekker også vises på andre deler av kroppen, inkludert bena. Pigmentflekker på bena er den vanligste årsaken til denne misfargingen, og akkurat som pigmentflekker i ansiktet, utvikles disse pigmenteringene på grunn av soleksponering, hormonelle endringer, graviditet eller noen typer medisiner.


Mens pigmentflekker på bena, som med pigmentflekker i ansiktet eller på hendene, ikke er et medisinsk problem, kan disse brune flekkene av og til være et tidlig symptom på en underliggende tilstand som kronisk venøs insuffisiens. Hvis du er bekymret for plutselig forekomst av brune flekker, oppsøk lege. 


Hvordan forhindre pigmentflekker

Har du oppdaget de første pigmentflekkene? Hvis du vil, kan de behandles med riktig pleie. Her ser du hvordan du fjerner pigmentflekker i ansiktet med noen tips og triks.


Råd om hvordan du kan forebygge pigmentflekker og hvordan du fjerner pigmentflekker i ansiktet:


For å fjerne pigmentflekker har du følgende alternativer for hvordan du fjerner pigmentflekker i ansiktet:
Q10 ENERGY HEALTHY GLOW DAY CREAM

Bruk krem ​​for pigmentflekker

Krem mot pigmentflekker kan bidra til å redusere synligheten av pigmentflekker og forhindre at nye flekker dannes. Oppskrifter med cellebeskyttende aktive ingredienser som C-vitamin eller E-vitamin er ideelle – og vil også bidra til å beskytte deg mot pigmentflekker i ansiktet.
 
Tips: For å oppnå en tydelig effekt bør du bruke en krem mot pigmentflekker daglig, over lengre tid.

Bruk serum mot pigmentflekker

Serum er utformet mer intensivt enn dag- og nattkremer. Derfor er de perfekte for å svare på hudens individuelle behov og er et flott tillegg til hudpleierutinen din, spesielt hvis du ønsker å fjerne pigmentflekker i ansiktet. Spesialserum mot pigmentflekker kan bidra til å lysne mørke misfarginger og jevne ut hudtonen din. 
 
Tips: Smør serumet forsiktig inn i huden.

Bruk en kjemisk peeling

Fruktsyrepeeling får det øverste hudlaget til å flasse av og deretter dannes på nytt. Overfladiske pigmenteringer kan falme etter flere behandlinger. Men hvis du ønsker å fjerne dypere pigmentflekker, må den kjemiske peelingen være mer konsentrert. Uansett bør påføringen alltid utføres av en hudlege for å unngå risiko for hudskader. 
 
Viktig: Etter en syrepeeling er huden irritert og mer følsom for lys enn før.

Få utført mikrodermabrasjon

Med denne behandlingen kontrolleres og fjernes de øvre hudlagene mekanisk. Dette gjøres ved hjelp av fine krystaller som blåses på huden i høy hastighet og deretter suges av igjen. Resultatet: Dype misfarginger fjernes og huden fornyes.
 
Viktig: Mikrodermabrasjon utføres av kosmetologer og hudleger. Det er best å først finne ut sikkert om en behandling passer for din hudtype eller ikke.

age-spots-clean-face

Bruk laser på pigmentflekker

Pigmentflekker kan også fjernes med laser. Metoden der lysenergi ødelegger overflødig pigment anses å være spesielt effektiv. Hevelse og svie etter behandlingen er imidlertid ikke uvanlig. I tillegg bør ingen UV-stråling nå det berørte hudområdet på noen uker.

Prøv hjemmeremedier

Sitroner regnes som et naturlig hjemmeremedie mot pigmentflekker. De essensielle oljene som finnes i skallene, samt C-vitamin som finnes i frukten, sies å bidra til å hemme melaninproduksjonen og bryte ned mørke pigmenter i huden. Hvis du ønsker å prøve effekten, kan du bare dryppe litt sitronolje eller juice på de berørte områdene og la det virke. Andre hjemmeremedier mot pigmentflekker inkluderer eplecidereddik eller potetjuice. Når de dryppes på huden, kan disse midlene også ha en blekende effekt. 
 
Viktig: Disse hjemmeremediene erstatter ikke den daglige skjønnhetsrutinen.

kvinne som bruker concealer

Concealer

Hvis du ønsker å dekke pigmentflekker, kan du redusere eller dekke deres utseende med concealer, en foundation eller en tonet dagkrem. 
 
Tips: Jo mørkere pigmentflekker, jo mer dekkende bør sminken være. I tillegg hindrer produkter med pleiende komponenter og integrert solbeskyttelsesfaktor utvikling av nye pigmentflekker

Ikke glem: solbeskyttelse

Det mest pålitelige middelet for å fjerne pigmentflekker i ansiktet og forhindrer dem i utgangspunktet, er solkrem. For med tilstrekkelig høy UV-beskyttelse forekommer mørk hudmisfarging sjeldnere.


Slik forhindrer du pigmentflekker: Beskytt deg mot solen

Pigmentflekker i ansiktet og andre steder er et tegn på moden hud. Imidlertid kan ulike faktorer føre til at huden eldes veldig raskt og heftig. For å forhindre dette er det fremfor alt én måte å la huden din eldes sunt og sakte, med langsom aldring: solbeskyttelse. Her er noen tips om ikke bare hvordan du fjerner pigmentflekker i ansiktet, men for å bremse forekomsten.

Påføring av lotion: De som beskytter huden mot solens stråler konsekvent, og med riktig solbeskyttelsesfaktor, vil unngå oppkomsten av pigmentflekker – eller i det minste forsinke dem. Solkremer er et must, spesielt i solrike måneder. Dette gjelder spesielt de delene av huden som ikke er beskyttet av klær: som ansikt, dekolletage-området, underarmer og hender. 
Tips: Unngå sol midt på dagen om sommeren, når solen skinner mest intenst. Finn et sted i skyggen. Solhatter og parasoller anbefales også som ekstra beskyttelse mot UV-stråling.

Unngå solarium: Kunstig UV-stråling i solariet fremmer også dannelsen av pigmentflekker og aldring av huden generelt. Forresten: Selv et enkelt besøk på solsengen øker risikoen for hudkreft.

Stol på antioksidanter: UV-stråling skaper frie radikaler. Disse fører igjen til oksidativt stress, som elder huden og danner pigmentflekker. Mottiltakert: antioksidanter. De bidrar til å nøytralisere frie radikaler i form av C-vitamin eller Q10. 
Tips: Du kan også støtte de regenerative egenskapene til huden din med et sunt kosthold. Spesielt matvarer rike på antioksidanter sørger for sunn og glødende hud. Spis derfor mye frukt, grønnsaker og belgfrukter.