VITAMINER FOR HUDEN

Oppdag de 4 beste vitaminene for huden og hvordan du får den daglige dosen slik at du kan holde huden sunn og strålende vakkert

VITAMINER HUDEN VIL TAKKNEMLIG FOR

For å best mulig opprettholde helsen til huden din, må du sørge for at den får all den næringen den trenger, og som inkluderer de beste vitaminene for huden. Du kan sørge for at du får i deg nok vitaminer gjennom mat, kosttilskudd eller ved å bruke dem lokalt i en krem eller fuktighetskrem.

VITAMINER HUD

Ved å forsyne huden med kraftige vitaminer sørger du for at den blir tatt vare på. Velstelt hud betyr sunn og vakker hud. Blant annet kan de riktige vitaminene for huden føre til:

VITAMINENE HUDEN TRENGER

Vitaminmangel kan ha skadelige effekter på huden vår og føre til at tilstanden forverres, slik at den er mer utsatt for skade. For å unngå dette, er det viktig å sørge for at du får alle de beste vitaminene som huden trenger for at den skal holde seg sterk og sunn. Så hvilke vitaminer er bra for huden? De beste vitaminer hud inkluderer, men er ikke begrenset til:

VITAMINER FOR HUDEN - VITAMIN A

KILDER FOR VITAMIN A (RENENOIDER) INKLUDERER ANIMALSKE MATVARER SOM:

 • Okselever
 • Egg
 • Meieriprodukter (f.eks. Melk og smør)
 • Fisk (spesielt laks)

KILDER AV VITAMIN A (KAROTENOIDER) INKLUDERER PLANTEPRODUKTER SOM:

 • Gulrøtter
 • Grapefrukt
 • Appelsiner
 • Søtpoteter
 • Grønne grønnsaker
Vitamin A gir støtte til hud, øye og reproduktiv helse, så vel som immunforsvaret. Den er delt inn i to typer som er retinoider og karotenoider - begge blir omdannet til retinol av leveren der den enten lagres eller transporteres videre til celler i hele kroppen.

Retinol hjelper til med å støtte produksjonen av kollagen, som igjen øker celleomsetningen for å holde huden fyldig og ung, samt redusere rynker. Aktuelle retinoider er også populær behandling for kviser hos både tenåringer og voksne. Karotenoider inneholder en høy mengde antioksidanter som bidrar til å redusere celleskader og forhindre for tidlig aldring.

Mangler i vitamin A er relativt uvanlige der sunn mat er tilgjengelig, da den tilsettes mange kommersielt berikede matvarer.

VITAMINER FOR HUDEN - VITAMIN C

Når det gjelder de beste vitaminene for huden, er vitamin C en toppkandidat. Det tilsettes i mange hudpleieprodukter på grunn av sine fantastiske antioksidanter og kollagenforsterkende egenskaper som etterlater huden glødende. Som en av de beste vitaminene for vakker hud, hjelper vitamin C til å:

 1. Fremme en jevn hudtone
  Antioksidanter og antiinflammatoriske egenskaper som C-vitamin har, hjelper til med å berolige ansiktsrødhet, samt reduserer tegn på hyperpigmentering og aldersflekker. Vitamin C hjelper også til å hemme enzymet som produserer melanin som spiller en nøkkelrolle i bekjempelsen av mørke flekker.
 2. Fast hud
  Ved å bidra til å øke produksjonen av kollagen, bidrar vitamin C til å holde huden fast og forbedre hudens elastisitet.
 3. Hold huden hydrert
  Vitamin C bidrar til å styrke hudbarrieren, slik at den holder på vann og fuktighet for å holde seg hydrert lenger.
 4. Beskytt mot solbrenthet
  De antioksiderende egenskapene til vitamin C hjelper deg med å nøytralisere frie radikaler som fester seg til huden og fører til solbrenthet.

4 KILDER FOR VITAMIN C:

 • Appelsiner
 • Jordbær
 • Brokkoli
 • Poteter 

NIVEA Q10 ENERGY HEALTHY GLOW DAY CREAM

NIVEA Q10 Energy Healty Glow Day Cream kombinerer tre kraftige antioksidantingredienser: 100 % hudidentisk Q10, vitamin C og vitamin E for å beskytte huden mot frie radikaler. Denne dagkremen gir huden 24 timers fuktighet mens den reduserer tegn på aldring for mer strålende hud, mens whle SPF 15 gir UV-beskyttelse for å minimere utseendet på solindusert aldring.

NIVEA Q10 ENERGY RECHARGING NIGHT CREAM

NIVEA Q10 Energy Recharging Night Cream arbeider for å behandle og lade opp huden din over natten slik at du våkner med mer strålende hud og mindre tegn på tretthet. Inneholder også 100 % hudidentisk Q10, vitamin C og vitamin E for at huden skal se ut og føles mer energisk og ungdommelig.

NIVEA OG VITAMIN C

Vi tror på kraften til vitamin C som en av de beste vitaminene for huden, og sammen med 100 % hudidentisk koenzym Q10 er den nøkkelrediensen i NIVEA Q10 Energy-produktlinjen. Alle produktene i dette sortimentet er formulert for å gi et antioksiderende energiboost for å friske opp kjedelig og sliten hud mens du bekjemper tidlige tegn på aldring.

VITAMINER FOR HUDEN - VITAMIN D

Selv om det er viktig å være trygg i solen og unngå overeksponering, kan litt hver dag være gunstig. Dette er fordi når vår hud absorberer sollys, produseres vitamin D. Dette betyr ikke at du må bruke timer på å sole deg hver dag, men bare å få 10-15 minutter med soleksponering per dag er nok til å øke nivåene av vitamin D.

D-vitamin er avgjørende for helsen til beinene våre, men bidrar også til sunne celler over hele kroppen - inkludert i huden vår, og det er derfor det er et godt vitamin for huden. Vitamin D har vist seg å redusere aldring av huden og kan også hjelpe tørr hud, kløende hud og psoriasis.

En viktig advarsel å huske på hvis du får vitamin D fra solen, er at for mye sol kan ha skadelige effekter på huden vår og akselerere hudens aldring. Så sørg for at du alltid bruker solkrem eller SPF-beskyttelse, for eksempel NIVEA SUN UV Face Soothing Sensitive Cream SPF 50, når du er ute i solen i lengre perioder.

ØK VITAMIN D NIVÅENE VED Å:

 • Få 10-15 minutter med trygg soleksponering hver dag, med SPF-beskyttelse
 • Å spise mat som naturlig inneholder vitamin D, som: fet fisk, rødt kjøtt og eggeplommer
 • Å ta et daglig tilskudd hver dag - spesielt om høsten og vinteren når solen ikke er sterk nok til å hjelpe oss med å produsere vitamin D

VITAMINER FOR HUDEN - VITAMIN E

I likhet med vitamin C er vitamin E også en fremtredende ingrediens i hudpleieprodukter for dets antioksidantegenskaper, evne til å beskytte mot solskader og behandle betennelse i huden.

Kroppen vår har evnen til naturlig å produsere vitamin E gjennom talg som holder huden fuktig. Men når huden er spesielt tørr og mangler på talg og derfor fuktighet, kan vitamin E bidra til å rette opp dette.

Vitamin E er en av de mest fordelaktige vitaminene for huden:

 1. Styr hudbarrieren
  Sterkere hud betyr at den bedre holder på fuktighet for å holde seg hydrert lenger og se mer energisk ut.
 2. Øk motstand mot UV-stråling
  Vitamin E er i stand til å absorbere skadelig UVB-stråling som bidrar til hudskader fra solen - men det er fortsatt alltid best å bruke en dedikert solkrem når du drar ut i sollys
 3. Glatt ujevn hud
  Vitamin E har vært kjent for å bidra til å helbrede kvisearr, bekjempe hyperpigmentering og redusere mørke flekker for å føre til en jevnere hudtone.
 4. Øk celleomsetningen og regenerering
  E-vitamin hjelper oss med å holde huden frisk, ved å bringe nye hudceller hurtigere opp til overflaten.

Vitamin E er en ingrediens som går igjen i mange av produktene våre, fra kremer til rensemidler, da vi tror det er en av de beste vitaminene for huden. Noen av favorittproduktene våre med vitamin E inkluderer:

NIVEA ESSENTIALS 24H FUKTIGHET BOOST REFRESH DAY CREAM

NIVEA Refreshing Day Cream er beriket med vitamin E, naturlig magnolia ekstrakt og vårt spesielle NIVEA Moisture Care Complex for å gi huden din alle sine daglige fuktighetsbehov, for glattere og fyldigere hud. Kombinasjonen av vitamin E og SPF 15 hjelper også til å holde huden beskyttet mot skadelige UV-stråler om dagen.

NIVEA RIKT BERIKENDE BODYLOTION

NIVEA Rich Nourishing Body Lotion har et rikt og kremaktig formular som er spesielt nærende for tørr hud. Skånsomt sammensatt med mandelolje og vitamin E for å gi dyp fuktighet over hele kroppen for merkbart glattere hud.

NIVEA REFRESHING TONER

NIVEA Refreshing Toner fjerner eventuelle rester som er igjen fra ansiktsrens og forfrisker huden. Beriket med vitamin E og Hydra IQ, vår toner styrker hudens beskyttende barriere og lar ikke huden tørke ut.