jente med rent ansikt

Bli kvitt aknearr

Her er alt du trenger å vite om hva hjelper mot aknearr

BLI KVITT AKNEARR

Lær mer om hva som forårsaker aknearr, de beste behandlinger for aknearr, hvordan bli kvitt arr etter kviser, og hvordan du kan forebygge aknearr i fremtiden. 
 
 Å ha akne er frustrerende selv på de beste av dager, men også etter at aknen endelig har forsvunnet, kan de noen ganger etterlate røde aknearr på huden din. Men ikke bekymre deg, vi har gode tips for å hjelpe deg å finne den beste behandlingen for dine aknearr.
jente som sjekker huden hennes

HVA ER AKNEARR?

Dannelsen av aknearr kan avhenge av noen få faktorer. Hvis en kvise ble infisert eller klemt, kan det ofte forårsake arrdannelse. Men de utvikler seg vanligvis som et resultat av alvorlig akne.
 
 Det er vanligvis tre typer aknearr å se etter: 
 • Ishakke-arr – disse ser ut som små, dype hull på huden din 
 • Rullende arr – disse er hevede, brede arr som kan få huden din til å se ujevn ut, og er hovedsakelig forårsaket av arrvev dannet under huden 
 • Boxcar-arr – disse er de vanligste aknearr og er runde, dype arr som er bredere enn ishakkearr 
 
 Behandling for disse forskjellige typene arr kan avhenge av din hudtype. Det er vanskelig å vite om du har sensitiv, kombinert eller fet hud, men vår raske online hudpleieanalyse kan hjelpe deg å finne en aknearrkrem og – til slutt – den beste behandlingsrutinen for aknearr for din hudtype. Og er du i tvil om hva du skal gjøre, anbefaler vi alltid å søke råd fra en kvalifisert profesjonell, slik som en fastlege eller hudlege.


HVA ER DE BESTE AKNEARRBEHANDLINGENE?

Arr, generelt, kan være vanskelig å bli kvitt - og dessverre gjelder dette også for å bli kvitt røde aknearr. Noen aknearr blekner over tid, og mister fargen rundt 3 til 6 måneder etter at de er dannet. Men det finnes tilgjengelige behandlinger for aknearr som øker hastigheten på den falmingsprosessen, fra medisinske alternativer til hjemmebehandling. Les videre for flere detaljer.

FORBEDRE UTSEENDEET AV AKNEARR PÅ FIRE UKER MED NIVEA

Hvis du ønsker å falme røde aknearr, er du sannsynligvis på utkikk etter en aknearrkrem. Vel, vi skal gjøre en bedre – sjekk ut vårt fantastiske utvalg av banebrytende hudpleie.
 
 Våre innovative anti-mørke flekker produkter gjør underverker når det kommer til å falmende aknearr. Våre produkter med den undersøkte og patenterte ingrediensen Luminous630®, falmer denne behandlingen effektivt utseendet på mørkflekkede røde aknearr. Disse produktene vil hjelpe deg å oppnå en jevn hudfarge og takle rødhet, arrdannelse og hudtone dag ut og dag inn. Faktisk bør du se synlige resultater innen fire uker. 
 
 NIVEA Cellular Luminous630 Anti Dark-Spot Face Treatment Serum og NIVEA Cellular Luminous630 Anti Dark-Spot Day Moisturizer SPF50 jobber sammen, dag og natt, for å hjelpe deg med å redusere aknearr. De bidrar også til å forhindre mørke flekker. Hvem trenger en aknearrkrem når du kan utvikle et helt behandlingsregime for aknearr for fantastiske resultater.
 

kvinne med vått hår


HJEMMEKJEMISK EKSFOLIERING

Kjemiske eksfolieringer er en av de beste behandlingene for aknearr. Vanligvis hjelper kjemisk eksfoliering å jevne ut huden din og gjøre de mørkere områdene lysere, slik at arrdannelse er mindre synlig. Det rengjør også porene dine, noe som hjelper til med å forhindre fremtidige akneutbrudd også – vinn-vinn! Hvordan fungerer denne aknearrbehandlingen? Kjemikaliene fjerner faktisk det øverste hudlaget, og fjerner all den døde huden. Etterlater deg med ren, glødende, frisk hud. 
 
jente med hjemmelaget ansiktsmaske

Som en generell regel er kjemisk eksfoliering vanligvis ikke det beste hvis du har veldig hevede arr (som rullende arr), men – ikke bekymre deg – det er andre måter å redusere den typen arr på som vi skal snakke om senere . 
 
 Hvis du er usikker på din hudtype eller hvilken type arr du har, sørg for å snakke med din fastlege eller hudlege før du prøver kjemisk eksfoliering. 
 
 Det er ganske mange kjemiske eksfolieringer å velge mellom. For best resultat er det viktig å velge en som passer til din hudtype og aknearr. 
 
 Disse syrene er veldig populære og fungerer godt i kjemisk eksfoliering: 
 
 • Salisylsyre – dette er bra hvis du har en tendens til å ha fet og akneutsatt hud, da den hjelper til med å rense porene dine 
 • Glykolsyre – denne syren er fokusert på å eksfoliere huden din, og er best for normale/fete hudtyper 
 • Melkesyre – generelt sett er denne syren bra for alle hudtyper og fungerer bra når det kommer til falme mørke arr 
 • Mandelsyre – igjen fungerer denne syren bra for alle hudtyper, men spesielt for de som har mørkere hudtoner 
 • Fytinsyre – dette er den beste syren for de som har sensitiv hud og lider av hyperpigmentering siden den er mer skånsom enn de andre. Men husk, når du er i tvil, kontakt en profesjonell. 

 Du har sikkert hørt om glykolsyre, melkesyre og mandelsyre - de er overalt for øyeblikket. Disse er AHA-er (Alpha Hydroxy Acids) og er geniale til å løse opp døde hudceller, øke celleomsetningen og forbedre kollagenproduksjonen – så de er gode for huden din.


MEDISINSK BEHANDLING FOR AKNEARR

Dessverre er medisinske behandlinger vanligvis ganske dyre! Husk å alltid gå til en autorisert lege, da de vil kunne gi deg råd om den beste behandlingen for aknearr for deg.
 
 Her er noen av de beste behandlingene av aknearr tilgjengelige fra fagfolk: 

PROFESJONELL KJEMISK EKSFOLIERING

 

 Du vil vanligvis se bedre resultater fra profesjonell kjemisk eksfoliering i stedet for hjemmeversjonen, da hudleger vil skreddersy behandlingen til huden din. De vurderer hudtypen og aknearrene dine, og bruker sin kliniske ekspertise til å designe den beste aknearr-behandlingen for din situasjon. 

 

LASERBEHANDLING

 Laserbehandling ligner en kjemisk eksfoliering siden den gjenoppretter huden i ansiktet ditt, men uten bruk av kjemikalier eller skrubber. Så aknearrdannelse blir mindre synlig med ny, sunn og yngre hud. Laserbehandlinger er imidlertid ikke egnet for noen hudtyper og kan forårsake irritasjon eller uheldige reaksjoner. Men ikke bekymre deg, en profesjonell hudlege vil vurdere huden din og hjelpe deg med å ta den beste avgjørelsen.

 
 

INJEKSJONER
 Kortikosteroidinjeksjoner er også en bra behandling av aknearr. Dette fungerer vanligvis best for de med hevede aknearr. Du må være tålmodig med denne, siden resultatene vil ta tid - du vil ofte motta en serie injeksjoner over noen uker fra en hudlege som vil overvåke fremgangen etter hver behandling.


 INJISERBART FYLLSTOFF
 En hudlege kan anbefale dermale fyllstoffer for å prøve å redusere aknearr ved bruk av et kollagenbasert produkt. Imidlertid er dermale fyllstoffer vanligvis midlertidige og vil kun vare mellom 6 måneder til et år. Det er permanente alternativer tilgjengelig, men du må diskutere disse alternativene med hudlegen din.

MICRONEEDLING

 

 Microneedling kan bidra til å jevne ut huden, noe som til slutt reduserer forekomsten av aknearr. Microneedling er en prosess der små nåler injiseres rundt arrdannelsen. Dette stimulerer kroppens naturlige reaksjoner og fremmer produksjonen av mer kollagen i kroppen din. Selv om effektene av microneedling kan være fordelaktige når de hjelper på kvisearr, kan det også resultere i bivirkninger som rødhet, betennelse og smerter etterpå.


HVORDAN UNNGÅ AKNEARR

jente som renser ansiktet hennes

Lyst til å unngå røde aknearr? Prøv å ikke berøre, plukke eller klemme på kvisene dine. Vi vet at det er veldig fristende, men slik starter infeksjoner, og det øker også hudirritasjonen. 
 
 En annen måte å forebygge aknearr er ved forebyggende behandling av fet og akneutsatt hud og gjøre bruk av aknearrkrem til en vane. Les våre beste råd om aknebehandling her.