SENSITIV HUDPLEIE

Stress, kulde, vind eller til og med feil pleieprodukter kan irritere sensitiv hud umiddelbart. Forårsaker irritasjon og svekker hudens naturlige beskyttelsesfunksjon. Derfor er sensitiv hudpleie spesielt viktig og trenger ekstra oppmerksomhet - med NIVEAs hjelp.

SENSITIV HUD: ÅRSAK OG EFFEKT

Irritasjon av sensitiv hud kan ha mange årsaker - hverdagens belastning som dusjing, parfyme eller til og med eksponering for sollys er bare noen av dem. Derfor er det viktig å velge riktig krem for den følsomme huden din.

Hva er kjennetegn på sensitiv hud?

Synlige tegn som rødhet, hevelse eller tørr hud, røff hud eller flassende hud, kan være spesielt merkbar. Disse er ofte ledsaget av subjektiv følelse som følelsen av spenninger, kløe, svie eller svi. Sensitiv hud kan påvirke alle kroppsområder, men spesielt ofte i ansiktet er en passende hudpleierutine for sensitiv hud avgjørende for å håndtere den.

Det er noen likheter med andre hudtilstander, spesielt tegn som følger med mangel på fuktighet. Effektiviteten av hudens funksjoner avhenger av enzymaktivitet, noe som ofte reduserer i sensitiv hud. Som et resultat blir hudens naturlige barriere påvirket, noe som resulterer i tapt fuktighet og økt penetrasjon fra irriterende stoffer.

Hornhinne-laget er ofte tynnere og nerveendene er mer følsomme. Å velge riktige hudpleieprodukter som fuktighetskrem designet for sensitiv hud, kan bidra til å unngå irriterende hudens største organ.

UTLØSENDE FAKTORER FOR SENSITIV HUD

Eksterne faktorer som:

 • Kald vind
 • UV-stråling, ozon
 • Tørr luft, klimaendring
 • Intens kroppsrensing, spesielt med vanlig såpe
 • Visse medisiner

Indre kroppsfaktorer som:

 • Alder (både veldig ung og mer moden)
 • Psykologisk stress
 • Hormonelle forandringer
 • Tendens til allergier


Å VELGE RETT HUDPLEIEPRODUKT FOR SENSITIV HUD

Forsikre deg om at kremer og fuktighetskremer er egnet for sensitiv hud, vi elsker NIVEA Essentials 24H Moisture Boost Soothe Day Cream med SPF 15.

Hvis du har en tendens til sensitiv hud, bør du sørge for å bruke spesielt milde og skånsomme sensitive hudpleieprodukter. NIVEA MicellAIR Water Sensitive Skin fjerner effektivt sminke og renser huden dypt, men forsiktig og inneholder ikke parfymer, fargestoffer eller parabener.

Ikke bruk vanlig alkalisk såpe, noe som svekker hudens beskyttende syrelag. Bruk heller produkter som er utviklet for sensitiv hud. Dette gjelder spesielt krem for sensitiv hud, fuktighetskrem for sensitiv hud og andre hudpleieprodukter (for eksempel produkter fra NIVEA Sensitive-serien). Disse skal bare inneholde hudvennlige ingredienser - det vil si at de skal være fri for alkohol og dufter. Effektive komponenter som kan forhindre symptomer på sensitiv hud eller lindre tegn på følsom hud, er også viktige, for eksempel lakrisekstrakt eller dexpanthenol.

INGREDIENSER: HVA HJELPER SENSITIV HUD?

Når det gjelder sensitiv hud, er det nødvendig med ingredienser som holder huden fuktig, styrker hudens barriere og har en beroligende effekt for å redusere hudens følsomhet.
Spesielt egnede ingredienser inkluderer:

 • Dexpanthenol, forløperen for vitamin B5. Det styrker hudens naturlige beskyttelsesfunksjon og bidrar til å redusere fuktighetstapet.
 • Glyserin, en naturlig fuktighetskrem som støtter hudens fuktighetsbalanse.
 • Druefrøolje, som er rik på linolsyre, er en viktig komponent i de naturlige, barriereforsterkende hudlipidene.
 • Lakrisekstrakt fra roten til den kinesiske lakrisplanten, som har antioksidantegenskaper, beroliger irritert hud og lindrer rødhet i huden.

DITT MEST SENSITIVE OMRÅDE: ANSIKTET

Følsom hud merkes mest i ansiktet. Dette fordi ansiktshuden din er spesielt intenst utsatt for ytre påvirkninger. Riktig beskyttelse er derfor spesielt viktig her.

PLEIETIPS FOR SENSITIV ANSIKTSHUD

 • Makeup for sensitiv hud: bruk foundation og concealers spesielt for din hudtype.
 • Bruk ansiktsrensende produkter som er spesielt milde. Det er best å bruke væsker eller rengjøringsduker som er spesielt utviklet for sensitiv hud (for eksempel produktene i NIVEA Sensitive-serien). Unngå skrubber.
 • Spesielt om vinteren må du sørge for å bruke ansiktspleieprodukter regelmessig om morgenen og om kvelden. Dette vil forhindre at huden tørker ut.
 • Bruk pleieprodukter som er spesielt utviklet for sensitiv hud. De holder huden fuktig, styrker barrierer og lindrer symptomene på sensitiv hud.
 • Ikke røyk, da dette øker belastningen på huden din.
 • Følsom hud er utsatt for UV-stråling. Bruk solbeskyttelse hver dag. For spesielt følsomme hudområder som ansikt, nakke og øvre brystområde, bør du søke solbeskyttelsesfaktor 50, for eksempel i NIVEA UV Face Soothing Sensitive Cream SPF50, spesielt designet for å ta vare på den delikate huden i ansiktet. Bruk kroppen din Sensitive Immediate Protect Soothing Sun Spray SPF30 med aloe vera og jojobaolje.


VISER KROPPEN DIN SIN SENSITIVE SIDE?

Kroppens hud kan være følsom av forskjellige årsaker. Miljøfaktorer som kulde eller varme, så vel som interne prosesser som hormonelle forandringer, anses å være en årsak.
 

SENSITIV HUDPLEIE: 5 PLEIETIPS FOR KROPPEN DIN

 • Unngå å utsette huden for vann i lange perioder: ta en dusj i stedet for et badekar, men ikke mer enn en gang om dagen, i maksimalt 10 minutter, og helst varm i stedet for varm.
 • Bruk hudvennlige rengjøringsprodukter - ikke bruk vanlige såper. Ideelle produkter er milde, pH-nøytrale dusjgeler og rehydratiserende dusjoljer som Creme Soft Cream Shower for sensitive skin fra NIVEA. Ikke gni for hardt når du tørker deg selv.
 • Ikke glem å ta vare på huden din: Påfør alltid krem etter dusjing, for eksempel NIVEA Express Hydration Body Lotion.
 • Unngå tettsittende tekstiler og klær laget av ‘skrapete’ materialer. Dette fører til unødvendig hudirritasjon.
 • Det er best å gå for en deodorant uten aluminiumsalter, for eksempel NIVEA Fresh Flower Roll On.

AVSLAPPINGSPROGRAMMET FOR SENSITIV HUD

Stress kommer under huden din. Våre sinn og personligheter har stor innvirkning på hudens utseende. Avstressende øvelser avspenner sensitiv hud og hjelper deg å føle deg vakker.
En sunn kropp trenger et sunt sinn - bare når vi klarer å opprettholde balanse i livet, kan vi finne vår indre avslapning og likevekt. Og dette gjenspeiles i oss selv og huden vår. Finn ut mer om hvordan du oppnår indre balanse her.
Et absolutt must for ekte indre skjønnhet: avslapningsøvelser. Bevegelse holder oss i form og sunne og reduserer stress. Enten det er klassisk yoga eller den trendy “Nia” -treningen: avslapningsøvelser skaper indre likevekt og hjelper deg å være i fred med deg selv.
Er hverdagen din hektisk og full av stress? Føler du noen ganger at du ikke vet om du kommer eller går? Da er det på høy tid at du sa ""stopp""! Sett deg rett opp og pust sakte inn og ut. Når du gjør dette, kan du lytte til pusten din og føle hvordan du begynner å roe deg.
En massasje hjelper deg å slappe av og gir deg fornyet energi. Det lar deg få ro og glemme dagliglivet.

 

FARVELL TIL STRESS

Hjernen vår har en stor innvirkning på huden vår: avslapningsidretter som yoga bidrar til indre likevekt.