Hvordan redusere store porer

Å ha store porer kan gjøre at du føler deg usikker om huden ettersom det ofte betyr kviser som er synligere og at sminke setter seg annerledes på huden enn om du hadde små porer. Det er en rekke ting du kan gjøre for å redusere synligheten av store porer, så her hos NIVEA har vi alle tips og triks du trenger.

HVA KOMMER STORE PORER AV?

ALLE ER ULIKE

Størrelsen til porene dine avgjøres av mengden talg som blir produsert. Talg er en nødvendig olje som produseres i talgkjertelene som finnes i huden og har som oppgåve å smøre huden og håret på kroppen vår. Noen av oss produserer meir talg enn andre, og porene våre må tilpasses mengden vi produserer. Derfor er har du større porer jo mer talg du produserer.

PORESTØRRELSE ENDRES NÅR DU ELDRES

Solskade og andre miljømessige faktorer kan føre til at porene i ansiktet øker i størrelse etter hvert som du blir eldre. Dette er fordi huden blir mindre elastisk slik at porene i mindre grad er i stand til å holde på formen og de blir større og utvidet. Det er viktig å bruke solbeskyttelse, spesielt på våren og i sommersesongen, ikke bare for å hjelpe huden å holde seg sunn men også om du ønsker å redusere hvor mye porene vokser.


FUKTIGHETSKREM UTEN OLJE

Oljefri fuktighetsgivere vil gi huden den fuktigheten den trenger uten å tilføre overskudd av oljer til ansiktet som senere blokkerer av porene og fører til at de blir større. Dette er spesielt nyttig for folk med fet hud.

UNNGÅ PRODUKT SOM STIMULERER HUDEN TIL Å PRODUSERE MER OLJE

Produkt designet for å tørke ut huden vil bare øke mengden oljer huden produserer ettersom den prøver å motvirke og smøre huden, så du burde holde deg borte frå produkter som kan føre til dette da porene vil se større ut jo mer olje de produserer.

BRUK TONER

Å bruke en toner som NIVEA Daily Essentials Refreshing Toner før du påfører fuktighetskrem vil effektivt reinse og lukke porene før du påfører tyngre produkt til ansiktet, samtidig som det gir huden den nødvendige fuktighetsøkningen for å holde den sunn. Les vår veiledning på hva toner gjør for mer informasjon.

SALISYLSYRE EXFOLIATORER

Salisylsyre i eksfolieringen din fjerner ikke bare døde hudceller på overflaten av huden, den gjør også peelingen mer oljeløselig slik at den kan trenge dypere i porene og bidra til å minimere dem.

DAMP ANSIKTET DITT

Dette åpner opp porer og lar deg dypt reinse de for skitt. Etter du har renset burde du passe på å bruke et kaldt kompress på ansiktet for å lukke porene igjen, elles kan skitt samles i de igjen.

ALOE VERA

Aloe vara inneholder porestrammende egenskaper og inneholder ingen sterke kjemikalier som kan irritere huden. Det har også gode lindrende kvaliteter som kan oppfriske huden, noe som gjør den perfekt også for folk med sensitiv hud.

woman-applying-face-scrub

FUKTIGHETSGIVENDE RENSERE

Dette er for å begrense mengden overskuddsolje huden din lager og dermed også redusere størrelsen på porene. Prøv NIVEA MicellAIR Water Sensitive Skin som er designet for å ikke etterlate noe belegg på huden.

LEIREMASKER

Å bruke leiremaske betyr at overskuddsoljer absorberes frå huden samtidig som det trekker ut skitt frå store, blokkerte porer. NIVEA 1 Minute Urban Detox Mask Purify er perfekt for dette.

FÅ ANSIKTSBEHANDLING FRA EN PROFESJONELL

Hvorfor ikke unne deg litt luksus - kvalifiserte profesjonelle kan fjerne overskuddsoljer og opne porene meir effektivt og utan å skade huden slik at fordelene varer lenger etterpå.

FJERN SMINKEN DIN FØR DU GÅR I SENG

Rens porene dine med en enkel ansiktsrens før sengen for å hindre oppsamling, prøv å fokuser på kjente problemområder ettersom det vil hjelpe til å redusere store porer på nesen og haken, ofte to hovedområder hvor porene blokkeres.