HVA BETYR SPF?

Rangeringer av solkrem kan være forvirrende, folk antar ofte at en høyere SPF er bedre, men vet du hvorfor? Vet hvordan du kan fortelle hvilken solkrem du skal få.

HVA ER SPF?

Solfaktor forklart

HVA betyr SPF?

SPF (eller solfaktor) betyr hvor mye lenger du kan holde deg i solen uten å få solbrenthet, avhengig av hudens evne til selvbeskyttelse (f.eks. Hvis du kan bo i 10 minutter i solen uten å bli solbrent, et produkt med SPF 10 ville multiplisere denne "selvbeskyttelsestiden" med 10 = 100 minutter).

Solbeskyttelse er også avhengig av din egen hudtype. Og fremfor alt er solbeskyttelsen bare gitt i sin helhet hvis det brukes nok produkt. Anbefalt er 2 mg / cm2 for en påføring, noe som for eksempel betyr omtrent 1 fingerlengde solkrem for ansiktet eller 2-3 ss produkt for en gjennomsnittlig voksen kropp.

Les mer om hvor lenge solkrem varer her.


OVERSKYGGEDE DAGER

Det er viktig å huske at solens skadelige stråler kan komme gjennom skyene, så sørg for å bruke solkrem selv på overskyede dager.

TRENGER JEG SOLKREM PÅ VINTERSTID?

Ja! UVA- og UVB-stråling kan slippe gjennom vinteren. Les mer om solkrem om vinteren her.

 

HVORFOR NIVEA SOLKREM?

Å vite hva SPF betyr er bare en del av kampen, NIVEA Sun-produktene er fantastiske fordi NIVEA Sun Cream balanserer nøye både UVA og UVB-beskyttelse for et bredspektret solkrem for å beskytte huden din mot solen, og produktene er laget og grundig testet av forskere for å at de skal nå den oppgitte SPF.

Med spesialformulert solkrem for sensitiv hud eller den perfekte solkremen for barn har NIVEA det du trenger.

Lær mer om ultrafiolett lys og UV-indeks her.


HVILKEN SPF ER BEST FOR DEG?

DEN BESTE SPF FOR DIN HUD

Nå som du vet betydningen av SPF er det viktig å finne ut hvilken SPF du trenger, dette er avhengig av mange faktorer som hudtype og hudfarge, tid på døgnet og hvor mye tid du bruker ute.

Det er ikke noe enkelt svar, men hvis du planlegger å tilbringe en god del tid ute om du er i parken, på stranden eller vandrer rundt i byen, bør du beskytte deg selv med en høy solkrem fra SPF som NIVEA Protect & Moisture Sun Lotion SPF 50+.


NIVEA SOLKREM

Nå vet vi hva SPF er, og det er på tide å bestemme seg for solbeskyttelse

NIVEA SUN SENSITIV UMIDDELBAR BESKYTTELSE

NIVEA SUN Sensitive Immediate Protect beroliger følsom hud mens du er i solen. Den er spesielt utviklet for sensitiv hud og gir øyeblikkelig UV-beskyttelse mot solinduserte irritasjoner. Lett, ikke-parfymert og vannavstøtende formular med Bio Aloe Vera og Jojoba Olje.

NIVEA SUN PROTECT & MOISTURE

NIVEA SUN Protect & Moisture Sun Lotion inneholder svært effektive UVA/UVB-filtre og beskytter umiddelbart mot soleksponering og langvarig UV-indusert hudskade. Solkremen hjelper til med å redusere risikoen for solallergier, tilbyr langvarig og intensiv fuktighet og er vannavstøtende.

NIVEA SUN KIDS SENSITIVE PROTECT & CARE

NIVEA SUN Kids Sensitive Protect & Care Lotion er spesielt egnet for barns følsom hud. Svært effektiv UVA/UVB-beskyttelse beskytter umiddelbart mot soleksponering og UV-indusert hudskade på lang sikt. Det duftfrie formularet reduserer risikoen for solinduserte allergier.


BESKYTTELSE FOR SOLEN

SLIK HOLDER DU DEG TRYGG I SOLEN

Til tross for at SPF betyr at det vil beskytte deg over lengre tid, er det viktig å ta hensyn til den beste generelle solbeskyttelsesstrategien, og å stole kun på høy-SPF solfaktor på egenhånd, vil fortsatt ikke beskytte din perfekt. Så her er noen metoder for å holde deg og din familie trygge i solen.

- Gå i skyggen, spesielt tider på dagen når solen er på det kraftigste

- Bruk UV-blokkerende solbriller for å beskytte dine delikate øyeområder

- Etter å ha svømt eller tørket deg med håndklede er det viktig å huske å bruke solkrem på nytt. Du bør også bruke solkrem annenhver time

- Dekk til med klær og hatter

Les mer om hvilken solkrem du trenger her.

BESKYTTELSE FOR SOLEN