kvinne som reduserer porestørrelsen

Hvordan redusere store porer | Tips og triks fra NIVEA

Alt du trenger å vite om porestørrelser og hvilke NIVEA-produkter som kan hjelpe

HVORDAN REDUSERE STØRRELSEN PÅ PORER

Porer. Vi har dem alle, i alle former og størrelser, og uansett hvordan, er de helt naturlige. For de med porer av den større typen, kan noen lure på hvordan de blir kvitt store porer, eller om det finnes produkter du kan bruke på dem.

Større porer kan øke sannsynligheten for hudormer og sminke kan legge seg annerledes på huden din enn hvis du har mindre porer.

Det er flere ting du kan gjøre for å redusere forekomsten av store porer i ansiktet. Les videre for å finne tips og triks fra NIVEA som passer hudens behov.

BEHANDLING FOR STORE PORER: HVA FORÅRSAKER DEM?

STORE PORER I ANSIKTET: ALLE FORMER OG STØRRELSER

Porestørrelsen bestemmes av mengden talg kroppen din produserer, og dette kan variere sterkt fra person til person. Talg er olje produsert av talgkjertlene som finnes i huden, og dens rolle er å smøre huden og håret på kroppen. Noen av oss produserer mer talg enn andre, og porene våre må kunne romme mengden vi produserer. Derfor, jo mer talg du produserer, desto større blir porene dine.

PORESTØRRELSEN ENDRES MED ALDEREN

Solskader og andre miljøfaktorer kan føre til at porestørrelsen øker med alderen, dette er fordi huden din blir mindre elastisk og fast, slik at porene dine blir dårligere i stand til å holde formen, noe som får dem til å vokse seg større og mer utvidet. Det er derfor det er så viktig å bruke solkrem på kroppen i vår- og sommermånedene, og SPF ansiktsbehandling hele året rundt. Dette hjelper ikke bare huden din å holde seg sunn, men også hvis du vil redusere hvor mye porene vokser over tid. Oppdag NIVEA ansiktssolkrem-serie.

kvinne smilende

BRUK TONER

Ved å bruke en toner før du bruker fuktighetskrem renser og lukker du porene effektivt før du påfører noen tyngre produkter i ansiktet ditt, samtidig som huden din får en viktig fuktighetsboost for å holde den sunn. Les vår guide om hva toner gjør for mer informasjon.

FUKTIGHETSKREMER UTEN OLJE

Fuktighetskremer uten olje vil gi huden din fuktigheten den trenger uten å tilføre overflødig olje i ansiktet som senere tetter til porene dine, og får dem til å bli forstørret. Dette er spesielt nyttig for personer med fet hud, så hvorfor ikke prøve NIVEA Refreshing Day Cream.

blond kvinne smiler

DAMP ANSIKTET DITT

Dampbehandling åpner porene dine og lar deg rense dem grundig for å fjerne smuss. Dampbehandlingen kan gjøres hjemme. Sett en kasserolle med kokende vann på en jevn overflate foran deg. Legg et håndkle over hodet og plasser ansiktet over det dampende vannet i 5 minutter. Etter at du har renset, kan du bruke en kald kompress på ansiktet ditt for å lukke porene for å forhindre at skitt kommer inn i dem igjen.

Sørg for at du er komfortabel med temperaturen. Svært høye eller veldig lave temperaturer kan være skadelig for enkelte hudtyper.

FÅ ANSIKTSRENS GJORT AV HUDPLEIER

Hvorfor ikke unne deg selv til litt selvpleie på proffnivå?

En kvalifisert fagperson med mange års erfaring med å behandle ansikter kan fjerne overflødig olje og rense porene mer effektivt uten å skade huden. Fordelene vil vare lenger enn når du gjør det selv.

FJERN SMINKEN FØR DU LEGGER DEG

Sminketips 101: Fjern sminken med en skånsom ansiktsrens før du legger deg for å forhindre opphopning. Prøv å fokusere på de kjente problemområdene og dette vil bidra til å redusere porestørrelsen på nesen og haken din, ofte to av hovedområdene hvor porene blir tette.

LEIRMASKER

Bruk av en leirmaske betyr at overflødig olje absorberes fra huden samtidig som den trekker ut smuss fra store, tette porer.

UNNGÅ PRODUKTER SOM STIMULERER HUDEN DIN TIL Å PRODUSERE MER OLJE

Produkter utviklet for å tørke ut huden din vil bare øke mengden olje som produseres av huden din. Dette fordi det virker for å motvirke dette og smøre huden på nytt. Jo mer olje du produserer, jo større kan porene dine se ut.

ALOE VERA

 

Aloe Vera inneholder naturlige pore-oppstrammende egenskaper, og inneholder ingen sterke kjemikalier som kan irritere huden. Den har også utmerkede beroligende egenskaper som får huden din til å føles forynget og gjør den perfekt for personer som også er utsatt for sensitiv hud.